Weather - Καιρός

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009


ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΧΤΕΣ
Συνάντηση σε καλό κλίμα
ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ – ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ «ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ»


Τελικά όπως είχαμε γράψει αποκλειστικά χτες, όλα εξελίχτηκαν ομαλά και είχαν θετική έκβαση στη προχτεσινοβραδυνή συνάντηση του Προέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Γρηγορόπουλου, του γενικού αρχηγού Βασίλη Μαλαφέκα, του Μέρκου Ντερίμ και του προπονητή της «Μαύρης Θύελλας» Γιώργου Μπένου. Το ραντεβού ήταν εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον και τον σχεδιασμό της πρώτης ομάδας της πόλης, αφού έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, και η τετράωρη διάρκειά του φανερώνει ότι ειπώθηκαν πολλά για πολλούς και οριοθετήθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ η φιλοσοφία και η βούλησή του για την επόμενη χρονιά.


Ισοσκελισμένο προϋπολογισμό


Όλα σε μια ομάδα κινούνται και έχουν άμεση εξάρτηση από το μπάτζετ! Ήδη από την περασμένη Κυριακή, ο Γιώργος Γρηγορόπουλος είχε δηλώσει: «θα πάμε με παιδιά από τη Μεσσηνία και θα προσπαθήσουμε να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό. Η τεράστια οικονομική κρίση δεν θα μας επιτρέψει να ανεβάσουμε ούτε για ένα ευρώ το μπάτζετ, το οποίο θα είναι περίπου 1.300.000 και δεν θα υπογράψουμε μεγάλα συμβόλαια, αλλά με «σφιχτή» πολιτική θα φέρουμε στα ίσα τα έσοδα και τα έξοδα της διετίας».


Βάρος στην ουσία


Τόσο η ΠΑΕ όσο και ο Μελιγαλαίος τεχνικός επειδή δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην ουσία και στην κρισιμότητα του σχεδιασμού της δύσκολης επερχόμενης αγωνιστικής χρονιάς, θέλουν να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να συνεχιστεί η δουλειά, χωρίς μεγαλοστομίες και βαρύγδουπες ανακοινώσεις. Κύριο μέλημα να ξεπεραστεί η γενικότερη κρίση, χωρίς απώλειες. Η ομάδα είχε και έχει έναν ικανό προπονητή, που ουδέποτε τέθηκε θέμα αμφισβήτησης του έργου του – αν και παραδόξως η εικόνα που καταγράφηκε δεν ήταν αυτή που προκύπτει από τη συνάντηση- και έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται. Μάλιστα, η συνεργασία ήταν τόσο σημαντική που παράλληλα έγιναν σημαντικές εργασίες: α) ξεκαθαρίστηκε η λίστα των παικτών που θέλει η τεχνική ηγεσία να παραμείνει στην ομάδα, και μάλιστα ο Γιώργος Γρηγορόπουλος ανέθεσε στον προπονητή και στον γενικό αρχηγό, να τον ενημερώσουν μέχρι την Τετάρτη 10/6 για τις δικές τους επιλογές παικτών β) έγιναν γνωστοί οι περίπου 15 Μεσσήνιοι ποδοσφαιριστές που είναι αγωνιστικοί «στόχοι» και θα ενταχθούν στην ομάδα σε μερικές ημέρες, αφού όλοι συμφώνησαν με τις επιλογές της διοίκησης γ) ο Γιώργος Μπένος ανέλαβε το κεφάλαιο «γυμναστής» για να προχωρήσει σε δική του επιλογή, έτσι ώστε με την έναρξη της προετοιμασίας στις 9/7 να υπάρχει ο άνθρωπος που θα συνεργαστεί σωστά στην προετοιμασία με τον 45χρονο προπονητή, δ) καταρτίστηκε το πλάνο για την ομάδα των Νέων, στην οποία θα γίνει σοβαρή διοικητική αναδιάρθρωση και καταμερισμός καθηκόντων με τα νέα πρόσωπα που επέλεξε ο Πρόεδρος, ε) καθορίστηκε ο τρόπος και ο χρόνος συνάντησης με τους παίκτες που δοκιμάστηκαν στο προπονητήριο πριν από 10 ημέρες και τέλος, ήδη έγιναν οι πρώτες διερευνητικές επαφές με κάποιους παίκτες που αποτελούν επιλογές για την επόμενη σεζόν. Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (αφού μεσολαβούν οι ευρωεκλογές και η αργία του Αγίου Πνεύματος), ο κύκλος αυτός θα έχει ολοκληρωθεί. Την επόμενη εβδομάδα, η ΠΑΕ δείχνοντας στη πράξη ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και θέλει να διώξει τη μιζέρια, θα ανακοινώσει τις προθέσεις της για το χορηγικό πρόγραμμα, τα εισιτήρια διαρκείας και τις κινήσεις προβολής της ομάδας.


Μεταγραφικός σχεδιασμός


Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος δήλωσε χτες: "Η ομάδα είναι προγραμματισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι παρόντες όλοι οι νέοι παίκτες στην πρώτη προπόνηση της νέας χρονιάς. Θεωρώ πως είναι σωστό να ξεκινήσει η χρονιά με τον προπονητή να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του, αφού είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να κάνει μια σωστή προετοιμασία και να δείχνει από την πρώτη μέρα ότι έχει στόχο να είναι πανέτοιμη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Και ξέρουμε όλοι καλά ότι ειδικά στη Β’ κατηγορία, «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Θέλουμε να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές για την ομάδα μας και στην συνέχεια να κάνουμε όσα πρέπει για να είναι πετυχημένη η συνταγή. Με αυτόν τον τρόπο δουλεύουμε, ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πλάνο όμως στόχος όλων μας είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι έτοιμη η ομάδα. Αν λάβουμε υπόψιν μας το γεγονός ότι μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία, απέχουν τέσσερις περίπου εβδομάδες και θέλουμε να αποκτήσουμε ακόμα αρκετούς παίκτες χρειάζεται υπομονή και όχι πολλά λόγια. Η δουλειά φέρνει αποτελέσματα".


Καλομοίρης: «Δεν εξαρτάται από εμένα»


Ο τερματοφύλακας της «Μαύρης Θύελλας» Γιώργος Καλομοίρης από την Κρήτη που βρίσκεται μας μίλησε χτες σχετικά με το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας και κάνει λόγο για ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την Καλαμάτα. «Ήρθα στην Κρήτη για να ξεκουραστώ, να ηρεμήσω αλλά και για τον ευχάριστο λόγο που ήδη ξέρετε, για να παντρευτώ στις 28/6! Σχετικά με το θέμα της παραμονής μου στην ομάδα, θα πω ότι δεν εξαρτάται από εμένα, αφού άλλος αποφασίζει κι αυτός είναι ο Πρόεδρος. Εγώ δεν θέλω να φύγω από την ομάδα και θα συζητήσω το θέμα και με την γυναίκα μου, όταν έρθει η ώρα. Το ότι γράφτηκε ότι έφυγα απλήρωτος δεν είναι αλήθεια και ποτέ ο Πρόεδρος δεν μας έχει αφήσει ακάλυπτους. Κι αν εξασφαλιστώ για το μέλλον και είμαι στα σχέδια του προπονητή, την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας θα είμαι στην Καλαμάτα».

Ο Μανώλης Σπυριδάκης έκανε όπως γράψαμε αποκλειστικά χτες μια αρχική κουβέντα τηλεφωνικώς με την Παναχαϊκή, από την Σητεία που βρίσκεται αλλά αναφέρουμε ότι ενδιαφέρον για τον Κρητικό μέσο έδειξε και η ομάδα του ΟΦΗ.

Ο Χάρης Μπριλάκης αναχώρησε για τη Ρόδο αφού πέρασε από τα γραφεία για κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες, ο Βασίλης Γενιτσαρίδης επιστρέφει αύριο από τη Μάλτα που βρίσκεται με την Εθνική Ενόπλων και ορκίστηκε και απολαμβάνει την άδεια ορκωμοσίας ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος.