Weather - Καιρός

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Επεσαν οι πρώτες υπογραφές

Υπέγραψε χτες το βράδυ ο Σεφεράσι

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΗΜ – Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Π.Ο.
Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές
ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ – ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ


Με αργά αλλά σταθερά βήματα συνεχίζεται ο προγραμματισμός στις τάξεις της Μεσσηνιακής ΠΑΕ και παρά τις αυξημένες επαγγελματικές ασχολίες του Γιώργου Γρηγορόπουλου, λύνονται παράλληλα όλα τα θέματα, τόσο στην αντρική ομάδα όσο και στην ομάδα των Νέων. Προχτές το μεσημέρι επέστρεψε στην πόλη μας ο προπονητής της «Μαύρης Θύελλας» από ένα χρήσιμο σεμινάριο που παρακολούθησε στην Εύβοια και στο ένατο κατά σειρά μήτινγκ, από την ώρα που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, που είχε με τον Πρόεδρο και τον γενικό αρχηγό, δρομολογήθηκαν οι συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα, στο τομέα των συμφωνιών με παίκτες έτσι ώστε στις 13 Ιουλίου που θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας, το ρόστερ κατά ένα μεγάλο ποσοστό να έχει συγκροτηθεί. Οι μεταγραφικοί στόχοι είναι συγκεκριμένοι και οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι παίκτες Μεσσήνιοι. Πάντως, λόγω της γνωστής εκκρεμότητας στη χρηματοδότηση της ομάδας, τόσο από την ΕΠΑΕ όσο και από την Πολιτεία για τα έργα που έγιναν στο γήπεδο και όχι μόνο, μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας, πολύ δύσκολα θα ανακοινωθεί κάποια κίνηση από την πλευρά της ομάδας διότι ως γνωστόν «έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου».


Οι πρώτες υπογραφές στη Νέων
Η συλλογική δουλειά και οι σωστές επιλογές προσώπων που έγιναν στην διοικητική και οργανωτική ομάδα των Νέων από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ αρχίζουν να αποδίδουν: ήταν προγραμματισμένο για χτες το βράδυ, να συναφθεί συμφωνία συνεργασίας με τον φέρελπι Αλβανό ποδοσφαιριστή Σεφεράσι που «πέρασε τις εξετάσεις» του τεχνικού τημ της ομάδας και από σήμερα θα είναι μέλος της ομάδας μας, με πολλές ελπίδες διάκρισης και προώθησής του στη μεγάλη ομάδα. Θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλοι 4 παίκτες μέχρι την Παρασκευή. Χτες το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ είχε συνεργασία ο προπονητής Γιώργος Μηλίτσης με τον Βασίλη Μαλαφέκα τον Παναγιώτη Δεδούση και τον Γιάννη Χουλιαρα για τον λόγο αυτό.


Ο Σαμαράς έδωσε γραφεία στην ΕΠΟ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκει επιτέλους το «σπίτι» που του αξίζει. Και το γεγονός αυτό έχει και συμβολική αλλά και πρακτική σημασία. Πρόκειται για μια εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για την Ομοσπονδία καθώς θα μπορεί πλέον να έχει συγκεντρωμένες σε ένα χώρο όλες τις υπηρεσίες της, να οργανώσει καλύτερα τη δική της λειτουργία και να συντονίσει αποτελεσματικά το παραγωγικό της έργο.
Τα νέα γραφεία της Ομοσπονδίας βρίσκονται στο πάρκο Γουδή και παραχωρήθηκαν στην ΕΠΟ από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο των Ολυμπιακών Ακινήτων κ. Διονύση Σταμενίτη, όπως αποκάλυψε πρώτο το kalamata.sports.blogspot.com. Εκτείνονται σε ένα εμβαδό χιλίων διακοσίων (1.200) τετραγωνικών μέτρων τα οποία θα αυξηθούν σε δύο χιλιάδες (2.000) τετραγωνικά μέτρα με κάποιες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις. Τα υφιστάμενα κτίρια είναι πετρόκτιστα, βρίσκονται μέσα σε ένα περιβάλλον πράσινου, συνδέονται εύκολα μεταξύ τους με την κατασκευή ενός αίθριου και θα προσφέρουν, όταν ολοκληρωθεί η μετασκευή και η εγκατάσταση, στην Ομοσπονδία ένα χώρο διοίκησης σύγχρονο, λειτουργικό, απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον. Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ.Σοφοκλής Πιλάβιος στη συνέλευση της ολομέλειας, εξέφρασε τις ευχαριστίες όλων προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά και στον Πρόεδρο των Ολυμπιακών Ακινήτων κ. Διονύση Σταμενίτη και τους διαβεβαίωσε πως η Ομοσπονδία θα ανταποκριθεί πλήρως στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χώρου που της προσφέρεται. Στο χώρο του σημερινού πάρκου υπήρχαν Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις. Το πάρκο των 49 στρεμμάτων αποτελεί τμήμα του άλλοτε Στρατοπέδου «Γουδή». Μετά την απελευθέρωσή του από τη στρατιωτική χρήση διαμορφώθηκε σε χώρο περιπάτου και αναψυχής αλλά και Πολιτισμού.

Αλλαγές ενόψει;
Το υπ' αριθμόν ένα κεκτημένο της Β' Εθνικής είναι η απευθείας άνοδος τριών ομάδων της στην Σούπερ Λίγκα. Όμως, η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος της χώρας, παει να θέσει θέμα μείωσης του αριθμού αυτού σε δύο ή ακόμα και μία, προκειμένου να... αναβαθμιστεί ο θεσμός της Λίγκας και να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα! Οι ομάδες της Β' Εθνικής δεν θα δεχτούν ένα τέτοιο σχέδιο που εξ αρχής μοιάζει άνισο και μη ανταποδωτικό για τη δεύτερη κατηγορία. Τα σχέδια που συζήτησαν οι 13 εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας για τα Play Out είναι δυο και προβλέπουν: το πρώτο την απευθείας άνοδο μόλις μιας ομάδας από τη Β' Εθνική και του υποβιβασμού μόλις μίας από την Λίγκα με τη δημιουργία ενός ομίλου 4 ομάδων του 14ου και 15ου της Λίγκας με τον 2ο και τον 3ο της Β' Εθνικής, όπου στην καλύτερη των περιπτώσεων τι θα συμβεί; Θα ανεβούν τρεις ομάδες της Β', κάτι που ισχύει σήμερα, και αποτελεί κεκτημένο της κατηγορίας... Πιθανότητες αποδοχής ενός τέτοιου σχεδίου από την Ενωση Β' - Γ' Εθνικής; Καμία... Το δεύτερο σενάριο προβλέπει την απευθείας άνοδο από τη Β' Εθνική 2 ομάδων, την αντίστοιχη πρώτη από την Λίγκα, επίσης 2 ομάδων και την διεξαγωγή τριών αγώνων μπαράζ, μεταξύ του 14ου της Λίγκας και του 3ου της Β, με τα δύο παιχνίδια στην έδρα της ομάδας της Β' Εθνικής. Η ομάδα που θα φτάσει στις δύο νίκες παίρνει εισιτήριο συμμετοχής στην Σούπερ Λίγκα... Πιθανότητες αποδοχής από την ΕΕΠ Β' - Γ' Εθνικής: λίγες. Είναι ξεκάθαρη η τάση που σήμερα επικρατεί στους κόλπους της Β' Εθνικής έναντι των σχέσεών της με την Σούπερ Λίγκα. "Δεν γίνεται να είναι τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας, δικά τους". Αυτό είναι το μήνυμα που κυριαρχεί στις περισσότερες επαρχιακές ΠΑΕ και θα το περάσουν μέσω του Σπύρου Καλογιάννη, στις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν στην Λίγκα...