Weather - Καιρός

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ανδρεαδάκης με Τατούλη

Την εξάντληση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων των κοινοτικών πόρων και τον έλεγχο της μελετητικής ωριμότητας των έργων για την προστασία του περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των βιολογικών καθαρισμών, ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΥΠΕΡΑ.
Ο κ. Τατούλης εξέθεσε τις υψηλές προδιαγραφές που έχουν τεθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προστασία του περιβάλλοντος επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά τη δέσμευσή του προς τους Πελοποννήσιους πολίτες την οποία προτίθεται να τηρήσει για μια Περιφέρεια αειφορίας.
Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Περιφέρειας, το οποίο χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό που πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα. Σημείωσε μάλιστα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη συμφωνήσει με την ΕΥΔΑΠ ώστε αυτή να αποτελέσει τον ειδικό της σύμβουλο πάνω στα θέματα των υδάτινων πόρων.
Ο κ. Ανδρεαδάκης συμφώνησε απόλυτα με τις θέσεις του κ. Τατούλη και δήλωσε ότι το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός σε όλες τις προσπάθειες της Περιφέρειας για την προστασία του περιβάλλοντος της Πελοποννήσου.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και οι Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτης Αλευράς, οι Διευθυντές των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο ειδικός σύμβουλος για θέματα ΕΣΠΑ κ. Γιώργος Παυλάκης.