Weather - Καιρός

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Η Nautico πρωταθλήτρια στο Beach Soccer "Γερμανός" στην Καλαμάτα

"Πρόχειρη και...φτηνή" η διοργάνωση

Η αυλαία του Πανελληνιου Πρωταθλήματος Γερμανός 2011 έπεσε χτες το βραδάκι στις ... ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας, όπου φιλοξενήθηκε το τελευταιο τουρνουά της χρονιάς.
Ο τελικός άρχισε στις 6μμ με αρκετή συννεφιά και καλύφθηκε τηλεοπτικά -πολύ πρόχειρα και με μέτριες επιδόσεις- από την ΕΤ-3.
H Πανελλήνια Ένωση Beach Soccer και o Αθλητικός Φορέας του Δήμου Καλαμάτας διαμόρφωσαν το γήπεδο του τένις (!) σε ειδικό γήπεδο beach soccer τοποθετώντας άμμο και τέρματα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο αγωνιστικός χώρος.
Η άμμος του γηπέδου ήταν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ κι όχι αυτή που προτείνει η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ του beach soccer (μιλάμε για την λευκή άμμο-πούδρα ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ...ΠΟΤΑΜΙΣΙΑ που έριξε ο Δήμος λίγες ώρες πριν αρχίσει το τουρνουά...)
Κι επειδή ήταν η ΠΡΩΤΗ απόπειρα στην Μεσσηνία οφείλουμε να είμαστε επιεικείς, ΑΛΛΑ ΑΥΣΤΗΡΟΙ στην κριτική μας (κάποιοι μίλησαν για...επιτυχημένη διοργάνωση!!! ίσως επειδή δεν έχουν παραστεί σε πραγματικά ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ διοργανώσεις...) Η δε παρουσία του κόσμου, μετρημένοι στα δάχτυλα, πλην του τελικού που είχε 90-100 άτομα.... Λόγω των...βραβεύσεων!
Δεν είναι δυνατόν να έχεις αμέτρητα χιλιόμετρα παραλίας, πανέμορφης και οργανωμένης, και να κάνεις το τουρνουά σε....τσιμεντένιο γήπεδο τένις!!!
Δεν γίνεται να σε ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ απευθείας ένα ΚΡΑΤΙΚΟ κανάλι και η μετάδοσή σου να είναι τόσο φτωχή και μίζερη...
Ούτε τους προβολείς δεν άναψαν για να γίνει το θέαμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της τηλεόρασης! Μόνιτορ δεν είχαν ώστε να βλέπουν τι εικόνα μετέδιδαν;
Την παρτίδα την έσωσαν κάποιοι έμπειροι από την λίγκα του μπιτς σόκερ που το κάνουν αυτό τα τελευταία 6-7 χρόνια και έσβησαν κι άλλες ατέλειες.... Μιλάμε για τον Κώστα Μότση και τον Χρήστο Κολοκυθά.
 
Νικήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα Nautico (ΦΩΤΟ). Στον τελικό της διοργάνωσης, στη Δυτική Παραλία της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, επιβλήθηκε με 7 - 4 της Ramnus Champions Cafe μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι.



 Η διακύμανση του σκορ:
Γιώργος Λάνης 1-0
Κωνσταντακόπουλος 1-1
Νίκος Μπερτσιας 1-2
Νίκος Μπερτσιάς 1-3
Νίκος Μπερτσιάς 1-4
Δημ. Νικολάου 1-5
Κυριάκος Κουμεντάκος 2-5
Απόστολος Γκαϊφίλιας 3-5
Νικος Μπερτσιάς 3-6
Γρηγόρης Σιούτης 4-6
Νίκος Μπερτσιάς 4-7
Οι συνθέσεις των δύο φιναλίστ
Nautico: Νικ. Κοκότσης, Νικ. Καραβίδας, Γιώργος Καρακάσης, Στέλιος Λάνι, Γιώργος Λάνι, Νεκτάριος Μπερτσιάς, Νικος Μπερτσιάς, Γιώργος Οικονομόπουλος, Πέτρος Τζοτζόκος, Δημ. Νικολάου.
Ramnus Champions: Γιώργος Παράρος, Σπύρος Γκρίτζαλης, Κυριάκος Κουμεντάκος, Κώστας Παπασταθόπουλος, Πάρις Κωνσταντακόπουλος, Απόστολος Γκαϊφίλιας, Θόδωρος Ασημακόπουλος, Νίκος Ντουγέρογλου, Σπύρος Κατσιλιανός, Γρηγόρης Σιούτης.
Οι παίκτες της πρωταθλήτριας 2011 Nautico αφιερώνουν την κατάκτηση του τίτλου στον αδικοχαμένο Γιώργο Χίσο. Μέχρι πριν λίγους μήνες συμπαίκτη τους, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Για τον λόγο αυτό τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν τον τελικό...
** Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Νίκος Μπερτσιάς με 18 γκολ, ενώ MVP ήταν ο Κώστας Παπασταθόπουλος.


Κέρδισε και η Εθνική
Ακολούθησε η συνάντηση της εθνικής ομάδας με τους ALL STARS του τουρνουά. Οι διεθνείς κέρδισαν 8-7. Στην διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Γιαλεσάκη ήταν οι Νικολάου, Περτσιας, Πατράκας, Καραμπέτσος, Χαραλαμπίδης, Κομιώτης, Νίκας, Γκούμας ( 3 γκολ), Καβαλάρης (3 γκολ), Κωνσταντακόπουλος (3 γκολ), Τριανταφυλλίδης, Παπασταθόπουλος.
Την ομάδα των All Stars αποτελούσαν οι Παριάρος, Μπάρδης, Τζίμας, Λάζαρης, Γκίκας, Γκαϊφίλιας (1γκολ), Γ. Λάνι, Τζοτζόκος, Αθανασόπουλος (2γκολ), Θειακός (1 γκολ), Δελαπόρτας, Παπαδόπουλος, Σπέρτος (3 γκολ). Προπονητής ήταν ο Στράτος Κελαράκης.