Weather - Καιρός

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Super League 4 ματς σήμερα

Δοκιμάζονται οι έδρες... Χοντρές εκφράσεις στο ΔΣ της Λίγκας με "κουβέντες πεζοδρομίου"....

Με 4 αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα Σάββατο, η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Superleague. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται με κόσμο τον Ολυμπιακό Βόλου στο σημαντικότερο ματς της ημέρας.
17.15 Εργοτέλης – Πανσερραϊκός
Ο Εργοτέλης συμπλήρωσε 4 αγώνες χωρίς ήττα, μετράει 2 σερί εντός έδρας νίκες και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι Κρητικοί θέλουν να κλείσουν με θετικό πρόσημο τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα για το 2010 και γι' αυτό θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα ακόμη τρίποντο.
 Πανσερραϊκός θα αφήσει το χιονισμένο τοπίο των Σερρών και θα ταξιδέψει στην Κρήτη χωρίς τους Βρούτσινα, Ντιόγκο. Οι παίκτες του Κοκότοβιτς θα προσπαθήσουν να πάρουν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους και να φύγουν από την επικίνδυνη ζώνη.
17.15 Καβάλα – Ατρόμητος (NOVA)
Η Καβάλα μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έχει υποστεί μία κάμψη κυρίως λόγω των πολλών απουσιών που έχει το τελευταίο διάστημα. Έχει συμπληρώσει 3 αγώνες χωρίς νίκη και θέλει οπωσδήποτε το τρίποντο ώστε να μείνει στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.
Ο Ατρόμητος που προέρχεται από την ήττα στο Γ. Καραϊσκάκης θα προσπαθήσει να επαναλάβει εμφάνιση αντίστοιχη της Τούμπας ώστε να φύγει με το τρίποντο από το Ανθή Καραγιάννη.
17.15 Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης (NOVA)
Το ντεμπούτο του Τάκη Λεμονή στις Σέρρες συνοδεύτηκε με ισοπαλία και τώρα θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη νίκη. Μία νίκη που αποτελεί μονόδρομο για τους Νεοσμυρνιώτες αφού βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη και θέλουν να ξεφύγουν από εκεί.
Ο Αστέρας εκτός Τρίπολης τα πηγαίνει εξαιρετικά και καλείται να το αποδείξει και κόντρα στον Πανιώνιο. Η ισοπαλία που απέσπασαν οι Αρκάδες κόντρα στον Παναθηναϊκό σίγουρα ανέβασε την ψυχολογία τους και θα ταξιδέψουν στην Αθήνα με στόχο τη νίκη.
19.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου (NOVA)
Το ματς θα γίνει κανονικά με κόσμο αφού η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έριξε την ποινή του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ στον αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό. Ο Φερέιρα θα κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα θέλοντας να τονώσει την ομάδα του ώστε να μπορέσει να πάρει το τρίποντο και στη χειρότερη να μείνει σε απόσταση 2 βαθμών από τον Ολυμπιακό.
Οι Βολιώτες έχουν αποδείξει ότι κανένας δεν μπορεί να τους υποτιμήσει έστω κι αν δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση τους. Αγνοούν τη νίκη εδώ και πέντε αγώνες και ταξιδεύουν στην Αθήνα χωρίς άγχος, με στόχο να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί.
Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής
Σάββατο 18/12
17.15 Εργοτέλης – Πανσερραϊκός
17.15 Καβάλα – Ατρόμητος (NOVA)
17.15 Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης (NOVA)
19.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου (NOVA)
Κυριακή 19/12
15.00 Άρης – Σκόντα Ξάνθη (NOVA)
15.00 Κέρκυρα – ΠΑΟΚ (NOVA)
17.15 Ηρακλής – ΑΕΚ (NOVA)
19.30 Λάρισα – Ολυμπιακός (NOVA)

Βαθμολογία (μετά από 14 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 33
2. Παναθηναϊκός 31
3. ΠΑΟΚ 23
4. ΑΕΚ 23
5. Άρης 20
6. Καβάλα 20
7. Ξάνθη 18
8. Εργοτέλης 17
9. Ολυμπιακός Βόλου 17
10.Ηρακλής 16
11.Κέρκυρα 16
12.Ατρόμητος 15
13.Πανσερραϊκός 15
14.Αστέρας Τρίπολης 15
15.Πανιώνιος 14
16.Λάρισα 11

Αν και πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα η Σουπερλίγκα έγινε ροντέο χτες Παρασκευή, καθώς η συνεδρίαση του Δ.Σ., έφερε αντιμέτωπους τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιώργο Κωνσταντινίδη που εκπροσωπεί την ΑΕΚ, τον Αχιλλέα Μπέο και τον Νικόλα Πατέρα, ενώ είχαμε και απευθείας σύγκρουση Μαρινάκη-Πατέρα, που κατά τ' άλλα θα εκπροσωπήσουν την Superleague σε σύσκεψη κατά της βίας!

Οι διάλογοι που διέρρευσαν αναδεικνύουν το ...χριστουγεννιάτικο πνεύμα και την καλή διάθεση των ανθρώπων της διοργανώτριας αρχής. Άλλωστε όλοι δίνουν αγώνα κατά της βίας (βοήθειά μας).
Ο πρόεδρος της Superleague έκανε δριμύτατη επίθεση στην ΑΕΚ, για τα μέτρα ασφαλείας που κατά την άποψή του δεν είχαν ληφθεί στο ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Ο κ.Κωνσταντινίδης, που παλαιότερα εργαζόταν στον Παναθηναϊκό και τώρα είναι σύμβουλός του Στ.Αδαμίδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ, αντέδρασε στα λεγόμενα Μαρινάκη.
Πες-πες, το κλίμα βάρυνε και ακούστηκαν φράσεις του στυλ "έλα πάμε έξω, αλλά χωρίς μπράβους" (Κωνσταντινίδης) και "να έρθω εκεί να σε πιάσω όπως οι μπράβοι τον Φουστέρ" (Μαρινάκης)!
Η παρέμβαση του Πατρίκ Κομνηνού γλίτωσε τα ...χειρότερα, αν και οι δυο άνδρες είχαν κι άλλο διάλογο, έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης, όπου φάνηκε μάλιστα να τα βρίσκουν!
Ο κ.Μαρινάκης έκανε λόγο και για ανυπαρξία της αθλητικής δικαιοσύνης, με αφορμή την πτώση της ποινής του Παναθηναϊκού. "Να μιλάς σαν πρόεδρος της Superleague και όχι σαν εκπρόσωπος της Θύρας 7" ήταν η αντίδραση του Νικόλα Πατέρα. Η παρεμβολή του Αχιλλέα Μπέου άναψε τα λαμπάκια του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που άρχισε να φωνάζει: "Τι θες εσύ εδώ; Είσαι υπόδικος και λαμόγιο"!!!
Ο κ.Μπέος απάντησε: "Είσαι Φιλιππίδης!", κάνοντας έξαλλο τον κ.Πατέρα που ανταπάντησε: "Τι θες ; Ούτε το 10% των μετοχών του Ολυμπιακού Βόλου δεν έχεις". Η απάντηση του κ.Μπέου ήταν στο ίδιο μήκος κύματος: "Είσαι Φιλιππίδης και Μήτσου. Μπροστινός! Να μας πεις εσύ πόσες μετοχές έχεις";
"Ευτυχώς που δεν έχω το όνομα Μπέος στην κοινωνία, να με κυνηγάει κάθε μέρα η αστυνομία και τα δικαστήρια" είπε με τη σειρά του ο κ.Πατέρας, ενώ ο Αχιλλέας Μπέος αποβαλλόταν από την αίθουσα.
Αυτά τα ωραία έγιναν στη διάρκεια του ΔΣ, ενώ είχε αποφασιστεί Μαρινάκης και Πατέρας να πάνε από κοινού στη σύσκεψη κατά της βίας! Θα είναι μαζί με τους Πατρίκ Κομνηνό, Γιώργο Μποροβήλο και Γιάννη Μώραλη στην σύσκεψη που έχει συγκαλέσει την ερχόμενη Δευτέρα, ο Γ.Γ.Α. κ.Μπιτσαξής
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, πέραν των παραπάνω, επρόκειτο να συζητηθεί και το θέμα της διαιτησίας, καθώς είχαν προσκληθεί να παραστούν ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βασίλης Τεροβίτσας και ο Διευθυντής Ανάπτυξης Διαιτησίας, Κύρος Βασάρας. Αμφότεροι όμως ήταν στο ΔΣ της ΕΠΟ, οπότε θα εμφανιστούν σε νέα συνεδρίαση.
Πριν από τους... διαλόγους:
•Εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος από τη 16η έως και την 22η αγωνιστική. Το πρόγραμμα των αγωνιστικών από την 23η μέχρι και την 26η θα ανακοινωθεί εντός του Ιανουαρίου, ενώ οι αγώνες στις τελευταίες αγωνιστικές (27η-30η) θα διεξαχθούν την ίδια μέρα και ώρα.
•Έγινε ενημέρωση από τη διοίκηση για την επέκταση της χορηγίας του πρωταθλήματος από τον ΟΠΑΠ μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.
•Δόθηκαν στις ΠΑΕ-μέλη οι προδιαγραφές για το πρόγραμμα Αδειοδότησης της UEFA (Κανονισμός Υποδομής Γηπέδων της UEFA και Κανονισμός Αδειοδότησης Ομάδων και Οικονομικού «Ευ Αγωνίζεσθαι» UEFA-ΕΠΟ), οι οποίες θα μελετηθούν από επιτροπή αποτελούμενη από τέσσερις ΠΑΕ (Ηρακλής, Καβάλα, SKODA Ξάνθη και Ολυμπιακό), προκειμένου να καταρτιστεί το πλαίσιο εφαρμογής του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.
 Είπαν τα.... κάλαντα στο ΔΣ!