Weather - Καιρός

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πέταγαν "φωτιές" Λύμπε και Γεωργέας στον Κάμπο!

Παρθενικό γκολ μετά από 10 χρόνια για τον Νίκο Γεωργέα!

Η ΑΕΚ συνέτριψε 4-0 τη Λάρισα στο AEL FC ARENA, προκρίθηκε στους 8 του Κυπέλλου και έγραψε στο... χιόνι το προειδοποιητικό μήνυμα της Original: "Μόνο νίκη στη Λάρισα, αλλιώς στην επιστροφή θα χιονίσει".
Οι δυο Μεσσήνιοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, Λυμπερόπουλος και Γεωργέας ήταν οι καλύτεροι του γηπέδου και βασικοί μοχλοί ανάπτυξης και δράσης της Ενωσης στο νέο "παλατάκι" της Λάρισας, που δεν της έχει φέρει γούρι και μετρά ως τώρα μόνο ήττες!!!
Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα (από το παιχνίδι στο Χαριλάου και με εξαίρεση ίσως το ματς στο Σπλιτ), μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και τα κατάφερε. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έμπαιναν με χαρακτηριστικό πάθος και δύναμη στις φάσεις, αντιμετωπίζοντας την αναμέτρηση σαν τελικό.
Προβάδισμα και... φωνές
Το σκορ άνοιξε στο 38ο λεπτό, με τον Μπλάνκο να παίζει ιδανικά το 1-2 με τον Σκόκο και να σκοράρει σε κενή εστία, μετά το σουτ του συμπαίκτη του που σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αμπάρη. Οι γηπεδούχοι πάντως διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη συγκεκριμένη θέση, θεωρώντας πως ο σκόρερ της ΑΕΚ ξεκίνησε από θέση οφ σάιντ, σε μια πολύ οριακή πάντως, φάση.
Εσπασε το ρόδι ο Φούλης
Στην επανάληψη, οι φωνές μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο των γηπεδούχων, καθώς δεν μέτρησε γκολ του Μπλάνκο στο 47`, φάση στην οποία ζήτησαν και πέναλτι για χέρι. Ωστόσο το δεύτερο γκολ έβαλε τέλος σε κάθε γκρίνια και στα όνειρα των βυσσινί για πρόκριση. Δράστης ο Νίκος Γεωργέας, που εκμεταλλεύτηκε την έξοχη κάθετη πάσα του Λυμπερόπουλου στο 54` και με άψογο τελείωμα, σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Το γκολ αυτό, ήταν το πρώτο του Φούλη, με τη φανέλα της ΑΕΚ.
Διαστάσεις θριάμβου και αποδοκιμασίες
Τα πάντα τελείωσαν στο 0-2, με τους Τζιμπούρ, Μανωλά να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας τους, με ακόμα δύο τέρματα στο 78ο και στο 86ο λεπτό, αντίστοιχα. Η εμφάνιση και η νέα ήττα της ΑΕΛ, προκάλεσε την έντονη απογοήτευση των οπαδών της αλλά και τον εκνευρισμό ορισμένων, που εισέβαλλαν στο γήπεδο στο 89ο λεπτό, με αποτέλεσμα, ο διαιτητής Σταθόπουλος, να σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης νωρίτερα.
Οπως άρχισε...
Τελικό αποτέλεσμα το 4-0 υπέρ της ΑΕΚ, που κλείνει όπως άρχισε τη σεζόν. Με νίκη και μάλιστα εκτός έδρας, καθώς στις 6/1/2010 επιβλήθηκε του Ολυμπιακού, 2-1 στο Καραϊσκάκη, κλείνοντας το ημερολογιακό έτος με μία ακόμα επιτυχία, μακριά από το ΟΑΚΑ.

O 33χρονος Νίκος Γεωργέας (foto) πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ μετά από... πολυετείς προσπάθειες (πήγε στην ΑΕΚ το 2000), ενώ γενικά -αν και έλειπε για μήνες- ήταν καλύτερος στη θέση του δεξιού μπακ από ό,τι όλοι οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν φέτος εκεί.