Weather - Καιρός

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ο Τάσιτς μας δήλωσε αποκλειστικά: "Δεν έχω πρόβλημα να ξαναπαίξω στην Καλαμάτα"


Κόρινθος, Χερσόνησος και Πλατανιά πιέζουν τον Γιώργο Καλομοίρη που σκέφτεται μόνο τον γάμο του!

"Μέχρι την Παρασκευή περιμένω την κίνηση του Προέδρου της Καλαμάτας"


Μήλον της έριδος για αρκετές ομάδες ο έμπειρος Μανώλης Σπυριδάκης



Τίτλοι τέλους από την Καλαμάτα, υπέγραψε χτες στον Εθνικό Αστέρα ο Νίκος Πλάτανος.


ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ: ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΡΙΛΑΚΗ ΕΦΥΓΕ ΧΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
΄Αλλοι φεύγουν και άλλοι θέλουν να μείνουν
Ο ΙΒΑΝ ΤΑΣΙΤΣ ΣΤΗ «ΦΩΝΗ»: «ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ» - ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΔΗΣ: «ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ»


Κι ενώ ο Πρόεδρος της ομάδας αναμενόταν χτες το βράδυ να επιστρέψει από την Αθήνα όπου βρέθηκε για δυο ημέρες, άλλη μια αποχώρηση, η δεύτερη από την αμυντική γραμμή, συνέβη, μετά από αυτή του Χάρη Μπριλάκη: ο Νίκος Πλάτανος αποτελεί από το απόγευμα της Τρίτης, παίκτη του Εθνικού Αστέρα. Η ομάδα της Καισαριανής επέλεξε τον πρώην μπακ της «Μαύρης Θύελλας» για να ενισχύσει τα μετόπισθέν της, αφού ο 25χρονος παίκτης συμφώνησε και υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Μιλήσαμε με τον Πλάτανο λίγη ώρα πριν βάλει τις υπογραφές και μας τόνισε: «Βρίσκομαι στο γήπεδο της Καισαριανής και αφού δέχτηκα την πρόταση του Νίκου Παπαδόπουλου είμαι έτοιμος να υπογράψω. Πέρασα καλά στην Καλαμάτα, αλλά ήθελα να παίξω σε ομάδα της Αθήνας για προσωπικούς λόγους». Ο Νίκος Πλάτανος (γεννημένος στις 12.4.1984) άρχισε από την Προοδευτική με την οποία είχε 40 συμμετοχές στη Β' Εθνική και τα δύο επόμενα χρόνια βρέθηκε στην Καλαμάτα με την οποία αγωνίσθηκε και πάλι στη Β' Εθνική (29 συμμετοχές την περίοδο 2007-08 και 26 συμμετοχές στην περίοδο που έληξε). Ο 25χρονος παίκτης αγωνίζεται στην θέση του αριστερού μπακ, έμεινε ελεύθερος και δέχθηκε την πρόταση του Εθνικού Αστέρα για να συνεχίσει την καριέρα του στην Καισαριανή. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μεταγραφή της ομάδας, που μπαίνει στο μεταγραφικό παζάρι, αποφασισμένη να ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα, να καλύψει τα κενά της με τον ιδανικότερο τρόπο και κυρίως να προχωρήσει αποφασισμένη να παρουσιασθεί πολύ πιο δυνατή στο νέο Πρωτάθλημα αφού όλοι θυμόμαστε ότι σώθηκε με το «διπλό» στη Ρόδο την τελευταία αγωνιστική....

Χερσόνησος: Θέλει Καλομοίρη
Πλήρη επιβεβαίωση του προχτεσινού δημοσιεύματός μας αφορά το γεγονός ότι ο Γιώργος Καλομοίρης βρίσκεται στο στόχαστρο της Χερσονήσου που θέλει να ενισχυθεί στην θέση του τερματοφύλακα. Ο έμπειρος τερματοφύλακας που ολοκλήρωσε την φετινή χρονιά στην Καλαμάτα αγωνιζόμενος σε 24 παιχνίδια έχοντας μια καλή πρόταση και σε συνδυασμό με τον επικείμενο γάμο του (γίνεται την Κυριακή 28/6) δεν είναι αρνητικός στο να επιστρέψει στην Κρήτη. Με τον πρώην τερματοφύλακα των ΠΑΝΟΜ, Ηροδότου ήδη έχει γίνει μια πρώτη επαφή και αναμένονται εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα. "Σύμμαχος" στην προσπάθεια της Χερσονήσου για την απόκτηση του αποτελεί η επιθυμία του Καλομοίρη να επιστρέψει στην Κρήτη και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση. Όμως ο ίδιος ο παίκτης έχει εκφράσει την επιθυμία του αν ικανοποιηθεί στο οικονομικό να συνεχίσει στην Καλαμάτα αφού είναι ομάδα Β’ εθνικής και όχι χαμηλότερης. Το ίδιο συμβαίνει και για την καλή πρόταση που έχει δεχτεί από την Κόρινθο, ομάδα Γ’ κατηγορίας, που τον πιέζει να πει το «ναι» και μετά την είσοδο στα διοικητικά του Παντελή Μπιτούνη, έχει μεγάλα σχέδια... Βέβαια, το ότι έριξε στην ίδια κατηγορία την Καλλιθέα είναι άλλο θέμα!
Σήμερα απαντάει ο Σπυριδάκης
Μετά και την απόκτηση του Περικλή Παπαποστόλου, οι «κοκκινόμαυροι» της Παναχαϊκής έχουν θέσει ως επόμενο στόχο τον Μανώλης Σπυριδάκη, όπως έχουμε γράψει εδώ και 15 ημέρες. Ο παίκτης μίλησε με τον Δημήτρη Σπανό, προπονητή της Παναχαϊκής, ο οποίος του έβαλε deadline, δηλαδή να περιμένει την οριστική του απάντηση μέχρι σήμερα το βράδυ. Ο 29χρονος χαφ έχει δεχτεί προτάσεις τόσο από τη Δόξα Δράμας, όσο και από την Αναγέννηση Καρδίτσας. Πριν 5 ημέρες έλαβε ένα σημαντικό ποσό από την Καλαμαριά από την προσφυγή του και εκκρεμεί να συζητήσει και με τον Γιώργο Γρηγορόπουλο. Το ίδιο ισχύει και για τον Βασίλη Γενιτσαρίδη, ο οποίος από την Κρήτη που βρίσκεται μας είπε χτες: «Ο Πρόεδρος της ομάδας έχει τον πρώτο λόγο σε ότι αφορά την συνέχιση της συνεργασίας μας. Όμως επειδή είμαι επαγγελματίας και ζω από το ποδόσφαιρο, θα περιμένω μέχρι την Παρασκευή το βράδυ γιατί δεν θέλω να κάνω επαφές με ομάδες και συζητήσεις τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με την Καλαμάτα. Είναι δεδομένο ότι θέλω να παίξω ξανά στη «Μαύρη Θύελλα» και η πρόταση από τον Παναιτωλικό που γρέφτηκε δεν είναι αλήθεια. Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω τίποτα επίσημα."

Σήμερα τα πρώτα ραντεβού
Το μεσημέρι αναμένεται να περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ μια ομάδα 6 παικτών (οι περισσότεροι Μεσσήνιοι) που υπάγονται στα σχέδια και να συζητήσουν με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Αρχηγό Βασίλη Μαλαφέκα.

Επικυρώθηκε η βαθμολογία
Το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ & Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, κατά τη συνεδρίαση της 22/6/2009, στην οποία παραυρέθηκε και ο Γιώργος Γρηγορόπουλος, πήρε τις παρακάτω αποφάσεις: Ενέκρινε ομόφωνα τον Οικονομικό Απολογισμό. Επικύρωσε τον πίνακα της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. Β΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2008 -2009. Σύμφωνα με το άρθρο 8 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. Β΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2008-2009 "Προβιβασμός - Υποβιβασμός ομάδας". Στη SUPER LEAGUE προβιβάζονται οι ΠΑΕ: 1. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, 2. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, 3. ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ. Στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία υποβιβάζονται οι Π.Α.Ε.: 1. ΚΑΣΤΟΡΙΑ, 2. ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 3. ΒΕΡΟΙΑ. Επικύρωσε τους πίνακες βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. Γ ΄ Εθνικής Κατηγορίας 1ου και 2ου Ομίλου περιόδου 2008 -2009, μετά και τη διεξαγωγή μπαράζ μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ. Σύμφωνα με το άρθρο 8 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2008 -2009 "Προβιβασμός - Υποβιβασμός ομάδας" Στη Β' Εθνική Κατηγορία προβιβάζονται οι Π.Α.Ε. /Τ.Α.Π. : 1. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, 2. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, 3. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ(μετά από αγώνα μπαράζ με την ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ ΑΣ). Επικύρωσε τον πίνακα βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. ΝΕΩΝ Β΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2008 -2009. Πρωταθλητής ανακηρύχθηκε η ομάδα ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΝΕΩΝ με 75 βαθμούς.





Αργούν οι χρηματοδοτήσεις
Στο οικονομικό τομέα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικές εκταμιεύσεις προς τις ΠΑΕ της Β’ εθνικής θα γίνουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, αμέσως μετά την Γενική συνέλευση που θα γίνει στις 2/7.

Φινάλε με ήττα οι Παλαίμαχοι!
Την ήττα γνώρισε η ομάδα των Παλαιμάχων της Καλαμάτας το βράδυ της Δευτέρας στο γήπεδο του Κορδία από τον Απόλλωνα Καλαμάτας με 0-2! Ετσι έκλεισε με μια απρόσμενη ήττα τους φετινούς αγώνες της, αλλά είχε πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα Παλαιμάχων, όπως αρμόζει στην πρώτη ομάδα της πόλης! Η ομάδα της Μαύρης Θύελλας, είχε πολλές απουσίες και μόνο έναν παίκτη στον πάγκο (τον τερματοφύλακα Ντίνο Δημητρακόπουλο). Από την άλλη, η ομάδα του "νονού της Μαύρης Θύελλας" με σαφώς πιο νέους παίκτες στη σύνθεσή της, σκόραρε στην επανάληψη 2 φορές και πήρε τους 3 πόντους.

Ιβάν Τάσιτς: Θέλω να παίξω στην Ελλάδα
Ο Ιβάν Τάσιτς βρίσκεται στην χώρα του στη Σερβία και χτες, μιλώντας αποκλειστικά στη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» τόνισε: «Τελειώνει ο Ιούνιος σε μια εβδομάδα και είναι η πρώτη φορά που δεν ξέρω τι θα κάνω! Είμαι στο σπίτι μου και έχω αναλάβει κάποιες δουλειές εδώ, ας το πούμε ανακαίνισης, και δεν έχω βρει τον χρόνο να ασχοληθώ. Η «πρόταση» που γράφτηκε ότι μου έγινε από την Ηλιούπολη, είναι μέσω τρίτου, όχι απευθείας με εμένα, θα την έλεγα σαν προσπάθεια να μάθουν τις απαιτήσεις μου σε όλα τα επίπεδα. Πριν από αρκετές ημέρες υπήρξε ένα παρόμοιο ενδιαφέρον από τον Πανσερραικό και από μια τοπική ομάδα της Σερβίας, την οποία δεν την συζήτησα καν! Δεν θέλω να παίξω στη Σερβία, θέλω να παίξω και φέτος στην Ελλάδα, από την άλλη, δεν θέλω να βιαστώ και να πάρω μια απόφαση που θα είναι κακή για εμένα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να επιστρέψω στην Καλαμάτα, αφού τη χρονιά που πέρασε, όπως όφειλα, έδωσα το 100% των δυνατοτήτων μου και νομίζω ότι βοήθησα την ομάδα. Η καρδιά μου με βάση το συναίσθημα «ψηφίζουν» Καλαμάτα, αλλά επειδή δεν θα παίξω για πολλά χρόνια ακόμα, ίσως πρέπει να το δώ περισσότερο επαγγελματικά. Να επιλέξω το καλύτερο για μένα. Θέλω να έρθω στην Ελλάδα και ίσως γίνει αυτό την άλλη εβδομάδα και για να κάνω διακοπές, γιατί όπως σας είπα, δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα! Και αν συμβεί αυτό, θα έρθω και στην Καλαμάτα να δω και να μιλήσω με τον κ.Γρηγορόπουλο. Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει μέσα σε 5’ μαζί του γιατί με ξέρει, τον ξέρω και ξέρω την ομάδα».