Weather - Καιρός

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Άλλαξανε τα πράγματα... ΓΚΟΛ στο 94' υπέρ της



ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΒΑΘΜΟ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΣΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΤΕΣ Η ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕ ΕΝΤΥΩΠΣΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ 3 ΔΟΚΑΡΙΑ!


Κίνηση Ματ(ε) στο 94'!
ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΚΡΟΤΑΤΗΣ ΜΑΤΕ ΕΤΕΡΟΒΙΤΣ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΚΟΛ- ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΤΑΣΙΤΣ
Κατερίνη, αποστολή: Θανάσης Πουλόπουλος


Σε ένα χορταστικό ματς στην Κατερίνη, παρουσία 600 θεατών με Πιερικό και Καλαμάτα να παίζουν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, το τελικό 1-1, φαίνεται να ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 11’ με τον Όλγκιν, αλλά στο 92’, η χρυσή αλλαγή του Γιώργου Μπένου, Μάτε Ετέροβιτς, έφερε το παιχνίδι στα ίσια...

Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, βρέθηκε σε θέση οδηγού από νωρίς, όταν στο 11’ ο Παντελιάδης από τα αριστερά με όμορφη σέντρα βρήκε στην καρδιά της άμυνας της Καλαμάτας τον Όλγκιν, ο οποίος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νικησε στη κίνηση και τον βηματισμό τον εξαιρετικό και χτες Γιάννη Μπαλτιμά (1-0).
Οι παίκτες της τοπικής ομάδας, θα μπουρούσαν να ισοφαρίσουν στο 34’, όταν ο Κωνσταντόπουλος, «άνοιξε» την άμυνα του Πιερικού, βρίσκοντας με μπαλιά-τρύπα τον πολύ καλό και χτες Πιερ Καλαγκάνη, όμως ο Κοτταράς έπεσε αποφασιστικά στα πόδια του και διατήρησε το 1-0. Οι «μελανόλευκοι», θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με δυο τέρματα, όταν στο 36’ ο Πέντα εκτέλεσε κόρνερ, βρήκε τον Όλγκιν, την προβολή του οποίου απέκρουσε ο Μπαλτιμας, στερώντας του το δεύτερο προσωπικό τέρμα.

Απίστευτο β' ημίχρονο!




Στο δεύτερο μέρος, οι Μεσσήνιοι, μπήκαν με απειλητικές διαθέσεις και έδειξαν αποφασισμένοι να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούσαν από το παιχνίδι. Μπορούμε να πούμε ότι είδαμε το καλύτερο μέχρι τώρα ημίχρονο από την Μαύρη Θύελλα, που δέσποσε στο γήπεδο και έδειξε σημάδια σοβαρής ανάκαμψης, παρά το 1-0 που έχανε. Ο Γιώργος Μπένος "πήρε το πτυχίο" του Σούλη Παπαδόπουλου, αφού τόσο οι αλλαγές που έκανε αλλά και το γενικότερο κοουτσάρισμα, έγειρε την πλάστιγα υπέρ της ομάδας μας και χειροκροτήθηκε από τους θεατές! Αρχικά στο 50’, με τον Σκαρλάτο να ξεπερνά σε ταχύτητα τους αντιπάλους του, να αποφεύγει και τον Κοτταρά, αλλά από διαγώνια θέση και υπο την πίεση του Εξουζίδη, να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι! Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στο 68’, η Καλαμάτα κέρδισε φάουλ σε πλεονεκτική θέση, ο Παπουτσής ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά βρήκε και αυτός το δοκάρι, σε μια φάση-καρμπόν με το φαουλ στην Καισαριανή!
Οι γηπεδούχοι, είχαν την ευκαιρία να... τελειώσουν το ματς στο 82’, αλλά ο Παντελιάδης στάθηκε άτυχος, βλέποντας το σουτ του να καταλήγει κι αυτό στο δοκάρι.
Βλέπαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και μια Καλαμάτα να έχει περιορίσει σε αμυντικό ρόλο την ομάδα με την φοβερή επίθεση και ειδικά μέσα στην έδρα της! Στο 87’ διαταράχθηκε η αριθμητική ισσοροπία των δυο αντιπάλων, με τη «Μαύρη Θύελλα», να μένει με 10 παίκτες, με τον Τάσιτς να βλέπει δεύτερη κίτρινη και ως εκ τούτου να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Η φάση που έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα, έγινε στο 94’, καθώς, ό,τι δεν κατάφεραν ο Σκαρλάτος και ο Παπουτσής νωρίτερα, το κατάφερε ο-νεοεισελθών-Μάτε Ετέροβιτς από κοντά, εκμεταλευόμενος απανωτά λάθη σύσσωμης της άμυνας του Πιερικού, μετά από ωραία μπαλιά του πολύ καλού Τσιμικλή προς τον Ντεκίδη, ο μικρός προσπάθησε να σκοράρει, η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και ο Κροάτης ήταν στην κατάλληλη θέση την σωστή στιγμή - όπως και με τη Δόξα Δράμας - και χάρισε στην ομάδα μας έναν πολύτιμο πόντο στο φινάλε της αναμέτρησης. Ο πόντος αυτός πανηγυρίστηκε δεόντως από όλη την αποστολή και ανάσανε βαθμολογικά, αφού ακολουθεί ένα άλλο δύσκολο ματς στο Βόλο. Στα θετικά η επανεμφάνιση του Αντώνη Ψυχογιόπουλου μετά από καιρό, το σκοράρισμα και μάλιστα εκτός έδρας και η ψυχολογική ανάταση που την είχε μεγάλη ανάγκη η ομάδα, που σε αντίθεση με πέρσι, δεν είχε στο πλευρό της οπαδούς της, πλην της ομάδας των Νέων, που νωρίτερα ηττήθηκε με 1-0. 
ΓΚΟΛ: 1-0 (11' Ολγκίν κεφ), 1-1 (90+4' Ετέροβιτς σουτ)

Πιερικός: Κοτταράς, Καλλιμάνης, Τασίδης (58’ Παστός), Εξουζίδης, Παντελιάδης, Μακρής, Μαρτίνεζ, Φρέντερικς, Πέντα, Θάνος (51’ Γιαζιντζόγλου), Ολγκίν (71’ Γκουγκουλιάς). Προπονητής: Σούλης Παπαδόπουλος
Καλαμάτα: Μπαλτιμάς, Ψυχογιόπουλος, Κωνσταντόπουλος (69’ Ντεκίδης), Νικητόπουλος (58’ Ηλιόπουλος), Σκαρλάτος (83’ Ετέροβιτς), Καμινιώτης, Τσιμικλής, Τάσιτς, Καλαγκάνης, Πουρτουλίδης, Παπουτσής. Προπονητής: Γιώργος Μπένος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Καβάλας) ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαρτίνεζ, Παστός, Εξουζίδης/ Τάσιτς (2), Σκαρλάτος ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -/ Τάσιτς (2η κίτρινη)