Weather - Καιρός

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Καινοτομία στις μεταγραφές ερασιτεχνών

Μια καινοτομία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, ισχύει από φέτος στις μεταγραφικές περιόδους των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, οι ομάδες θα μπορούν να αποκτήσουν μέχρι δύο ερασιτέχνες την περίοδο του Ιανουαρίου, κάτι που έχει κάνει τις περισσότερες να έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις...
Επειδή πολλοί παράγοντες ρωτούν για τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να γίνει μια μεταγραφή τον Ιανουάριο, σας παραθέτουμε το άρθρο 13 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, το οποίο τα εξηγεί όλα αναλυτικά:
«Κάθε σωματείο δύναται να αποκτά με μετεγγραφή από 1/1 εώς 31/1 κάθε έτους, μέχρι δύο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Κάθε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δύναται να μετεγγραφεί σε ΠΑΕ ως επαγγελματίας, μόνο στις μετεγγραφικές περιόδους επαγγελματιών ποδοσφαιριστών του Ιουλίου – Αυγούστου και Ιανουαρίου εκάστου έτους , με εξαίρεση τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες της ΠΑΕ.
Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δύναται να εγγραφεί – επανεγγραφεί ως ερασιτέχνης κατά τις περιόδους των επανεγγραφών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ήταν εγγεγραμμένος σε ερασιτεχνικό σωματείο, μετά τη λήξη αποδεσμεύσεων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, της ίδιας ποδοσφαιρικής περιόδου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν ίσχυε στο παρελθόν, αφού οι ερασιτεχνικές ομάδες μπορούσαν μόνο να αποκτήσουν ελεύθερους ποδοσφαιριστές την περίοδο του Ιανουαρίου.
Και κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουν οι ομάδες που συζητούν ήδη με παίκτες. Δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, ο οποίος έκανε μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι.
Παρότι αυτό δεν αναφέρεται στον Κανονισμό, είναι κάτι που είχε αποφασιστεί στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ.