Weather - Καιρός

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς βοηθάει τη "Μαύρη Θύελλα"

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ «ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ» ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΜΕΣΑ

«Χέρι βοηθείας» από Σαμαρά

ΣΕ ΑΡΙΣΤΟ ΚΛΙΜΑ Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ – ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ


Λόγω των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου της Μεσσηνίας, στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας από τον Υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμμαρά, είχαμε χτες άλλη μια συνάντηση, σε διάστημα 10 ημερών, μεταξύ του Μεσσήνιου προϊσταμένου του Αθλητισμού και του Πολιτισμού με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Γρηγορόπουλο. Ο θερμός εναγκαλισμός τους και το άριστο κλίμα στο οποίο έγινε η ολιγόλεπτη συνάντηση, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ότι ο Αντώνης Σαμαράς, μόλις γίνουν και τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου, θα αναλάβει την πρωτοβουλία για να δρομολογηθεί –επιτέλους- η επίλυση του θέματος που αφορά την χρηματοδότηση της ΠΑΕ για τα βεβαιωμένα έξοδα που έκανε πριν από 4 χρόνια για το γήπεδο κι ανέρχονται στο ποσό των 300.000 ευρώ. Και το ζητούμενο από την πλευρά της διοίκησης της «Μαύρης Θύελλας», δεν είναι να έχει τη βοήθεια και την στήριξη του Μεσσήνιου Υπουργού – που είναι δεδομένη - μόνο σε αυτό το θέμα, αλλά να τον έχει συνεχώς αρωγό και «στυλοβάτη» και για την δύσκολη συνέχεια. Οι στενοί συνεργάτες του Μεσσήνιου πολιτικού άκουσαν για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο της ΠΑΕ να τους περιγράφει την δυσχερή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η ομάδα, αλλά ταυτόχρονα άκουσαν με ειλικρίνεια το όραμα και τον στόχο που έχει ο Γιώργος Γρηγορόπουλος να ανεβάσει πιο ψηλά την ομάδα. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ΟΛΟΙ να βοηθήσουν, ο καθένας ανάλογα με την θέση του και τις δυνατότητές του.

«Έλα στην Αθήνα»
Κι ενώ οι τουλάχιστον 2.000 παριστάμενοι στα εγκαίνια, κάτω από τον καυτό ήλιο, ήθελαν να σφίξουν το χέρι του Υπουργού και να τον συγχαρούν για το έργο του, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, ο Αντώνης Σαμαράς, είπε στον Πρόεδρο της ΠΑΕ: «Μέσα σε μια εβδομάδα, έχω να φέρω εις πέρας δυο μεγάλα και εξαιρετικά γεγονότα: το ένα είναι το σημερινό που εγκαινιάζουμε μια εξαιρετική πολιτιστική «φωλιά» στον αγαπημένο τόπο μας, ένα στολίδι πολιτισμού κι ένα σημείο αναφοράς για την Μεσσηνία και την ερχόμενη Κυριακή το επίκεντρο όλου του κόσμου θα είναι το Μουσείο της Ακρόπολης. Το σύγχρονο, το τέλειο, το μεγάλο αυτό έργο που θα στρέψει τα παγκόσμια φώτα στην Ελλάδα. Μόλις ολοκληρωθεί και η δεύτερη υποχρέωση, σε περιμένω στο γραφείο μου για να δρομολογήσουμε τα επόμενα βήματα». Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ τον συνεχάρη για το εξαιρετικό πολιτικό έργο και του είπε: «Μόλις ξεκουραστείς από όλα αυτά, θα είμαι έτοιμος να τα πούμε. Δεν θα έρθω για μένα, αλλά για την ομάδα! Πάνω από όλα είναι η «Μαύρη Θύελλα».

Όλοι του το ζήτησαν
Το ευχάριστο είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς, για άλλη μια φορά, έγινε δέκτης του ίδιου αιτήματος από πάρα πολλούς ανθρώπους! Ακούσαμε τουλάχιστον 10 φορές να λένε στον Υπουργό «Αντώνη βοήθησε την ομάδα μας»! Η συμμετοχή και η αγωνία των αγνών φίλων της ομάδας εκτός από συγκίνηση αποδεικνύει ότι «το θηρίο της πόλης κοιμάται» και υπάρχει μια τεράστια ομάδα ανθρώπων που περιμένει το «πράσινο φως» από έναν Μεσσήνιο Υπουργό και τότε όλα θα αλλάξουν. Η πολιτική και ατομική ευθύνη αλλά και η υποχρέωση του Αντώνη Σαμαρά να βοηθήσει την πρώτη ομάδα του τόπου του, όπως κατά καιρούς έχει έμπρακτα αποδείξει ότι είναι πάντα δίπλα σε πολλά σωματεία και φορείς, αυτομάτως θα μετατραπεί σε «φιλί της ζωής» και απαρχή νέας καλύτερης πορείας. Ευχή όλων, η μεθοδικότητα, η σοβαρότητα και η υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαμαρά να μετουσιωθούν σε «χέρι βοηθείας» για την ομάδα μας, που θα την βάλει ξανά σε πορεία Πρωταθλητισμού.

Δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ.Παναγιώτης Νίκας, μέσα σε 3’ αφού τόσο κράτησε η σύντομη συνομιλία του με τον Νομάρχη κ.Δημ.Δράκο και τον Γιώργο Γρηγορόπουλο, αμέσως ανταποκρίθηκε στο δίκαιο αίτημα του Προέδρου της ΠΑΕ για την κατασκευή των αποδυτηρίων και δεσμεύτηκε ότι με την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς, τα αποδυτήρια του Δημοτικού Σταδίου θα αλλάξουν όψη και θα γίνουν όπως πρέπει να είναι. Μάλιστα, ο παριστάμενος επιχειρηματίας κ.Μαρκόπουλος του IDEA center, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει παρέχοντας τα απαιτούμενα υλικά! Έτσι, κανένας κ.Μπέος δεν θα έρθει να μας δυσφημίσει στο μέλλον...