Weather - Καιρός

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

O Περιφερειάρχης για τις ακτές της Μεσσηνίας


Στον χαρακτηρισμό καταλληλότητας των ακτών κολύμβησης περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προχώρησε, με απόφασή του, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Πέτρος Τατούλης.
Στην απόφαση αυτή αναφέρεται ότι επιτρέπεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Νομού, διότι πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης .
Συνίσταται η αποφυγή κολύμβησης στις εκβολές αγωγών ομβρίων υδάτων (50μ. εκατέρωθεν ) ιδίως μετά από βροχή.
Απαγορεύεται η κολύμβηση σε απόσταση μικρότερη των 200μ. από τα στόμια εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτωνκαι τις εκβολές ποταμών, χειμάρρων.
Απαγορεύεται η κολύμβηση εντός των λιμανιών ,των μόνιμων αγκυροβολίων και των ναυπηγείων .
Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων στις περιοχές κολύμβησης.
Οι Δήμοι των περιοχών κολύμβησης υποχρεούνται να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την τήρηση της καθαριότητας στις ακτές κολύμβησης σε συνεχή βάση όπως:
- Τακτική αποκομιδή απορριμμάτων και τοποθέτηση ικανού αριθμού δοχείων συλλογής αυτών.
- Ορισμός υπευθύνου για την τήρηση της καθαριότητας των ακτών και την επισήμανση /αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.
- Δημιουργία εγκαταστάσεων υγιεινής όπως αποχωρητήρια, αποδυτήρια, ντους κ.α.
Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ θα διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους του θαλασσινού νερού στις περιοχές κολύμβησης κατά την τρέχουσα κολυμβητική περίοδο.
Η παρούσα ισχύει για την κολυμβητική περίοδο 2011.