Weather - Καιρός

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Πρόκριση-ανάσα για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ


Η πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έφερε ανακούφιση στις τάξεις της Ένωσης. Και αυτό γιατί ενδεχόμενος αποκλεισμός θα έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα αφού ουσιαστικά θα μιλούσαμε για οικονομική καταστροφή. Με πολλά προβλήματα επέστρεψε η ομάδα από την Γεωργία.
Γεμίζει το ταμείο

Βαθιά ανάσα αποτελεί για την ΑΕΚ η πρόκριση στους ομίλους. Η ΑΕΚ από την παρουσία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα εισπράξει 2-4 εκατ. ευρώ, χρήματα που αναμένεται να φύγουν άμεσα αφού προορίζονται για άμεσες υποχρεώσεις της ομάδας.
Ο Δικέφαλος θα εισπράξει 2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 640.000 ευρώ ως μπόνους πρόκρισης και 340.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι, ενώ κάθε νίκη πριμοδοτείται με 140.000 και κάθε ισοπαλία με 70.000 ευρώ. Παράλληλα, με τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, βάζει στα ταμεία της μισό εκατομμύριο, από το market pool της διοργάνωσης, ενώ τέλος σε περίπτωση πρόκρισης στους «32» του Europa League, προβλέπεται μπόνους 200.000 ευρώ.
Ο Εϊντούρ Γκούντγιονσεν ήταν πολύ καλός στην Τιφλίδα, κέρδισε το πέναλτι της πρόκρισης και στις δηλώσεις του τόνισε ότι η ΑΕΚ κρατάει το αποτέλεσμα και συνεχίζει τη δουλειά της.

Mε την ολοκλήρωση του αγώνα ο Εϊντούρ Γκουντγιόνσεν ξεκαθάρισε πως πρέπει η ομάδα να κρατήσει μόνο την πρόκριση και δυσανασχέτησε (ξανά) με την επιλογή του Χιμένεθ να τον χρησιμοποιεί ως αριστερό εξτρέμ. «Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί. Δεχτήκαμε πίεση και σε ένα σημείο προκαλέσαμε εμείς αυτή την πίεση με το παιχνίδι μας. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, τα καταφέραμε τελικά στο τέλος και αυτό που μετράει είναι η πρόκριση και αυτή κρατάμε», είπε ο Ισλανδός άσος και συμπλήρωσε με νόημα: «Μου φαίνεται περίεργο να παίζω στα άκρα. Αλλά αφού είναι επιλογή του προπονητή τη σέβομαι και προσπαθώ να ανταποκριθώ».
Επιστρέφει λαβωμένη
Εν τω μεταξύ πύρρεια ήταν η πρόκριση για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Γρηγόρης Μάκος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα με τη λήξη του αγώνα λόγω της σύρραξης με αντιπάλους παίκτες. Αν υπολογίσει κανείς ότι είχε συμπληρώσει και δύο κίτρινες κάρτες, αναμένεται να τιμωρηθεί με τουλάχιστον δύο αγωνιστικές. Κάρτες συμπλήρωσαν και θα χάσουν την πρεμιέρα οι Καράμπελας, Κάλα και Χοσέ Κάρλος.
Εκτός από τις κάρτες υπήρξαν και οι τραυματισμοί, καθώς αποχώρησαν με προβλήματα οι Αραμπατζής (σκίσιμο στο χείλος), Κωνσταντόπουλος (οσφυαλγία στη μέση), Μανωλάς (ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο) και Γεωργέας (ενοχλήσεις στον δεξιό οπίσθιο μηριαίο).
ΠΑΟΚ
Την πρόκριση στους ομίλους του Europa League εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος» ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Καρπάτι στην Ουκρανία μπροστά σε 500 ηρωικούς οπαδούς του και σε συνδυασμό με το 2-0 της Τούμπας πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Ο Λούκας με πέναλτι (45′) έπνιξε στο άγχος τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, με τον… μαθητευόμενο στόπερ Μπαλάφα να δίνει τη λύση. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με δέκα, λόγω αποβολής του Φεντέτσκι στο 67′
Ο εκπρόσωπος της διοίκησης του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Ραπτόπουλος, ξεκαθάρισε πως υπάρχει διάθεση ενίσχυσης του ρόστερ, ενώ πρόσθεσε πως ο «δικέφαλος»... κέρδισε δίκαια τον επαναληπτικό του Europa League. Φυσικά, ο ΠΑΟΚ έφερε ισοπαλία με 1-1 εναντίον της Καρπάτι, αλλά αυτό δεν απέτρεψε το παρακάτω σχολιασμό: «Ήταν δίκαιη νίκη. Θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη με ένα καλύτερο διαιτητή. Πάντως πήραμε αυτό που θέλαμε και αυτό έχει σημασία». Ο Ραπτόπουλος πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να γίνει, θα γίνει. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις. Υπάρχει καλή διάθεση να γίνει το καλύτερο για την ομάδα»....