Weather - Καιρός

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Κάτι αλλάζει προς το καλύτερο!

Ο Κώστας Νικητέας (δεξιά) έτοιμος να οργανώσει την ερασιτεχνική ομάδα της Καλαμάτας. Εδώ μαζί με τον Μέρκο Ντερίμ.

Κάτι αλλάζει προς το καλύτερο!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η ΠΑΕ ΕΠΑΝΔΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ


Ένα σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση, ένα βήμα ανάπτυξης αλλά και βιωσιμότητας, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ο Πρόεδρος της ομάδας της Καλαμάτας Γιώργος Γρηγορόπουλος. Σήμερα Σάββατο 6/6/09, θα έχει στενή συνεργασία με τους ανθρώπους που επέλεξε για να πλαισιώσουν και να οργανώσουν την ομάδα των Νέων της Καλαμάτας. Τη νέα χρονιά θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ερασιτεχνική ομάδα και ο Πρόεδρος θα την στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.

Την διοικητική ομάδα θα την αποτελούν οι κύριοι Κώστας Νικητέας, Παναγιώτης Δεδούσης, Ιωάννης Χουλιάρας, Αναστάσιος Λάμιας, Δημήτρης Τσιφιλιτάκος και ο Χρήστος Γεωργακίλας. Την ερχόμενη εβδομάδα μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος η ομάδα αυτή θα ειδοποιήσει τους νέους που επιλέχτηκαν στις δοκιμές που έκανε το τεχνικό τημ της ομάδας πριν από 10 ημέρες και θα τους δεχτεί στα γραφεία της ΠΑΕ για να συζητήσουν το ενδεχόμενο της ένταξής τους στην «Μαύρη Θύελλα». Αναμφισβήτητα η πρωτοβουλία του Γιώργου Γρηγορόπουλου είναι θετική, αφού ομάδα χωρίς οργανωμένες υποδομές δεν έχει τις λύσεις και τις επιλογές των οργανωμένων ομάδων και το σπουδαιότερο είναι ότι είναι καιρός ο Γρηγορόπουλος να έχει μόνο την εποπτεία και την διοίκηση και να μην ασχολείται και με τα πολλά θέματα και προβλήματα της ερασιτεχνικής ομάδας. Με αυτό το τρόπο, ο εκάστοτε Πρόεδρος ασχολείται εξ’ ολοκλήρου με την αντρική ομάδα και είναι σαφώς πιο ήρεμος.


Ομάδα με όραμα


Τα στελέχη της διοίκησης της ερασιτεχνικής ομάδας, που είναι έμπειροι παράγοντες με όρεξη να προσφέρουν και το σπουδαιότερο έχουν όραμα, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, αφού προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες οργάνωσης, να δώσουν μια συνέντευξη τύπου – παρουσίαση και να αναφερθούν στις νέες προοπτικές που ανοίγονται στην ομάδα Νέων της Καλαμάτας, η οποία σύμφωνα με τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου της ΠΑΕ, αλλά και του τεχνικού τιμ της ΠΑΕ από τον κ. Μπένο και τους συνεργάτες του. Το καλό θα είναι να υπάρχει πλήρης αγωνιστική δραστηριότητα, αφού η ομάδα νέων θα δίνει αντίστοιχους αγώνες με τους αντιπάλους της ΠΑΕ, και ο εκάστοτε πρώτος προπονητής οφείλει και πρέπει να έχει συνεργασία με τους προπονητές της ομάδας Νέων, την οποία θα παρακολουθεί και θα δίνει φιλικούς αγώνες συχνά, ενώ παίκτες της ερασιτεχνικής θα μετέχουν και στις προπονήσεις της ΠΑΕ. Το φαινόμενο αυτό το είδαμε πέρσι όταν ο Αργύρης Νικητόπουλος, ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος, ο Μανώλης Σπανός, ο Κώστας Ηλιόπουλος, μόλις ανέλαβε ο Μελιγαλαίος τεχνικός, πήρε την σωστή πρωτοβουλία και το ρίσκο να τους «ρίξει στα βαθιά» με αποτέλεσμα, η ομάδα του χρόνου να έχει κερδίσει 4 ΔΙΚΑ ΤΗΣ παιδιά...


Δύσκολο εγχείρημα


Και μπορεί οι προθέσεις της ΠΑΕ να είναι αυτές, το όλο «στήσιμο» της ομάδας των Νέων δεν είναι εύκολο! Οι νεαροί παίκτες οφείλουν να δείχνουν συνέπεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, χωρίς να παραμελούν τα μαθήματά τους, αλλά και ήθος που πρέπει να δείχνουν τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Τα έξοδα της μικρής ομάδας είναι πολλά, οι μετακινήσεις (ειδικά σε ημέρες μαθημάτων) και οι προπονήσεις αποτελούν τροχοπέδη και το σπουδαιότερο, η ομάδα ΠΡΕΠΕΙ να έχει μια ΔΙΚΗ της, ΣΤΑΘΕΡΗ και μόνιμη έδρα! Πέρσι η ομάδα ξεκίνησε στο γήπεδο στα Αρφαρά, πήγε στον Κορδία πολλές φορές, μετά ένα ματς με τον Διαγόρα το έπαιξε στο Στάδιο και τέλος στο Στρατόπεδο αγωνίστηκε 7 φορές... Γεγονός που πρέπει να αλλάξει. Η διοικητική ομάδα ύστερα θα ασχοληθεί με το θέμα του Προπονητή. Ο άξιος τεχνικός Γιώργος Μηλίτσης που ολοκλήρωσε τη χρονιά δεν θα συνεχίσει και ο αντικαταστάτης πρέπει να βρεθεί άμεσα και να έχει όρεξη για δουλειά, θα έχει εικόνα των παικτών της ευρύτερης περιοχής, να δώσει ευκαιρίες σε όλους να αναδείξουν το ταλέντο τους μέσα από συντονισμένη δουλειά και όλα αυτά να τα «χτίσει» και να απαιτήσει πλήρη πειθαρχία... Κύριο μέλημα όλων θα είναι μέσα από τους κόλπους της ομάδας να αναδειχτούν οι αυριανοί πρωταγωνιστές.


Συνεργασία με την ΠΑΕ


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έδειξε τη διάθεση να βρεθεί δίπλα στις ομάδες της ερασιτεχνικής, με τη οργανωτική ομάδα αλλά και τους προπονητές της ΠΑΕ. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανάφερε ότι άμεσα θα δώσει στην ομάδα μπάλες, υλικό και ενδυμασία για να παρουσιάζεται στις αποστολές σοβαρή κι όπως αρμόζει στην ομάδα της Καλαμάτας. Επίσης καλό θα είναι να υπάρξει συνεργασία με τα ερασιτεχνικά σωματεία, οι παίκτες τους να δοκιμάζονται στην πρώτη ομάδα του Νομού έχοντας την σύμφωνη γνώμη των ομάδων τους, αφού η ΠΑΕ δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να έρθει σε αντιδικία με τα τοπικά σωματεία με τα οποία άλλωστε διατηρεί άριστες σχέσεις. Μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και βοήθησαν κατά καιρούς αρκετοί άνθρωποι παρά τις πολλές επαγγελματικές ασχολίες τους, πολλές φορές βάζοντας και το χέρι στη τσέπη (δεν θα πούμε ονόματα αλλά είναι λίγο πολύ γνωστά...), πρέπει να ενταθεί και να αποδώσει καρπούς. Ήδη οι παίκτες της Νέων που εντάχθηκαν σε μία περίοδο στην ΠΑΕ πρέπει να μας οδηγεί και η συνέχεια, μέσα από μεγαλύτερη οργάνωση, να φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Και τώρα – λόγω της κρίσης - είναι η χρυσή ευκαιρία για τα ταλέντα της ευρύτερης περιοχής να ενταχθούν στην ομάδα, αφού παρουσιάζεται ευκαιρία για την ανάδειξη του Μεσσηνιακού Ποδοσφαίρου γενικότερα, χωρίς να χρειάζεται το οικοδόμημα που θα χτισθεί, σε λίγα χρόνια να έχει ανάγκη πολλών μεταγραφών, αφού τα ταλέντο στην Μεσσηνία περισσεύει...