Weather - Καιρός

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΝΕΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Πήραν πόντο με υπερπροσπάθεια



ΝΕΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Ψυχωμένη εμφάνιση με "ήρωα" τον Σαραντάκο!

Η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας αγωνίστηκε χτες το πρωί στο γήπεδο της Νεάπολης Βόλου με πάρα πολλές απουσίες στο ντεμπούτο στον πάγκο του νέου προπονητή Νίκου Καρδακάρη και απέσπασε λευκή ισοπαλία από την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, παίζοντας δυνατά και ψυχωμένα.

Η β' ομάδα της Καλαμάτας έχασε πολύ σημαντικές ευκαιρίες να πάρει τη νίκη μέσα στο Βόλο, αλλά δυστυχώς οι τρεις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε δεν οδήγησαν στην επίτευξη κάποιου τέρματος. Επιπλέον, ο τερματοφύλακας Νίκος Σαραντάκος ήταν πολύ καλός και κράτησε το μηδέν στην άμυνα, όταν στο 65' απέκρουσε πέναλτι του Ζαχαράκη, μετά από υπόδειξη του αρνητικού πρωταγωνιστή του αγώνα, Λαρισαίου ρέφερι Κώστα Λάκη, σε χέρι του Πιτσιλή. Οι επιλογές του νέου προπονητή, μετά από τις απουσίες των Σπανού, Παινέση, Μπουζαλά, Δρακόπουλου, Ντεκίδη, Τσιμικλή, Παντζίκις έγιναν ακόμα περισσότερες, όταν στον έλεγχο των δελτίων ο Λάκης αποφάσισε ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Αλμπερτ Σεφεράσι λόγω ...λήξης του δελτίου στισ 8/12/09 κι ενώ είχε παίξει κανονικά την περασμένη Κυριακή στην Κατερίνη!

Με το ίδιο σκεπτικό απέκλεισε και τον 15χρονο Μπιτσάκο που ακολούθησε την αποστολή αλλά και έναν αθλητή του Βόλου...

Έχοντας λοιπόν ο Καρδακάρης μόνο δύο αλλαγές στον πάγκο (Διαμαντή και Σγουράκη), έστησε εξαιρετικά την ομάδα στο γήπεδο, το οποίο ήταν πολύ βαρύ από τη συνεχή βροχή, και παρακολουθήσαμε μια ομάδα που θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι από πολύ νωρίς, αν ο Κώστας Φλέσσας και ο Μπεκιράι έβρισκαν στόχο. Στο 10' μια καλή εκτέλεση φαουλ του Κοστρένι έφερε τη την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά τόσο ο Αποστολίδης όσο και ο Μπεκιράι που πήδηξαν δεν τη βρήκαν, όπως έπρεπε και χάθηκε η πρώτη ευκαιρία! Στο 13' ο Κοστρένι έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ αλλα μπλόκαρε ο Κόλλιας. Στο 15' σε κόρνερ του αρχηγού Αγγελου Μπαστακού ο Ηλίας Φλέσσας από κοντά δεν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, αφού δεν του έπιασε καλά.
Η πίεση της ομάδας μας συνεχίστηκε όλο το πρώτο ημίχρονο που είχε περιορίσει τους γηπεδούχους σε εντελώς παθητικό ρόλο. Στο 41' ο Μπακιράι πήρε κίτρινη κάρτα και στο 44' ο ίδιος παίκτης σε ένα ψηλοκρεμαστό ανάποδο πλασέ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!


Πολλές φάσεις στην επανάληψη

Η ομάδα του Βόλου μετά τις ...φωνές του προπονητή Αντώνη Μάνδαλου ανέβασε την απόδοσή της, η Μαύρη Θύελλα συνέχισε την καλή παρουσία της και είδαμε ένα εξαιρετικό ημίχρονο, υπό συνεχή βροχή και με 7 βαθμούς κρύο ! Στο 49' ο Μπαστακός παραλίγο να χριστεί και σκόρερ όταν σε καλό αριστερό σουτ η μπάλα έφυγε ελάχιστα αουτ! Στο 60' χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα από την ομάδα μας, όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά του Γιαννακέα, ο Κώστας Φλέσσας βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος μπροστά στην κενή εστία αλλά έστειλε τη μπάλα αουτ! Αν έμπαινε αυτό το "σίγουρο" γκολ, τώρα θα μιλάγαμε για μεγάλη νίκη.
Στο 62' ο Βόλος έκανε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία των όταν ο Ζαχαράκης βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, πλάσαρε έξυπνα, αλλά βρέθηκε στην πορεία της μπάλας ο Αποστολίδης κι έδιωξε σε κόρνερ. Μετά από κόρνερ των γηπεδούχων, δύο λεπτά αργότερα, ο Δημήτρης Πιτσιλής απομάκρυνε την μπάλα, έχοντας υψώσει το αριστερό του χέρι κι ενώ ο Λαρισαίος ρέφερι έδειξε " παίζεται", μετά από 10'' κι ενώ του φώναξε ο Βολιώτικος πάγκος, ο βοηθός του Σάρρος, ύψωσε τη σημαία και υπέδειξε την παράβαση...
Ο Ζαχαράκης ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Νίκος Σαραντάκος με πολύ ωραία εκτίναξη είπε 'όχι"! Στη συνέχεια της φάσης, ο Ζαχαράκης πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Λάκης ακύρωσε το τέρμα ως έμμεσο.
Οι συμπαίκτες του Σαραντάκου έσπευσαν να αγκαλιάσουν τον φύλακα άγγελο της εστίας τους και ενώ νωρίτερα στη φάση της υπόδειξης, αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο γεν.αρχηγός της Καλαμάτας Γιώργος Φλέσσας αλλά κι ο βοηθός προπονητή του Βόλου.
Το τελευταίο 20λεπτο δεν είχε πολλά τελειώματα φάσεων αλλά πολύ σκληρά μαρκαρίσματα και κακό ρυθμό λόγω της κακής απόδοσης του διαιτητή που εκνεύρισε τους πάντες στο γήπεδο!

Το σφύριγμα της λήξης έδωσε έναν παλικαρίσιο πόντο στα παιδιά του Καρδακάρη και ένα θετικό ντεμπούτο του ίδιου.
Από την ομάδα της Καλαμάτας δεν υστέρησε κανείς, η αμυντική λειτουργία ήταν πολύ καλή και με πιο καλά τελειώματα το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα νικηφόρο.
Οι συνθέσεις:
Νέοι Ολυμπιακού Βόλου (προπονητής Αντώνης Μάνδαλος): Κόλλιας, Γιαννόπουλος, Καράτσαλος, Ακριβούσης, Ναουμίδης, Σκλαπάνης, Τσίπης, Ζαχαράκης, Λέτσος (28' λ.τ. Ξηροκώστας), Σφάκας, Ρουμπάτης.
Νέοι Καλαμάτας (προπονητής Νίκος Καρδακάρης) Σαραντάκος, Φλέσσας Ι., Φλέσσας Η., Αποστολίδης, Μπαστάκος, Πιτσιλής, Γιαννακέας, Μπεκιράι, Πολίτης (89' Σγουράκης), Φλέσσας Κ. (85' Διαμαντής), Κοστρένι.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Νίκος Καρδακάρης: " Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων των παιδιών, την ανταπόκριση που έδειξαν στο πλάνο και στην τακτική που είχαμε σχεδιάσει πριν το παιχνίδι και έτσι πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα, σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, έχοντας και πολλές απουσίες. συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλές γιορτές σε όλους".
Αντώνης Μάνδαλος (προπ. ΑΣΚ Ολυμπ.Βόλου): " Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας και ειδικά στο πρώτο μέρος ήμασταν κακοί. Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκαμε είχαμε μια δύο καλές ευκαιρίες και φυσικά το πέναλντι που δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ. Φαινόταν ότι το παιχνίδι θα κρινόταν στο γκολ, δεν τα καταφέραμε αφού αντιμετωπίσαμε σε ένα ανοιχτό και καλό παιχνίδι μια πολύ καλή ομάδα που παίζει καλό και καθαρό ποδόσφαιρο. Χαιρόμαστε να παίζουμε με ομάδες που δεν έρχονται στο Βόλο να κλειστούν στην άμυνα αλλά διεκδικούν στα ίσα το παιχνίδι. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Καλαμάτας και καλές γιορτές".