Weather - Καιρός

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Τέλη Ιουνίου γεμίζει το ταμείο της "Μαύρης Θύελλας"




ΣΕ ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τέλη Ιουνίου γεμίζει το ταμείο!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 200.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΕ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ – ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ (ΞΑΝΑ) ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


Επιτέλους μια ευχάριστη είδηση βγήκε στη δημοσιότητα χτες και αφορά την οικονομική ενίσχυση από τα λεφτά που οφείλονται στην ομάδα της Καλαμάτας από το φετινό Ταμείο της ΕΠΑΕ: ενώ στις 22/6 θα γίνει το ΔΣ της ΕΠΑΕ μετά από 3-4 ημέρες, δηλαδή γύρω στις 25 Ιουνίου, θα καταβληθούν περίπου 200.000 ευρώ. Το θετικό είναι ότι τα χρήματα αυτά έρχονται ως «μάννα εξ’ουρανού» την κρισιμότερη χρονική στιγμή και θα καλυφθούν πολλές εκκρεμότητες. Το κατακριτέο εκ μέρους της διοργανώτριας είναι ότι καθυστέρησαν πάρα πολύ και δεν είναι λίγες οι ομάδες που βρίσκονται «στο χείλος του γκρεμού»! Κι αν δεν βρει η διοργανώτρια έναν τρόπο να έχει μια καθορισμένη ροή στις χρηματοδοτήσεις και να ενισχύει σε τακτά διαστήματα τις ομάδες, τότε και η νέα χρονιά προβλέπεται...θερμή! Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος επέστρεψε αργά το βράδυ από την Αθήνα και ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει τελικά στις 13 Ιουλίου. Αύριο Κυριακή με την ευκαιρία της παρουσίας του Υπουργού Πολιτισμού κ.Αντώνη Σαμαρά στην πόλη μας, η διοίκηση της ομάδας θα επιδιώξει να έχει άλλη μια συνάντηση με τον Μεσσήνιο πολιτικό.

Θωρακίζεται η ομάδα Νέων
Δεν είναι λίγοι αυτοί που χλεύασαν και προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ σχετικά με την επάνδρωση της ομάδας των Νέων αλλά και των υποδομών με μια δυνατή, έμπειρη, σοβαρή και φιλόδοξη ομάδα ανθρώπων που εντελώς ανιδιοτελώς, αποδέχτηκαν την πρόταση του Γιώργου Γρηγορόπουλου και ξεκίνησαν τη δύσκολη πορεία αναβάθμισης της «δεύτερης» ομάδας της «Μαύρης Θύελλας». Μάλιστα, σχεδόν όλα τα μέλη της «επιτροπής αγώνα», γιατί έχουν μπροστά τους έναν μεγάλο αγώνα να κάνουν, δέχτηκαν αρνητικά σχόλια από κάποιους που...αγαπάνε την ομάδα και έχουν μάλιστα ωφεληθεί από αυτήν (!) με στόχο να τους αποτρέψουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που ξεκίνησε! Φυσικά το αποτέλεσμα είναι το τελείως αντίθετο, αφού τέτοιες πράξεις τους πεισμώνουν περισσότερο...Συνεδρίασε με πλήρη σύνθεση χτες το μεσημέρι, η οργανωτική ομάδα της ομάδας των Νέων και των υποδομών της Καλαμάτας. Οι κύριοι Κώστας Νικητέας, Παναγιώτης Δεδούσης, Ιωάννης Χουλιάρας, Αναστάσιος Λάμιας, Δημήτρης Τσιφιλιτάκος και ο Χρήστος Γεωργακίλας, μαζί με τον γενικό αρχηγό Βασίλη Μαλαφέκα συζήτησαν αρχικά το θέμα του προπονητή. Για τον λόγο αυτό προσήλθε και του έγινε επίσημη πρόταση συνέχισης της συνεργασίας με την ΠΑΕ ο Γιώργος Μηλίτσης. Ο Κώστας Νικητέας εξήρε το έργο, τις ικανότητες, την προσφορά και τον χαρακτήρα του προπονητή της ομάδας και αφού του ανέλυσε διεξοδικά το σχέδιο και την φιλοσοφία που θα έχει η ομάδα των Νέων, με πολλά πράγματα να αλλάζουν προς το καλύτερο, του ζήτησε να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και να αναλάβει ως επικεφαλής το στήσιμο όλων των υποδομών, πάντα σε συνεργασία με τον Γιώργο Μπένο και το τεχνικό τημ.

Γ.Μηλίτσης: «Θέλω να βοηθήσω»
Ο Γιώργος Μηλίτσης ευχαρίστησε για την τιμητική, όπως είπε, πρόταση, τονίζοντας: «Η ομάδα της Καλαμάτας θα είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή ειλικρινά σέβομαι και εκτιμώ τους ανθρώπους που επέλεξε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ να αναλάβουν την ομάδα των Νέων. Και είναι έμπειροι και σοβαροί άνθρωποι που ήταν ξανά στην ομάδα, όταν αυτή «μάτωνε». Είμαι ευχαριστημένος τόσο από την πρώτη μου συνεργασία με τον Γιώργο Γρηγορόπουλο το 2000 αλλά και όταν στις 3 Μαρτίου με πήρε τηλέφωνο για να αναλάβω του απάντησα "μετά χαράς"! Η αποστολή μας ήταν δύσκολη αφού η ομάδα θα έλεγα ότι ήταν σε «αποσύνθεση» και αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα, που ίσως είχαν συνέπειες και για την πρώτη ομάδα. Εντούτοις με σοβαρότητα και με δουλειά τα καταφέραμε και ολοκληρώσαμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα. Θέλω να βοηθήσω, χαίρομαι για το όραμα που υπάρχει στην ομάδα και μακάρι να λειτoυργήσουν όλα καλά στο μέλλον και να δούμε στη μεγάλη ομάδα παιδιά που θα δουλέψουν στην ομάδα των Νέων. Ειδικά τώρα που οι εποχές είναι δύσκολες και υπάρχει κρίση. Κι αν η ομάδα έχει καλή πορεία το κέρδος θα είναι πολλαπλό, τόσο στο οικονομικό όσο και στο κοινωνικό κομμάτι. Και το 2000 κάναμε σωστή δουλειά και βγάλαμε παίκτες όπως ο Φανούρης Γουνδουλάκης. Η πρότασή σας είναι τιμητική και θα την σκεφτώ σοβαρά. Είμαι άνθρωπος ειδικών αποστολών κι αν κι έχω κάποιες άλλες προτάσεις, αυτή θα είναι ξεχωριστή. Θα μιλήσω με τον Πρόεδρο που σέβομαι και εκτιμώ τις επόμενες ημέρες και θα είμαι στη διάθεσή σας».

Πρόταση στον Ευτύχη Τασσιόπουλο
Παράλληλα με τον κ.Μηλίτση, η οργανωτική ομάδα εξέτασε το ενδεχόμενο συνεργασίας για τις μικρότερες ομάδες με τον προπονητή Ευτύχη Τασσιόπουλο. Ο ίδιος είπε: «Με τιμά η πρόταση της Καλαμάτας και με γεμίζει χαρά αφού προέρχομαι από τα σπλάχνα της ομάδας. Είμαι πανέτοιμος να προσφέρω αλλά ζητώ μια μικρή πίστωση χρόνου για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον Πάμισο που συνεργάζομαι γιατί δεν θέλω να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα». Η ομάδα ασχολήθηκε και με άλλες τρεις περιπτώσεις προπονητών.
Στο θέμα του γηπέδου, άμεσα θα γίνει μια συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας κ.Αρ.Σταθόπουλο για το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του γηπέδου του Κορδία. Ο δήμαρχος Θουρίας κ.Γ.Σκαλαίος έθεσε το γήπεδο της Μικρομάνης στη διάθεση της ομάδας και ο Κώστας Νικητέας τον ευχαριστεί θερμά. Τέλος, λόγω ενός γραφειοκρατικού προβλήματος που οφείλεται στην Ένωση, οι μεταγραφικές κινήσεις και οι συμφωνίες θα γίνουν από την προσεχή Δευτέρα.

* Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Μανώλης Σπυριδάκης έχει δεχτεί ήδη δυο προτάσεις από ομάδας Γ’ εθνικής. Από τα Τρίκαλα και την Παναχαΐκή και μάλλον οδεύει προς την Πάτρα... Ο Βασίλης Γενιτσαρίδης προτάθηκε επίσης στο νέο προπονητή της Παναχαϊκής κ. Σπανό, αλλά αυτός τον απέρριψε. Ο Γενιτσαρίδης ήδη έχει κάνει μια πρώτη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Καλαμάτας και την σκέφτεται σοβαρά.