Weather - Καιρός

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009


«ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΕΥΓΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΝΑ ΗΘΙΚΟ ΠΑΙΔΙ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – «ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΟΣΚΑΣ
“Mea culpa” για τον Τόσκα!
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ Ο ΡΙΚΙ – ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΧΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ - ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 15:00 ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Φτάσαμε αισίως πέντε ημέρες πριν το πρώτο ματς της νέας χρονιάς που πρέπει πάση θυσία η ομάδα της Καλαμάτας να κατακτήσει τη νίκη! Το πώς θα συμβεί αυτό το ξέρουν καλύτερα ο Γιώργος Μπένος και οι ποδοσφαιριστές του, που πρέπει να κάνουν την υπέρβαση σε όλα τα επίπεδα και να μπουν στο γήπεδο «κουρδισμένοι» και αποφασισμένοι για τη νίκη. Αν και το 3-0 του Βόλου έγραψε χτες άλλο ένα «πικρό» επεισόδιο με την λύση της συνεργασίας της ομάδας με τον Γρηγόρη Τόσκα που πήρε την απόφαση να μην συνεχίσει, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε για το αντίθετο. Το σίγουρο είναι ότι ο 26χρονος αμυντικός δεν φεύγει με καμία «ρετσινιά» ή μομφή αλλά λόγοι ευθιξίας τον οδήγησαν σε αυτό το «βελούδινο διαζύγιο», που δεν παύει να είναι οδυνηρό (αγωνιστικά) και για τις δύο πλευρές. Κι εκεί που ο Πρόεδρος έκανε λόγο για ενίσχυση της ομάδας επιθετικά, η φυγή του Τόσκα τον υποχρεώνει να στραφεί και στην αποκτήσει παίκτη που θα τον αντικαταστήσει. «Θέμα» υπάρχει και με τον γυμναστή της ομάδας Νίκο Κακαλέτρη που απέχει από τα καθήκοντά του εδώ και δυο ημέρες, εξαιτίας μιας διαφωνίας με τον Πρόεδρο σχετικά με την παράλειψή του να ενημερώσει τον Προπονητή και τον Γεν.Αρχηγό για το γεγονός ότι ο Τόσκας είχε μια ελαφριά αδιαθεσία.

Το βέβαιο είναι ότι όλα αυτά, άλλο σε μικρότερο κι άλλο σε μεγαλύτερο βαθμό, επηρεάζουν και απασχολούν την ομάδα, λίγες ημέρες πριν από τον «τελικό» της Κυριακής! Κι αν χτες γράψαμε ότι το ζητούμενο είναι η ...ηρεμία, από σήμερα αναζητούνται νέες λύσεις και τρόποι επίτευξης αυτής.
Στα θετικά του όλου κλίματος είναι η υπόσχεση του Προέδρου για πληρωμές αλλά και το «ψάξιμο» ικανών και έτοιμων ποδοσφαιριστών για να επανδρώσουν την ομάδα σε λίγες ημέρες που αρχίζει η μεταγραφική περίοδος.

Σοβαρό ενδιαφέρον υπάρχει στο να έρθει ο 32χρονος επιθετικός της Κέρκυρας Νίκος Νικολόπουλος και το θέμα θα ξεκαθαρίσει λίαν συντόμως. Πάντως, επειδή υπάρχουν αρκετές θέσεις ξένων ελεύθερες, το «κηνύγι» στις ξένες αγορές συνεχίζεται...
Οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές σίγουρα μπορούν να κερδίσουν τον Ιωνικό και όλα να εξελιχθούν ομαλά στη συνέχεια...
Διπλή χτες, φιλικό σήμερα

Με διπλή προπόνηση συνέχισε χτες την προετοιμασία της η ομάδα της Καλαμάτας, που θα υποδεχθεί την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, τον Ιωνικό. O Γιώργος Μπένος χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε δύο γκρουπ, δίνοντας έμφαση σε ασκήσεις ενδυνάμωσης το πρωί και τακτικής με στοιχεία παιχνιδιού το απόγευμα. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν κανονικά όλοι, πλην του τερματοφύλακα Σαλγκέιρο που αναμενόταν χτες αργά το βράδυ στη χώρα μας και δεν υπάρχουν νέα προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Βασίλης Αθανασόπουλος, ενώ απέχει ο πρόσφατα εγχειρισθής Γιάννης Καλογερόπουλος. Σήμερα το μεσημέρι στις 3 στο προπονητήριο της ομάδας, θα διεξαχθεί φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Το παιχνίδι θα έχει διάρκεια 2Χ30 και θα γίνουν δοκιμές στην τακτική.

Επέστρεψε ο Ρίκι!
Πολύ ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι βρέθηκε χτες στο προπονητήριο και παρακολούθησε μέρος της προπόνησης ο 19χρονος ποδοσφαιριστής της «Μαύρης Θύελλας» Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις που έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά από 37 ημέρες νοσηλείας και θα περάσει την Πρωτοχρονιά και την επόμενη εβδομάδα στην πόλη μας. Ο Ρίκι μας είπε: «Χαίρομαι που γύρισα και ανυπομονώ να επιστρέψω δυνατός στο γήπεδο. Θα είμαι μαζί με τα παιδιά όλες αυτές τις μέρες και θέλω να νικήσουν τον Ιωνικό και οι άνδρες και οι Νέοι».
Διαζύγιο με Τόσκα
Χτες το μεσημέρι, βρέθηκε στα γραφεία της ομάδας ο ποδοσφαιριστής Γρηγόρης Τόσκας και είχε δίωρη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Γρηγορόπουλο και αποφασίστηκε η κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του. Ο Πρόεδρος της ομάδας, είχε το θάρρος να κάνει λόγο για mea culpa (δικό μου σφάλμα) και δήλωσε σχετικά: «Λυπάμαι ειλικρινά για το γεγονός της αποχώρησης ενός πολύ καλού ποδοσφαιριστή, ηθικού και ακέραιου εξαιτίας ενός προσωπικού μου σφάλματος και μιας κακής εκτίμησης. Ο Γρηγόρης ήθελα και έπρεπε να παραμείνει στην ομάδα και προσπάθησα πάρα πολύ, τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες του, να τον μεταπείσουμε και να αλλάξει την απόφασή του η οποία είναι σεβαστή. Αναλαμβάνω την ευθύνη ζητώντας του συγνώμη και του εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία. Έπρεπε να γνωρίζω τόσο εγώ όσο και ο προπονητής της ομάδας, ότι στον Βόλο αγωνίστηκε με πρόβλημα υγείας, το οποίο γνώριζε μόνο ο γυμναστής της ομάδας και δεν μας ενημέρωσε σχετικά».
Από την πλευρά του ο 26χρονος ποδοσφαιριστής δήλωσε: «Καθαρά για προσωπικούς μου λόγους είναι αδύνατον να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Καλαμάτα και ζήτησα να αποχωρήσω. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο για την κατανόηση που έδειξε παρά τις επίμονες προσπάθειες για να αλλάξω γνώμη. Δεν έχω κανένα παράπονο και θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Γρηγορόπουλο, τον προπονητή μου κ.Μπένο και τους συμπαίκτες μου και τους εύχομαι καλή συνέχεια και καλή χρονιά.»