Weather - Καιρός

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Επιστρέφει η ...παλιοσειρά!

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ – ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ- ΟΙ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ, ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ 2 ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ!

Οι τρεις «μάγοι» με τα δώρα!
ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ – ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΚΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...


Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος


Την προτελευταία ημέρα του χρόνου διάλεξαν οι παίκτες της Καλαμάτας να σημειώσουν- έστω και σε φιλικό παιχνίδι πέντε τέρματα και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να ξορκίσουν το πέπλο της επιθετικής δυστοκίας που έχει «σταθμεύσει» πάνω από την ομάδα! Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό να δούμε σε παιχνίδι της τοπικής μας ομάδας τόσο παραγωγική επίθεση, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος αντίπαλος και διακρίνεται για τη μαχητικότητα του. Ευχή όλων είναι να συνεχιστεί αυτή η παραγωγή τερμάτων και με την κατάλληλη και απαραίτητη ενίσχυση να αλλάξει το σκηνικό της γκρίνιας και των...κακών σκέψεων που έχει κυριεύσει αρκετούς φίλους της ομάδας και όχι μόνο...
Κι επειδή οι στιγμές είναι πράγματι δύσκολες για την ομάδα ο Πρόεδρος έχει ετοιμάσει για αρχή στις μεταγραφές ένα «τριπλό μεταγραφικό χτύπημα» με παίκτες που ξέρουν και αγαπουν την ομάδα και μπορούν μαζί με τα υπάρχοντα παιδιά να «σηκώσουν στις πλάτες τους» την ομάδα στις επόμενες 20 αγωνιστικές: μιλάμε για τους Γενιτσαρίδη, Σπυριδάκη και Κάκο! Μετά αναμένεται η κάθοδος τουλάχιστον δυο επιθετικών παικτών, το άκουσμα του ενός ειδικά θα προκαλέσει...

Ψυχολογική «ντόπα»
Είναι γεγονός ότι δεν περιμέναμε να δούμε χτες το προπονητήριο κάποιο μεγάλο ντέρμπι μεταξύ ισάξιο ομάδων, αλλά να διαπιστώσουμε ότι οι παίκτες της «Μαύρης Θύελλας» έχουν αφήσει πίσω τους το ...στραπάτσο του Βόλου και ότι αυτό προκάλεσε σε όλη την ποδοσφαιρική πυραμίδα της ομάδας και ότι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση ενόψει του.... τελικού της Κυριακής. Κι ενώ όλα δείχνουν και συνηγορούν ότι η ομάδα του Στράτου Βουτσακέλη θα έρθει στην πόλη μας για να μην χάσει και να εφαρμόσει σκληρή αμυντική τακτική, χτες είδαμε έναν επιθετικό πλουραλισμό, μια καλή παραγωγή αξιόλογων φάσεων και προσπαθειών και μια ψυχολογική ανάταση. Η ομάδα της Καλαμάτας αντί για προπόνηση, υποδέχτηκε λοιπόν χτες στο προπονητήριο στην Νέα είσοδο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και σε φιλικό παιχνίδι επικράτησε με 5-1, με σκόρερ τους Τάσιτς, Πουρτουλίδη, Ετέροβιτς και Χελά (2).

Ο Γιώργος Μπένος στο πρώτο ημίχρονο χρησιμοποίησε το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει την Κυριακή με αντίπαλο τον Ιωνικό και είδαμε καλές ενέργειες, όρεξη και πάθος από όλα τα παιδιά. Στο δεύτερο, έδωσε χρόνο συμμετοχής στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας, αφού αγωνίστηκαν οι Καλογερόπουλος Αντ., Ηλιόπουλος, Νταιφώτης, Μπαστακός, Δασκαλάκης, Χατζής, Ντεκίδης, Κωνσταντόπουλος Χρ και ο Παινέσης. Τερματοφύλακας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αγωνίστηκε ο Μανώλης Σπανός.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν πριν από το φιλικό ο Γιάννης Μπαλτιμάς καθαρά για προληπτικούς λόγους αφού ο Γκονζάλο Σαλγκέιρο καθυστέρησε να έρθει και ο Βασίλης Αθανασόπουλος. Στο 20’ του φιλικού αποχώρησε ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος λόγω ενός προβλήματος στο χέρι μετά από πτώση και σήμερα θα διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραύματος.

Η ΠΑΕ Καλαμάτα ευχαρίστησε θερμά τη διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας του Ολυμπιακού για την άριστη συνεργασία στη διεξαγωγή του αγώνα. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά μέσα σε δυο χρόνια που η ομάδα που ανέβηκε πέρσι στο περιφερειακό έχει αγωνιστεί κόντρα στη «Μαύρη Θύελλα».


Το φιλικό παιχνίδι, παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Χουλιάρας, ο Γιώργος Αθανασίου από τους φιλοξενούμενους, αρκετοί φίλοι του αθλήματος καθώς και οι δυο τραυματίες της ομάδας, ο Γιάννης Καλογερόπουλος και ο Ρικάρντο Παντζίκις. Μάλιστα οι συμπαίκτες τους έχουν κανονίσει για σήμερα πριν την προπόνηση μια ειδική γιορτή για αυτούς για να τους ευχηθούν ταχεία ανάρρωση και να διατηρηθεί ένα καλό κλίμα στην ομάδα.


Πρωτοχρονιά στο γήπεδο
Σήμερα λοιπόν το μεσημέρι στις 3, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση για τη χρονιά που φεύγει, ενώ θα έχουν προηγηθεί και πληρωμές των ποδοσφαιριστών. Μια χρονιά που αφήνει μια γεύση άγχους, πιέσης και υπερπροσπάθειας από όλους στην ομάδα για να γίνουν πράξη οι στόχοι και η νέα – λίγο πολύ - κάποιες παρόμοιες καταστάσεις θα μας φέρει, γι' αυτό όλοι όσοι αγαπούν αυτή την ομάδα θα πρέπει να «οπλιστούν» με αντοχή και υπομονή... Η «Μαύρη Θύελλα» θα κάνει προπόνηση και την πρώτη μέρα του χρόνου για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για το δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής.

Επιστρέφει η «παλιοσειρά»!
Πολύ κοντά στον ξαναφορέσουν την ασπρόμαυρη φανέλα της ομάδας της Καλαμάτας βρίσκονται τρεις παίκτες που βοήθησαν τα μέγιστα πέρσι και εξασφάλισε από το ...Πάσχα η «Μαύρη Θύελλα» την παραμονή της στη κατηγορία. Ο λόγος για τον Βασίλη Γενιτσαρίδη, τον Γιώργο Κάκο και τον Μανώλη Σπυριδάκη που στην περίπτωση και των τριών ισχύει το «αυτούς ξέρετε...αυτούς εμπιστεύεστε»! Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ έχει κάνει προχωρημένες συζητήσεις και με τους τρεις ποδοσφαιριστές, ο ερχομός των οποίων θα σημάνει τόσο ψυχολογική όσο και αγωνιστική εκτίναξη!
Τρεις απουσίες ο Ιωνικός
Οι ποδοσφαιριστές του Ιωνικού γυμνάστηκαν χθες στο βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ με τους Παγούδη και Σιδέρη να ακολουθούν ειδικό θεραπευτικών πρόγραμμα και τον Γιόνδη να ακολουθεί ατομικό. Ένα πιθανό σχήμα είναι το εξής: Πουρής στο τέρμα, Κεφαλούκος, Τσολακούδης, Μακράκης, Μπέριος, Παπαζούδης, Μπάγιτς, Γεωργίου, Γάλας, Λανγκλέ και Φουρτάδο.