Weather - Καιρός

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

5η εντός έδρας ισοπαλία...


Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΓΚΟΛ ΚΑΙ «ΠΕΤΑΞΕ» ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΠΑΡΑΧΩΡΟΝΤΑΣ ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ


Και τώρα....τρέχουμε!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ 93’ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ- ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΔΥΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (ΠΙΕΡΙΚΟΣ,ΒΟΛΟΣ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ...ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ!
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Σε ένα μέτριο παιχνίδι, μπροστά σε 400 θεατές, με την Καλαμάτα να ανεβάζει ρυθμό στο δεύτερο μέρος, αλλά να μην μπορεί να σημειώσει κάποιο τέρμα, η "Μαύρη Θύελλα" και η Ηλιούπολη μοιράστηκαν από έναν βαθμό με το τελικό 0-0. Ο πολύ κακός αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε στις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και ειδικά στο πρώτο μέρος το παιχνίδι δεν είχε ρθυμό, είχε πολλές διακοπές και σχεδόν καμία αξιόλογη φάση.


 Η Ηλιούπολη σαν φιλοξενούμενη, έπαιζε με αμυντικούς προσανατολισμούς βγαίνοντας στη κόντρα, εκμεταλλεύτηκε την δυστοκία της τοπικής μας ομάδας και απέσπασε το βαθμό. Από την άλλη η ομάδα της Καλαμάτας, δεν εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα, αμυντικά πήγε για άλλη μια φορά άριστα, κρατώντας ανέπαφη την εστία της, αλλά δεν βρήκε δίχτυα με μεγαλύτερη ευκαιρία στις καθυστερήσεις στο 93’, όταν δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Τακίδη, παραχώρησε τη πέμπτη (!) εντός έδρας ισοπαλία, και κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης σε 20 ημέρες για να επανακάμψει και να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς για την παραμονή.
ΦΑΣΕΙΣ: Από την αρχή του αγώνα φάνηκε πως το παιχνίδι δεν θα διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Κακός ρυθμός και λίγες φάσεις ήταν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 33΄ όταν ο Καμινιώτης έκανε μία πολύ καλή σέντρα από τα δεξιά με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα, από το κεφάλι του Σκαρλάτου. Η Ηλιούπολη καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου προσπαθούσε να κόβει το ρυθμό του αγώνα και δημιούργησε τη πρώτη της ευκαιρία στο 45΄ όταν ο Τσιώλης σέντραρε από τα αριστερά και λίγο πριν η μπάλα φτάσει στον αφύλακτο Κρητικό ο Καλαγκάνης έδιωξε σε κόρνερ.

Άκαρπη υπεροχή και δυστοκία
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Καλαμάτα μπήκε φουριόζα θέλοντας να χτυπήσει το παιχνίδι διεκδικώντας ότι καλύτερο. Πρωταγωνιστής για την «Μαύρη Θύελλα» ήταν ο Βασίλης Σκαρλάτος που επέστρεψε μετά από 4 αγωνιστικές, ο οποίος στο 56΄ και στο 68΄ μετά από πολύ ωραίες προσπάθειες και σουτ νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Ηλιούπολης, Τακίδη. Στο 77ο λεπτό ο Πουρτουλίδης σέρβιρε.. με κεφαλιά τη μπάλα στον Ηλιόπουλο, που έδωσε μια επιθετική πνοή στην ομάδα με 2-3 καλές ενέργειές του, εκείνος όμως απέτυχε να νικήσει τον πορτιέρο των φιλοξενουμένων.
Όσο κυλούσαν τα λεπτά η Ηλιούπολη οπισθοχωρούσε όλο και περισσότερο θέλοντας να κρατήσει τον υπερπολύτιμο για αυτήν πόντο της ισοπαλίας.

Η φάση του αγώνα άνηκε και πάλι στους Καλαματιανούς όταν στο 93΄ έχοντας όλους τους παίκτες της στη περιοχή του αντιπάλου μετά από σέντρα, οι Σκαρλάτος και Ηλιόπουλος με εξουδετερωμένο τον Τακίδη βρέθηκαν μόνοι τους στη μικρή περιοχή δεν βρήκαν όμως τη μπάλα με αποτέλεσμα να καταλήξει αουτ!
Καλαμάτα: Μπαλτιμάς, Σκαρλάτος, Ντεκίδης (46΄ Ηλιόπουλος), Καμινιώτης (72΄ Δασκαλάκης), Καλογερόπουλος Γ. (λ.τρ. 16' Μανιάτης), Τάσιτς, Τσιμικλής, Καλαγκάνης, Τόσκας, Πουρτουλίδης, Παπουτσής.
Προπονητή: Γιώργος Μπένος
Ηλιούπολη: Τακίδης, Τσιώλης, Νικολόπουλος, Παραράς, Παπαδημητρίου, Στεφανίδης (90’ Σκαφτούρος), Σαρμιέντο (83΄ Νιάρος), Νατσέφσκι, Δημήτρης, Ρουσάκης, Κρητικός (70’ Τσώνης).
Προπονητής: Νίκος Παντέλης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πρωτοψάλτης Κ. ΕΠΣ Κέρκυρας (κακός στον πειθαρχικό έλεγχο)
ΒΟΗΘΟΙ: Σταθόπουλος Π. ΕΠΣ Ηλείας, Καλφόγλου Γ. ΕΠΣ Θεσπρωτείας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ντεκίδης, Μανιάτης, Καλαγκάνης - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Σαρμιέντο, Νικολόπουλος, Παπαδημητρίου, Ρουσάκης.
Εισιτ. 358, εισπρ. 3.335
ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
* Το χτεσινό παιχνίδι θύμισε (δυστυχώς) εκείνο της 8ης αγων. με αντίπαλο την επίσης νεοφώτιστη ομάδα της Ρόδου. Άκαρπη υπεροχή η Μαύρη Θύελλα, τον βαθμό της ισοπαλίας η φιλοξενούμενη... Το χειρότερο από όλα είναι ότι η τοπική μας ομάδα, αγνοεί και στερείται την επίτευξη γκολ από το 2-0 επί της Δόξας, από την 6η αγων. δηλαδή από τις 23/10, ήτοι για 45 ημέρες!!!
· Όλη την εβδομάδα γράφαμε για την τακτική που θα ακολουθούσε η Ηλιούπολη και για το «σπάσιμο» στο ρυθμό του αγώνα! Για ένα δεκάλεπτο χτες στο β’ ημίχρονο, όλοι πιστεύαμε ότι θα ερχόταν το πολυπόθητο γκολ, αλλά 3 φορές οι παίκτες του Παντέλη, έπεφταν στο έδαφος! Δυο φορές ο Αλέξης Παπαδημητρίου που λόγω της ανοχής του Πρωτοψάλτη τελείωσε το ματς μόνο με μια κίτρινη και την άλλη ο γκολκήπερ Τακίδης.
· Το εορταστικό κλίμα λόγω της εορτής των Νικολήδων (Κακαλέτρη, Καρδακάρη, Κακαλίκα, Πουρτουλίδη) και λόγω των γενεθλίων του Κώστα Δασκαλάκη, τελικά δεν ολοκληρώθηκε και ο βαθμός ήταν λίγος για να ευχαριστήσει τους εορτάζοντες. Μόνος χαρούμενος ο Νίκος Παντέλης αλλά και ο Νίκος Τσώνης που ήρθαν χαμογελαστοί στη συνέντευξη Τύπου...
· Για άλλη μια φορά ο Γιώργος Μπένος «χαράμισε» μια αλλαγή λόγω τραυματισμού παίκτη της ομάδας μας! Μόλις στο 16’ ο Γιάνης Καλογερόπουλος αντικαταστάθηκε από τον Χρ.Μανιάτη και έτσι μειώθηκαν σημαντικά οι επιλογές του τεχνικού τημ...
· Το παιχνίδι του Αγρινίου και η μή παρακολούθησή του από τους οργανωμένους φίλους της Καλαμάτας (λόγω διαταγής της ΕΛ.ΑΣ), «απασχόλησε» την κερκίδα με ...υβριστικά συνθήματα κατά της ΠΑΕ... Όλα τα είχαμε, αυτό μας έλειπε... Αντί η κερκίδα να δίνει παλμό και δύναμη στους παίκτες, όπως έκανε πάντα, άλλαξε τροπάριο!
· Η απόφαση του Αθλητικού φορέα και κάποιων ανθρώπων του Σταδίου να ...πετάξουν το (ήδη χαλασμένο αλλά λειτουργικό) φωτοτυπικό μηχάνημα, χωρίς μάλιστα ειδοποίηση, άφησε τους δημοσιογράφους και τους παρατηρητές αγώνα και διαιτησίας χωρίς φύλλο αγώνα και λίστα αγωνιζομένων! Τα δε «καλά και σύγχρονα μηχανήματα» ήταν κλειδωμένα στα γραφεία....Λίγος σεβασμός στο (ήδη δύσκολο) έργο μας δεν έβλαψε κανέναν!
· Η ομάδα των Νέων επέστρεψε στις επιτυχίες, ανατρέποντας το 2-3 που είχε διαμορφωθεί από το 62’ σε 4-3 επί της αντίστοιχης ομάδας της Ηλιούπολης στον Κορδία. Η εμφάνιση της ομάδας του Κώστα Διδασκάλου ήταν μέτρια και για άλλη μια φορά (παρά τη νίκη) προβλημάτισε.