Weather - Καιρός

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Εβδομάδα εξελίξεων...

Μπορεί να έχουν προτάσεις ο Νίκος Πλάτανος και ο Γιώργος Κάκος, αλλά θέλουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στη "Μαύρη Θύελλα".


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Εβδομάδα εξελίξεων ...


ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΠΙΣΩ – ΚΑΚΟΣ: «ΠΕΡΑΣΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ»


Η στασιμότητα και η κωλυσιεργία των δυο εβδομάδων που πέρασαν, δεν θα συνεχιστούν στη "Μαύρη Θύελλα" αφού ο Πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Γρηγορόπουλος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για την συνεδρίαση επικύρωσης της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος από τον ΕΠΑΕ και για τη συζήτηση κι άλλων κρίσιμων θεμάτων της μικρής λίγκας και η επάνοδός του στη Καλαμάτα, θα σημάνει την έναρξη των επίσημων κινήσεων σχεδιασμού της ομάδας. Ο κόσμος της ομάδας φυσικά και αδημονεί και περιμένει τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Στόχος του προέδρου είναι να εισπράξει πρώτα τα χρήματα που οφείλονται στην ΠΑΕ ώστε να καλύψει τις οφειλές στους παίκτες και να ξεκινήσει το σχεδιασμό για την νέα χρονιά. Να σημειώσουμε ότι στην ΠΑΕ Καλαμάτα περιμένουν τα χρήματα που οφείλονται στην ομάδα από το 2005 (από τα έργα στο Δημοτικό Στάδιο). Υπάρχει η πίστη και η ελπίδα ότι ο Μεσσήνιος υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς μπορεί να βοηθήσει στο συγκεκριμένο θέμα και αυτό προέκυψε από μια σειρά επαφών και συζητήσεων με τον ίδιο τον Υπουργό αλλά και με τους στενούς συνεργάτες του, αλλά λόγω των εγκαινίων του εξαιρετικού Μουσείου της Ακρόπολης ο κ.Σαμαράς ήταν απασχολημένος με το γεγονός αυτό και από αύριο θα έχει χρόνο για να ασχοληθεί με το θέμα. Δεν αποκλείεται να τον επισκεφθεί ξανά προς το τέλος της εβδομάδας ο κ.Γρηγορόπουλος για να «τρέξουν» το θέμα. Πέραν τούτου ο πρόεδρός της ΕΠΑΕ κ. Σπύρος Καλογιάννης υποσχέθηκε την περασμένη Παρασκευή στον Πρόεδρο, πως μετά το συμβούλιο θα εκταμιευθούν τα χρήματα που οφείλονται στις ΠΑΕ, και μιλάμε για ένα ποσό που αγγίζει τις 200.000 ευρώ. Αν δεν έρθουν αυτά τα χρήματα δύσκολα θα ξεκινήσει ο ουσιαστικός σχεδιασμός για την νέα χρονιά. Η κατ' αρχήν συμφωνία με τον Γιώργο Μπένο υφίσταται και αρκετοί παίκτες που θέλουν να μείνουν, περιμένουν τις εξελίξεις στο οικονομικό.

Έτοιμοι οι στόχοι
Η «χαλαρότητα» που παρατηρείται στα μεταγραφικά της ομάδας μας δεν θα πρέπει να ανησυχεί τον κόσμο της ομάδας αφού κάποιες ανεπίσημες και ...μυστικές διαπραγματεύσεις με παίκτες που βρίσκονται στη λίστα της ομάδας έχουν γίνει και έχουν εξασφαλιστεί κάποια «ναι»! Η «Μαύρη Θύελλα» είναι «μαγαζί γωνία» και «δυνατό χαρτί» για όλους τους ποδοσφαιριστές και παρά την οικονομική στενότητα, ΟΛΟΙ θέλουν να παίξουν στην πόλη μας. Θα γίνουν σοβαρές προσπάθειες ώστε ο Μπένος να έχει τουλάχιστον το 80% του ρόστερ που θέλει σε τρεις εβδομάδες που αρχίζει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν! Κι όσοι πιστεύουν ότι έχει πάει επικίνδυνα πίσω ο προγραμματισμός δεν έχουν δίκιο αφού τα προηγούμενα λάθη δεν πρόκειται να επαναληφθούν. Και δεν πρόκειται να έρθουν στην ομάδα παίκτες που ήταν μεταξύ εξέδρας και θεραπευτηρίου... Και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Γιώργος Γρηγορόπουλος έχει τις κατάλληλες γνώσεις αλλά και ικανότητες για να κλείσει οποιοδήποτε παίκτη επιθυμεί και δεν είναι μόνο τα χρήματα, τα οποία, ωστόσο, βοηθούν για να πάρεις εύκολα κάποιον, αλλά δεν εξαρτώνται όλα από αυτά, γιατί πολλοί είχαν γεμάτο κουμπαρά και τώρα βρίσκονται σε μικρότερη κατηγορία.


Κάκος: Δεν υπέγραψα στην Δόξα Κρανούλας...
Μιλήσαμε χτες με τον Γιώργο Κάκο σχετικά με το τι σκέφτεται να κάνει τη νέα σεζόν. Η αίσθηση που μας δημιούργησε είναι ότι και αυτός θέλει να επιστρέψει στη «Μαύρη Θύελλα». Να τι μας είπε: «Δέχτηκα πράγματι μια πρόταση από τον Πρόεδρο της Δόξας Κρανούλας μιας ομάδας που ανέβηκε φέτος στη Γ’ εθνική. Σήμερα Δευτέρα έχω άλλη μια συνάντηση, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο αλλά δεν υπέγραψα αφού υπάρχουν πολλά θέματα σε εκκρεμότητα. Από την άλλη, με τιμά το γεγονός ότι όλοι στην ομάδα της Καλαμάτας με θέλουν ξανά. Ευχαρίστως θα ερχόμουν πίσω, αφού πέρασαν υπέροχα στην Καλαμάτα και είχαμε μια καλή πορεία, παρά το προβλήματα. Αν λυθεί το οικονομικό και αλλάξουν κάποια βασικά πράγματα στον τομέα αυτό, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο να επιστρέψω»...


Καλομοίρης: Περιμένω τον Πρόεδρο
Ο Γιώργος Καλομοίρης από την Κρήτη που βρίσκεται καθώς είναι στην τελική ευθεία του γάμου του (στις 28/6 γίνεται το μυστήριο), μας είπε χτες: «Μαθαίνω καθημερινά τα νέα της ομάδας και περιμένω να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα με τα χρήματα που θα πάρει ο Πρόεδρος. Ξέρω ότι μας θέλει να γυρίσουμε και αυτό θα κάνουμε αν φανεί συνεπής και κάνει όλα όσα μας υποσχέθηκε. Έχω τρεις προτάσεις: από την Κόρινθο αλλά κι από δυο ομάδες εδώ της Κρήτης, την Χερσόνησο και την Πλατανιά. Αυτή τη στιγμή είναι όλα ανοικτά τα ενδεχόμενα, αλλά πρώτη επιλογή μου είναι η «Μαύρη Θύελλα».


* Οσον αφορά τα τμήματα υποδομής και την ομάδα νέων, η οργανωτική ομάδα την οποία αποτελούν οι Κώστας Νικητέας, Παναγιώτης Δεδούσης, Ιωάννης Χουλιάρας, Αναστάσιος Λάμιας, Δημήτρης Τσιφιλιτάκος και Χρήστος Γεωργακίλας θα προσπαθήσει αυτές τις μέρες να ολοκληρώσει τις πρώτες μεταγραφές και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.


Φήμες (ξανά) για Σεντεμέντε
Ο Νάσος Σεντεμέντες σε πρόσφατες δηλώσεις του σε κερκυραϊκό σάιτ είπε πως έχει πλήρη άγνοια για το αν υπολογίζεται ή όχι από την νυν ομάδα του αλλά δεν έχει πρόθεση να φύγει τώρα από την Κέρκυρα, αφού έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο και θα το τιμήσει. Χτες βγήκαν κάποιες φήμες που λένε ότι οι ιθύνοντες της Παναχαϊκής έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του Σεντεμέντε! Το όνομα του 34χρονου κεντρικού αμυντικού είχε απασχολήσει την κοκκινόμαυρη διοίκηση στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα στο σύντομο διάστημα που στον πάγκο της Παναχαϊκής θήτευσε ο Μπάμπης Τεννές, παρόλα αυτά οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν ευδοκιμήσει. Πλέον και σε περίπτωση που οι «Φαίακες» δεν σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της συμφωνίας, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα εξέλιξη και εν τέλει οι προσπάθειες των ανθρώπων της Παναχαϊκής να αποδώσουν καρπούς. Τώρα αν επιλέξει μια ομάδα της Γ’ εθνικής αντί για ομάδα της Β’ είναι δικό του θέμα...