Weather - Καιρός

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Τα αστέρια της μπάλας κατά της φτώχειας

Δεν είναι όλοι οι αγώνες μέσα στις τέσσερις γραμμές του ποδοσφαιρικού γηπέδου αντικείμενα διεκδίκησης νικών και τίτλων. Ορισμένες φορές η διεξαγωγή τους ωφελεί και σε πιο σημαντικά πράγματα. Όπως ο αποψινός (9.15 μ.μ., NS1, ΣΚΑΪ), «8ος Αγώνας κατά της φτώχειας» στο «Γ. Καραϊσκάκης», ανάμεσα στους All Stars του Ολυμπιακού και τους «Φίλους Ζιντάν, Ρονάλντο».
Τα έσοδα από το παιχνίδι θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων της Αϊτής από τον καταστροφικό σεισμό του 2010, των ανθρώπων που υποφέρουν από τις πλημμύρες στο Πακιστάν αλλά και των παιδιών με ειδικές ανάγκες που νοσηλεύονται και εκπαιδεύονται στην Ελλάδα. Επίσης μέρος των εσόδων θα παραχωρηθεί υπέρ των φτωχών, σε συνεργασία με την Εκκλησία του Πειραιά. «Οι Έλληνες έχουν βιώσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν και έχουν καταφέρει να τις ξεπεράσουν. Έχουμε μάθει να πολεμάμε και να βοηθούμε αυτούς που το έχουν ανάγκη» δήλωσε στην ιστοσελίδα της UEFA ο γαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης.
Δείγμα της σημασίας της αναμέτρησης το δημόσιο μήνυμα που έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί ο αγώνας, Μπαν Κι-Μουν, ευχαριστώντας όλους όσοι έχουν δουλέψει και πρόκειται να συμμετάσχουν στον «Αγώνα κατά της φτώχειας», αλλά και το γεγονός ότι θα μεταδοθεί από 20 διεθνή δίκτυα. Το «Γ. Καραϊσκάκης» αναμένεται να έχει πολύ κόσμο, με τα λίγα εισιτήρια που έχουν απομείνει να διατίθενται σήμερα.
Οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν χθες την αποστολή τους, από την οποία απουσιάζουν οι Πάρντο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Φουστέρ, Ριέρα και Ρόμενταλ και στην οποία περιλαμβάνονται οι Τζόρτζεβιτς, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Γεωργάτος, Νινιάδης, Γιαννακόπουλος, Κοβάσεβιτς, Καρεμπέ (οι δύο τελευταίοι θα αγωνιστούν και με τις δύο ομάδες). Στην ομάδα των Ζιντάν, Ρονάλντο έχουν επιβεβαιωθεί οι συμμετοχές -πέραν των δύο άσων- των Ντρογκμπά, Παουλέτα, Φερνάντο Κόουτο, Σα Πίντο, Μπόα Μόρτε, Νούνο Γκόμεζ, Νέντβεντ, Φαν Χόιντονκ, Ντε Μπουρ, Φαν Μπρόνκχορστ, Ποπέσκου, Ντα Σίλβα, Ουίλιαμ, Σόνι Άντερσον, Αλμπιόλ, Μ. Ντιαρά και Λαμουσί.
Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των φιλάθλων έχει μισθώσει πούλμαν, τα οποία θα αναχωρήσουν από τις κάτωθι περιοχές στις 6.45 μ.μ. 1. Κερατσίνι - Πλατεία Λαού, 2. Νίκαια - Κορυδαλλός, Περιβολάκι, 3. Πέραμα - Καραβάκια (για Σαλαμίνα), 4. Πειραιάς - Πασαλιμάνι (Ρολόι), Δημοτικό Θέατρο, Πλατεία Καραϊσκάκη (λιμάνι), 5. Περιστέρι - σταθμός μετρό, 6. Χαϊδάρι - Παλατάκι, 7. Αθήνα - Σύνταγμα, 8. Καλλιθέα - Πλατεία Δαβάκη, 9. Γλυφάδα - Αγ. Κωνσταντίνος), 10. Αγ. Ανάργυροι - Λιόσια - Πετρούπολη - Θηβών (ύψος «Λακιώτη»), 11. Συγγρού - Φιξ, μετρό.