Weather - Καιρός

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ενώνουν τις...φωνές τους!!!

Το θέμα ήταν "γνωστό" στην δημοσιογραφική πιάτσα, αλλά από χτες είναι και επίσημο! Τη διοικητική συγχώνευση των ραδιοφωνικών σταθμών Καλαμάτας και Τρίπολης της ΕΡΑ προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο.
Στο σχέδιο δεν αποσαφηνίζεται η έννοια της «συγχώνευσης»...αναφέρεται μόνο ότι οι δύο εν λόγω περιφερειακοί ραδιοσταθμοί της ΕΡΑ θα αποτελούν πλέον την ΕΡΑ Πελοποννήσου.
Ασαφές παραμένει, εξ άλλου, και πώς θα γίνει η διαχείριση του προσωπικού στους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το σχέδιο αναφέρει ωστόσο ότι θα υπάρξει «αξιολόγηση βάσει αντικειμενικών, διαφανών και αξιόπιστων διαδικασιών». Πάντως, στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού σχεδίου -όπως αναφέρεται στην πρόταση Μόσιαλου- «θα εξεταστεί η δυνατότητα περαιτέρω συνεργειών των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τους ΟΤΑ».
Στο ίδιο πλαίσιο «αναδιοργάνωσης των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών» θα εξεταστεί -όπως σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας- «η δυνατότητα ανάπτυξης πλέγματος συμπράξεων με ιδιωτικούς περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς»....όπως αναφέρει σήμερα η "Ελευθερία".
Τώρα πώς θα ...συγχωνευτούν δυο σταθμοί που απέχουν 85 χλμ και οι εργαζόμενοι είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να μετακινούνται, αυτό είναι θέμα προς διερεύνηση. Εκτός αν "βαφτιστούν" τοπικοί ανταποκριτές οπότε μάλλον είναι υπεράριθμοι και πάνε προς... αξιολόγηση!
Η ΕΡΑ Καλαμάτας λειτουργεί από το 1986, έχει περίπου 9 μόνιμους υπαλλήλους, που ήδη έχουν δει τον (πρώην καλό) μισθό τους να "ψαλιδίζεται" τρεις φορές και λόγω αυτής της εξέλιξης, τουλάχιστον δυο εξ'αυτών θα οδηγηθούν προς...συνταξιοδότηση!