Weather - Καιρός

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Προχωράει ο σχεδιασμός

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΒΑΣΙΚΟ ΚΟΡΜΟ» ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Προχωράει ο σχεδιασμός
ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ – ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο «ΣΕΝΤΕ»


Οι χτεσινές Ευρωεκλογές αλλά και η σημερινή αργία του Αγίου Πνεύματος μπορεί να είναι δυο ημέρες που πολλοί της βλέπουν σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση αναψυχής, αφού και ζέστη φουντώνει και ο καύσωνας είναι προ των πυλών, αλλά κανένας από τη διοίκηση της ομάδας της Καλαμάτας δεν το είδε έτσι! Το ...μενού περιελάμβανε συνεχόμενες επαφές και συζητήσεις, αναλύσεις, σχεδιασμούς, κινήσεις ουσίας και οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος όπως δήλωσε ξεκάθαρα ότι φαινόμενα αργοπορημένης έναρξης της προετοιμασίας, κάτι που φέρνει ανέτοιμη την ομάδα στην κρίσιμη έναρξη του πρωταθλήματος, δεν θα επαναληφθεί! Ο αρχικός σχεδιασμός αναφέρει ότι στις 9 Ιουλίου η ομάδα θα μπει ξανά στο γήπεδο και για να εμφανιστεί «ετοιμοπόλεμη», τα προπονητικά βιβλία και η εμπειρία μιλάνε για τουλάχιστον 60-63 ημέρες καλής και πλήρους προετοιμασίας. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 25 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν «κλείσει» όλοι οι παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα και να έχουν επίσης οριστικοποιηθεί το θέμα του προπονητή και της σύνθεσης της ερασιτεχνικής ομάδας. Για το πρώτο κομμάτι, ασχολείται ο Πρόεδρος, ο Γενικός Αρχηγός και ο Προπονητής της ομάδας. Κι αυτό σημαίνει ότι σήμερα θα γίνει άλλη μια συνάντηση των τριών, αύριο ο Γιώργος Γρηγορόπουλος θα μεταβεί στην Αθήνα για να ρυθμίσει κάποια σοβαρά οικονομικά ζητήματα που αφορούν την ΠΑΕ Καλαμάτα και από την Τετάρτη ξεκινάει η σειρά επαφών, τηλεφωνικών για τους μακρινούς και τετ α τετ με τους παίκτες που βρίσκονται στη Μεσσηνία. Με το δεύτερο σκέλος της ομάδας Νέων της ΠΑΕ, θα ασχοληθεί η οργανωτική ομάδα που επέλεξε ο Πρόεδρος για να λειτουργήσει η ομάδα των μικρών.

Υπάρχουν έτοιμοι στόχοι

Παράλληλα με τις επαφές με τους παίκτες που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της ομάδας και είναι οι παίκτες που γνωρίζουμε αφού έπαιξαν την περσινή χρονιά, η Διοίκηση έχει έτοιμους μεταγραφικούς στόχους για να «χτυπήσει». Πρώτος στη λίστα είναι ο Νάσος Σεντεμέντες που αν κι έχει συμβόλαιο που «τρέχει» με την Κέρκυρα, πολύ δύσκολα θα παραμείνει στο «νησί των Φαιάκων». Ο 33 χρονος αμυντικός αποτελεί μια καλή λύση για την κάλυψη του κενού του Χάρη Μπριλάκη που πήγε στον Διαγόρα και οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για την επιστροφή του στη «Μαύρη Θύελλα». Το θέμα δεν είναι τόσο εύκολο αφού μεσολαβούν πολλά που πρέπει να γίνουν και μέχρι την Πέμπτη θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα. Οι συναντήσεις του Προέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Γρηγορόπουλου, του γενικού αρχηγού Βασίλη Μαλαφέκα και του προπονητή της «Μαύρης Θύελλας» Γιώργου Μπένου, πάντοτε φέρνουν καλά αποτελέσματα για το άμεσο μέλλον και τον σχεδιασμό της πρώτης ομάδας της πόλης. Ο Πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει την φιλοσοφία και τη βούλησή του για την επόμενη χρονιά και όλοι κινούνται σε αυτό το κλίμα.

Το βάρος στον προϋπολογισμό
Κι επειδή όλα σε μια ομάδα κινούνται και έχουν άμεση εξάρτηση από το μπάτζετ, φέτος θα γίνουν μεγάλες προσπάθειες από την ΠΑΕ για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό. Η τεράστια οικονομική κρίση θα φέρει κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού και το Ταμείο θα κινηθεί με περίπου 1.300.000 ευρώ, χωρίς μεγάλα συμβόλαια της τάξης των 80 και 90.000 ευρώ, αλλά με «σφιχτή» πολιτική. Κι αν σκεφτούμε ότι η Καλαμαριά έχει «μαύρη τρύπα» 3.200.000 ευρώ, ο ΟΦΗ 5.200.000 ευρώ και η Βέροια με μπάτζετ 4.000.000 ευρώ υποβιβάστηκε, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο «σκουραίνουν»...

Ζήτησε λίστα

Ο Πρόεδρος της ομάδας ζήτησε από την τεχνική ηγεσία και τους ανέθεσε να τον ενημερώσουν μέχρι την Τετάρτη 10/6 για τις δικές τους επιλογές παικτών. Η λίστα αυτή καθημερινά εμπλουτίζεται με νέα ονόματα, αλλά όλα θα κριθούν από το ποιοι παίκτες από τους περσινούς θα παραμείνουν στην ομάδα. Είναι γεγονός ότι περίπου 12 - 15 Μεσσήνιοι ποδοσφαιριστές είναι αγωνιστικοί «στόχοι» και τουλάχιστον οι μισοί θα ενταχθούν στην ομάδα σε μερικές ημέρες, αφού όλοι συμφώνησαν με τις επιλογές της διοίκησης. Εκκρεμεί το κεφάλαιο «Γυμναστής» ώστε με την έναρξη της προετοιμασίας στις 9/7 να υπάρχει ο άνθρωπος που θα συνεργαστεί σωστά με τον προπονητή.

Πιάνει δουλειά η οργανωτική ομάδα
Μαζί με όλα αυτά, καταρτίστηκε το πλάνο για την ομάδα των Νέων, στην οποία θα γίνει σοβαρή διοικητική αναδιάρθωση και καταμερισμός καθηκόντων με τα νέα πρόσωπα που επέλεξε ο Πρόεδρος. Την διοικητική ομάδα την αποτελούν οι κύριοι Κώστας Νικητέας, Παναγιώτης Δεδούσης, Ιωάννης Χουλιάρας, Αναστάσιος Λάμιας, Δημήτρης Τσιφιλιτάκος και ο Χρήστος Γεωργακίλας. Από αύριο, κι αφού περάσει και η αργία του Αγίου Πνεύματος, η ομάδα αυτή θα ειδοποιήσει τους νέους που επιλέχτηκαν στις δοκιμές που έκανε το τεχνικό τημ της ομάδας πριν από 10 ημέρες και θα τους δεχτεί στα γραφεία της ΠΑΕ για να συζητήσουν το ενδεχόμενο της ένταξής τους στην «Μαύρη Θύελλα». Αναμφισβήτητα η πρωτοβουλία του Γιώργου Γρηγορόπουλου είναι θετική, αφού ομάδα χωρίς οργανωμένες υποδομές δεν έχει τις λύσεις και τις επιλογές των οργανωμένων ομάδων και το σπουδαιότερο είναι ότι είναι καιρός ο Γρηγορόπουλος να έχει μόνο την εποπτεία και την διοίκηση και να μην ασχολείται και με τα πολλά θέματα και προβλήματα της ερασιτεχνικής ομάδας. Με αυτό το τρόπο, ο εκάστοτε Πρόεδρος ασχολείται εξ’ ολοκλήρου με την αντρική ομάδα και είναι σαφώς πιο ήρεμος. Τα στελέχη της διοίκησης της ερασιτεχνικής ομάδας, που είναι έμπειροι παράγοντες με όρεξη να προσφέρουν και το σπουδαιότερο έχουν όραμα, προσφέρουν νέες προοπτικές στην ομάδα Νέων της Καλαμάτας. Το σπουδαιότερο όλων, η ομάδα ΠΡΕΠΕΙ να έχει μια ΔΙΚΗ της, ΣΤΑΘΕΡΗ και μόνιμη έδρα! Κι αυτό θα είναι το πρώτο θέμα για την διοικητική ομάδα που θα ξεκινήσει επαφές με φορείς της πόλης μας.