Weather - Καιρός

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε στην Ε.Π.Ο. νέα γραφεία











Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο




Τα νέα γραφεία της ΕΠΟ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκει επιτέλους το «σπίτι» που του αξίζει. Και το γεγονός αυτό έχει και συμβολική αλλά και πρακτική σημασία. Πρόκειται για μια εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για την Ομοσπονδία καθώς θα μπορεί πλέον να έχει συγκεντρωμένες σε ένα χώρο όλες τις υπηρεσίες της, να οργανώσει καλύτερα τη δική της λειτουργία και να συντονίσει αποτελεσματικά το παραγωγικό της έργο.
Τα νέα γραφεία της Ομοσπονδίας βρίσκονται στο πάρκο Γουδή και παραχωρήθηκαν στην ΕΠΟ από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο των Ολυμπιακών Ακινήτων κ. Διονύση Σταμενίτη.

Εκτείνονται σε ένα εμβαδό χιλίων διακοσίων (1.200) τετραγωνικών μέτρων τα οποία θα αυξηθούν σε δύο χιλιάδες (2.000) τετραγωνικά μέτρα με κάποιες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις.

Τα υφιστάμενα κτίρια είναι πετρόκτιστα, βρίσκονται μέσα σε ένα περιβάλλον πράσινου, συνδέονται εύκολα μεταξύ τους με την κατασκευή ενός αίθριου και θα προσφέρουν, όταν ολοκληρωθεί η μετασκευή και η εγκατάσταση, στην Ομοσπονδία ένα χώρο διοίκησης σύγχρονο, λειτουργικό, απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ.Σοφοκλής Πιλάβιος εξέφρασε τις ευχαριστίες όλων στον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά και στον Πρόεδρο των Ολυμπιακών Ακινήτων κ. Διονύση Σταμενίτη και τους διαβεβαίωσε πως η Ομοσπονδία θα ανταποκριθεί πλήρως στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χώρου που της προσφέρεται.


Χώρος Πρασίνου στην καρδιά της Αθήνας

Ο ευρύτερος χώρος του άλσους Γουδή, (πρώην στρατόπεδο) συνολικής έκτασης 965 στρ, καταλαμβάνεται σε μεγάλο μέρος από δενδρώδη βλάστηση (κυρίως πεύκα) και διασχίζεται από ένα χείμαρρο που εκβάλει στον Ιλισό με πλούσια βλάστηση στις όχθες του (Ευκάλυπτους, Πεύκα, Κυπαρίσσια και Θάμνους). Στο χώρο του σημερινού πάρκου υπήρχαν Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις. Το πάρκο των 49 στρεμμάτων αποτελεί τμήμα του άλλοτε Στρατοπέδου «Γουδή». Μετά την απελευθέρωσή του από τη στρατιωτική χρήση διαμορφώθηκε σε χώρο περιπάτου και αναψυχής αλλά και Πολιτισμού.