Weather - Καιρός

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Πολύ δύσκολος αντίπαλος η Ηλιούπολη...


ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ

«Σκυλί» εκτός έδρας η Ηλιούπολη...
ΜΟΝΟ Η ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΨΥΧΩΜΕΝΗ «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ – ΘΕΛΕΙ ΠΑΛΜΟ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Ένα πολύ δύσκολο- ίσως το πιο δύσκολο έως τώρα - και ταυτόχρονα «πονηρό» παιχνίδι έχει μπροστά της η ομάδα της Καλαμάτας την Κυριακή στις 3 στο δημοτικό στάδιο, αφού καλείται να αντιμετωπίσει την τρίτη κατά σειρά νεοφώτιστη ομάδα (μετά τη Ρόδο και τον Παναιτωλικό που έφερε λευκές ισοπαλίες) που έχει ενισχυθεί σημαντικά και στον πάγκο της έχει έναν προπονητή, άριστο γνώστη των «μυστικών» της δεύτερης κατηγορίας, το Νίκο Παντέλη.
Τα μέχρι τώρα εκτός έδρας αποτελέσματα της αθηναϊκής ομάδας, είναι σχεδόν απίστευτα, αφού αποδεικνύεται πολύ σκληρή ομάδα και θα λέγαμε χαρακτηριστικά «σκυλί» αφού: στην πρεμιέρα πήρε έναν πόντο (1-1) μέσα στη Δόξα Δράμας, μπροστά σε 6.000 θεατές!
Έφερε 0-0 μέσα στα Λιόσια με τον Θρασύβουλο, νίκησε μέσα στο Αιγάλεω με 0-1 την τοπική ομάδα και μετρά μόλις 2 ήττες, που ήρθαν αρκετά δύσκολα, με 3-2 μέσα στον Βόλο από τον Ολυμπιακό και με το «φτωχό» 1-0 μέσα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, δυο ομάδες που ξεκίνησαν για να πρωταγωνιστήσουν και όχι για να σωθούν!
Με αμυντικούς προσανατολισμούς και με έφεση στις αντεπιθέσεις, καταφέρνει και κρατά επαφή με την επιτυχία και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχει ήδη συλλέξει 16 πολύτιμους βαθμούς. Όποιος λοιπόν πιστεύει ότι Μαύρη Θύελλα θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα είναι γελασμένος! Η τοπική μας ομάδα για να συνεχίσει την επιτυχία του Αγρινίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να φτάσει στο τρίποντο, ξεπερνώντας την πίεση και το άγχος της έδρας ώστε να ταξιδέψει στα δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια στην Κατερίνη και στο Βόλο έχοντας 11 βαθμούς στο ενεργητικό της.

Εκτός από την αγωνιστική υπεροχή που θα πρέπει να επιδείξει, απαραίτητη κρίνεται και η θερμή υποστήριξη των οπαδών της, σε ένα από τα πιο δύσκολα και καθοριστικά φετινά παιχνίδια.
Ξεκίνησε η προετοιμασία
Η ομάδα της Καλαμάτας άρχισε χτες το μεσημέρι στο προπονητήριο στην Νέα είσοδο, την προετοιμασία της ενόψει του εντός έδρας αγώνα, που θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο παραλίας την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό μετά από την ισοπαλία που απέσπασε η Μαύρη Θύελλα στο Αγρίνιο στη δύσκολη έδρα του Παναιτωλικού και όλοι επιθυμούν ένα θετικό αποτέλεσμα και την Κυριακή. Δεν λείπουν τα προβλήματα για το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, αφού συνεχίζουν να προπονούνται ατομικά λόγω προβλημάτων τραυματισμού, ο Νίκος Πουρτουλίδης (σήμερα ξεκινά κανονικά τις εντατικές προπονήσεις), ο Αργύρης Νικητόπουλος και ο Μάτε Ετέροβιτς και ειδικό πρόγραμμα ακολουθούν εδώ και αρκετό καιρό ο Μιχάλης Χατζής και ο Βασίλης Αθανασόπουλος. Σε αυτούς που λείπουν από την ομάδα προστίθεται και ο Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνει η ορθοπεδική αντιμετώπιση των τραυμάτων του. Από τη χτεσινή προπόνηση, που περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής με στοιχεία παιχνιδιού, απουσίασε ο στρατευμένος Αντώνης Κωνσταντόπουλος και ο Άγγελος Μπαστακός λόγω σπουδών. Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος και ο Βασίλης Σκαρλάτος ενσωματώθηκαν με την ομάδα, αλλά ακολούθησαν συντηρητικά το πρόγραμμα προπόνησης, χωρίς να φορτσάρουν κάτι που θα συμβεί από σήμερα.

Σοβαρότητα και καθαρό μυαλό
Ο Γιώργος Μπένος ήδη από χτες ξεκίνησε να προετοιμάζει και ψυχολογικά την ομάδα ενόψει του αγώνα και ζήτησε σοβαρότητα και καθαρό μυαλό, τονίζοντας ότι «πάμε για τη νίκη, χωρίς δεύτερη κουβέντα» και έχει προγραμματίσει για σήμερα διπλή προπόνηση για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, με ασκήσεις ενδυνάμωσης το πρωί στις 9:30 και το απόγευμα στις 4 ασκήσεις με μπάλα. Κι όλα αυτά , ενώ αναμένεται βροχερός καιρός που θα δυσκολέψει την προετοιμασία.

* Η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας θα υποδεχθεί στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας στον Κορδία, την Κυριακή στις 12:30 την αντίστοιχη ομάδα της Ηλιούπολης.


Ηλιούπολη: Δεσμευόμαστε με τον Παντέλη...


Έπειτα από την πρόταση της ομάδας του Διαγόρα στον προπονητή της Ηλιούπολης, Νίκο Παντέλη, η διοίκηση των «Ήλιων» εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εμφανίζεται αρνητική στην μετακίνηση του έμπειρου τεχνικού στη Ρόδο. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι δύο πλευρές δεσμεύονται με ένα πανίσχυρο συμβόλαιο ηθικής και λόγου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Μετά από τα πρόσφατα δημοσιεύματα που μπλέκουν τον προπονητή μας κ. Νίκο Παντέλη με την ομάδα του Διαγόρα, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους φιλάθλους του συλλόγου μας ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην μετακίνηση του κ. Παντέλη στην Ροδίτικη ομάδα. Άλλωστε, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν έτσι και τώρα ως διοίκηση δεσμευόμαστε με τον προπονητή μ’ ένα πανίσχυρο συμβόλαιο ηθικής και λόγου που έχει υπογραφεί και από τις δύο πλευρές..»
Στα αγωνιστικά, χτες η ομάδα της Ηλιούπολης είχε ρεπό και θα επιστρέψει σήμερα στις προπονήσεις. Αυτές είναι οι μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι και ενισχύθηκε η προσεχής αντίπαλος της Καλαμάτας: Σπύρος Γόγολος (ΠΑΣ Γιάννινα), Μιγκέλ Φερνάντες Χιμένεθ (Μπούργκος), Λουίς Σαρμιέντο (Καλλιθέα), Βαγγέλης Τσιώλης (Θρασύβουλος), Γιάννης Τακίδης (Φωκικός), Παναγιώτης Σκαφτούρος (Χαϊδάρι), Γρηγόρης Κιζυρίδης (Αετός Σκύδρας), Ντράγκαν Νατσέφσκι (Μπακού), Στέλιος Κρητικός (Ιωνικός), Τουρέ Μπασαλά (Λεβαδειακός), Στάθης Στεφανίδης (Τρίκαλα), Κώστας Παραράς (Καλλιθέα), Βαγγέλης Ψαρρής (Καλλιθέα), Άλκης Δημήτρης (Καλλιθέα), Δημήτρης Σπυριδάκης (Φωκικός Αμφ.).

*13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του επόμενου Σαββατοκύριακου 11/12 Eθνικός Αστέρας - Αν. Καρδίτσας (CONN-X), 12/12 Διαγόρας - Ιωνικός (ΕΤ-3) & 14/12 ΟΦΗ - Θρασύβουλος (ΕΤ-3).