Weather - Καιρός

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Φιλικό κατά της φτώχειας!


Με πολύ όρεξη και πολλά γέλια προπονήθηκαν στου Ρέντη οι παλιοί παίκτες του Ολυμπιακού, ενόψει του αγώνα κατά της φτώχειας κόντρα στους φίλους Ρονάλντο και Ζιντάν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» άσοι του παρελθόντος απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο την Τρίτη, δίνοντας και τα συγχαρητήρια στην ΠΑΕ για το σημαντικό αυτό γεγονός.
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Γρηγόρης Γεωργάτος, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Αλέκος Αλεξανδρής, Γιώργος Αμανατίδης, Γιώργος Ανατολάκης, Ανδρέας Νινιάδης, Ντάρκο Κοβάσεβιτς έδωσαν το «παρών» το πρωί της Παρασκευής στου Ρέντη προκειμένου να μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς, υπό το βλέμμα του Ερνέστο Βαλβέρδε.
«Χαίρομαι για τη μεγάλη προσπάθεια. Να κάνουμε κι εμείς από την πλευρά μας μεγάλη προσπάθεια ώστε να έχει αποτέλεσμα. Χαίρομαι που μετά από 1,5 χρόνο θα πατήσω το Καραϊσκάκη αλλά πάνω απ’ όλα μετράει η προσπάθεια» είπε αρχικά ο Τζόλε και συμπλήρωσε: «Μπορεί να είναι φιλικό αλλά θα έχω άγχος. Δεν είναι λίγο πράμα για μένα να μπω στο Καραϊσκάκη και να δω τους οπαδούς μας. Πέρασα αξέχαστες στιγμές. Χαίρομαι που θα δω φίλους, εύχομαι να γίνει καλό ματς κι ο κόσμος να έρθει και να το χαρεί».
Ερωτηθείς για το αν γίνει πέναλτι θα το εκτελέσει ο ίδιος είπε: «Ο,τι πει ο προπονητής! Κάτσε να ξεκινήσουμε πρώτα!» τόνισε χαριτολογώντας και κατέληξε: «Θα υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον ματς απ’ όλες τις πλευρές. Θέλουμε λίγο προπόνηση κακά τα ψέματα. Αλλά πάνω απ’ όλα να χαρεί ο κόσμος και να έρθει».
Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος τόνισε από την πλευρά του: «Το παιχνίδι γίνεται για καλό σκοπό, για ιερό θα έλεγα. Διανύουμε πολύ δύσκολες ημέρες, με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο και να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που απαιτούνται. Είναι ωραίο που παίζουμε για τον Ολυμπιακό, ξυπνάνε μνήμες. Με τον Ολυμπιακό έχουμε ζήσει πολλές χαρές και πολλά πρωταθλήματα. Οσο για το αν είμαστε έτοιμοι. Ψυχολογικά είμαστε, σωματικά θα δούμε σε λίγο!»
Ο Γρηγόρης Γεωργάτος από την πλευρα΄του είπε: «Είμαστε εδώ για έναν καλό σκοπό. Είναι τιμή για μας να έρθουμε εδώ γι αυτό τον σκοπό. Δεν το σκεφτήκαμε ούτε λεπτό για το αν θα ανταποκριθούμε. Απ' ό,τι βλέπω και ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτού του φιλικού και πιστεύω ότι θα είναι ένα μεγάλο φιλικό και θα έρθουν σπουδαία ονόματα».
Ο προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, Αλέξης Αλεξανδρής σχολίασε: «Πραγματικά, είναι πολύ μεγάλη τιμή που θα αγωνιστούμε σε ένα παιχνίδι για τέτοιο ιερό σκοπό. Νιώθουμε υπερήφανοι για το γεγονός ότι θα βάλουμε φορέσουμε ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού και που ο σύλλογος συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Θα βρίσκονται εδώ μεγάλοι παίκτες όπως οι Ρονάλντο και Ζιντάν, οι οποίοι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και βοηθούν τον κόσμο Ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο ανεξαρτήτως του ποια ομάδα υποστηρίζει. Όσο για εμάς, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».
Ο Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος αφήνει τα έδρανα της Βουλής για το παιχνίδι είπε: «Είναι ένας σημαντικός αγώνας και μια μεγάλη γιορτή Όλος ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο. Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια. Είναι μεγάλη η χαρά που ξανασμίγει η ομάδα των πρωταθλητών. Νιώθω ανατριχίλα που επιστρέφω στο Καραϊσκάκη ύστερα από 2,5 χρόνια. Επίσης, Κάνω μια έκκληση να διαφημιστεί περισσότερο αυτό το φιλικό από τα Μέσα Ενημέρωσης».
Ο Γιώργος Αμανατίδης δήλωσε: «Είναι ένα μεγάλο γεγονός. Είναι τιμή που ο ΟΗΕ επέλεξε εμάς για την διεξαγωγή του αγώνα που γίνεται κάθε χρόνο σε ένα μέρος του κόσμου. Όλη η ΠΑΕ είναι σε εγρήγορση για να ικανοποιηθούν όλοι. Ελπίζουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο. Δε μας απασχολεί το αποτέλεσμα. Θα γελάσουμε με τους πρώην συμπαίκτες μας».
Ο σκάουτερ των Πειραιωτών, Ανδρέας Νινιάδης επεσήμανε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος και να βοηθήσει. Είναι ωραίο που θα βρεθώ με παλιούς συμπαίκτες μου, με τους οποίους ζήσαμε απίστευτες στιγμές. Αν και τα λέμε συχνά, είναι διαφορετικό να τους βλέπουμε στο γήπεδο».
Τέλος, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς υπογράμμισε: «Είναι πολύ σπουδαίο να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους αγώνες. Είναι μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός. Ελπίζω ότι το Καραϊσκάκη θα είναι γεμάτο. Όσο για μένα, είναι σημαντικό που θα ξαναβρεθώ με τους παλιούς μου συμπαίκτες. Για ορισμένους είνσι όνειρο που θα ξαναπαίξουμε όλοι μαζί. Επίσης, είναι σημαντικό για τον κόσμο που θα ξαναδεί αυτούς τους παίκτες στο γήπεδο. Τιμή μου που θα παίξω και στην ομάδα του Ζιντάν, αλλά η ομάδα μου είναι ο Ολυμπιακός. Με τους Τζόλε και Γεωργάτο έχω παίξει και αντίπαλος και πρόκειται για δυο πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Αναφορικά με μένα, θα βάλω τα δυνατά μου».