Weather - Καιρός

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

2010: Ελληνική τράπεζα της χρονιάς η ALPHA BANK

Την Alpha Bank ανακήρυξε «Τράπεζα της Χρονιάς» για το 2010 στην Ελλάδα το διεθνές οικονομικό περιοδικό «The Banker», σε τελετή βράβευσης που έγινε στο Λονδίνο. Οι εκπρόσωποι του περιοδικού αναγνώρισαν τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον.
Η κριτική επιτροπή ανέδειξε την Alpha Bank ως «την ελληνική τράπεζα που έχει την καλύτερη τοποθέτηση για να ξέλθει από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία», λόγω της συντηρητικής πολιτικής που ακολουθεί, με αποτέλεσμα να διαθέτει έναν από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.
Επίσης, οι κριτές του «The Banker» τόνισαν ότι η επίδοση της Alpha Bank στις πανευρωπαϊκές ασκήσεις προσομοιώσεως καταστάσεων κρίσεως (stress tests) της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Αρχών Εποπτείας των Τραπεζών (CEBS) ήταν η καλύτερη σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές της, σημειώνοντας, παράλληλα, και την υψηλή επάρκεια των προβλέψεων και των καλυμμάτων που έχει η τράπεζα. Ο Μεσσήνιος πρόεδρος της Alpha Bank Γ.Σ. Κωστόπουλος, σχολιάζοντας τη διάκριση, δήλωσε: «Με τη διάκριση αυτή αναγνωρίζονται οι ισχυρές επιχειρησιακές δυνατότητές μας. Με τη σταθερή και ισορροπημένη πολιτική μας διαφυλάττου με τον ισολογισμό μας και διασφαλίζουμε τα κεφάλαιά μας, διατηρώντας, παράλληλα, επάρκεια στη ρευστότητά μας. Η Alpha Bank αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το δυσμενές αυτό περιβάλλον και στηρίζει τις προσπάθειες της πελατείας της να προσαρμοστεί στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες».