Weather - Καιρός

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Βασίλισσα στο Σπλίτ η ΑΕΚ! 1-3 μεγάλη νίκη

Βασίλισσα στο Σπλίτ!
Η ΑΕΚ κάνοντας μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε σαν... σίφουνας από την Κροατία επικρατώντας 3-1 της Χάιντουκ και χρειάζεται ένα βαθμό κόντρα στη Ζενίτ για να προκριθεί. Οι Ρώσοι νίκησαν 3-1 την Άντερλεχτ στο άλλο ματς του ομίλου.
Η ΑΕΚ έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, κυριάρχησε απόλυτα και πήρε μία πανάξια νίκη. Μπερνς και Σκόκο έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα της Χάιντουκ και ήταν οι πρωταγωνιστές του θριάμβου.
Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός. Στο 3' η Χάιντουκ έφτασε μία ανάσα από το γκολ όταν ο Σαρμπίνι έφυγε στην κόντρα επίθεση έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Σάχα.
Σχεδόν 10 λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Γκέντσογλου έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Λυμπερόπουλο, η προβολή του οποίου από πολύ καλή θέση έφυγε άουτ.
Η Ένωση είχε πολλά προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία κυρίως στις πτέρυγες. Από εκεί η Χάιντουκ επιχειρούσε συνεχώς και έφτασε άλλες δύο φορές κοντά στο γκολ στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Βούκουσιτς και Τομάσοφ δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έτσι παρέμεινε το 0-0.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ΑΕΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Μπερνς μπήκε από τα δεξιά, γύρισε στον αμαρκάριστο Γκέντσογλου ο οποίος από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στην αρχή του δεύτερου μέρος μπορεί να μην έγιναν αλλαγές όμως η ΑΕΚ εμφανίστηκε πολύ διαφορετική. Ο Μπερνς δημιούργησε πολλούς κινδύνους στην ασταθέστατη άμυνα των Κροατών και στο 48' ανατράπηκε από τον Μάλοτσα όμως ο διαιτητής Ντιν αρνήθηκε το καθαρό πέναλτι στην Ένωση.
Το ίδιο όμως δεν θα μπορούσε να κάνει ο Άγγλος ρέφερι 2 λεπτά αργότερα όταν και πάλι ο Μάλοτσα πέταξε στο χορτάρι τον Σκόκο. Ο Κροάτης αμυντικός δεν αντίκρισε την κίτρινη κάρτα όπως θα έπρεπε η οποία θα ήταν η δεύτερη, αλλά τουλάχιστον δόθηκε το καθαρό πέναλτι. Ο Σκόκο ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Ραντόσεβιτς δίνοντας προβάδισμα στην ΑΕΚ.
Οι Κροάτες δεν αντέδρασαν ποτέ και έτσι η Ένωση είχε την ευκαιρία να να εξασφαλίσει τη νίκη. Αυτό ουσιαστικά έγινε στο 61' με την εξαιρετική κεφαλιά του Μανωλά μετά από κόρνερ του Σκόκο.
Οι παίκτες του Χιμένεθ κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και στο 84' ήταν η σειρά του Μπλάνκο να χριστεί σκόρερ και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.
Το μόνο που κατάφερε η Χάιντουκ ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Μπούλιατ να σημαδεύει σωστά μέ σουτ μέσα από την περιοχή.
Το 1-3 έμεινε μέχρι το τέλος, αποτέλεσμα που φέρνει την ΑΕΚ αγκαλιά με την πρόκριση.
Η νίκη της Ζενίτ επί της Άντερλεχτ, στη χιονισμένη Αγία Πετρούπολη με 3-1, δίνει τη δυνατότητα στην Ένωση να παίξει για την ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική που υποδέχεται τους Ρώσους.
Η ΑΕΚ θα περάσει ακόμη κι αν χάσει από την Ζενίτ, αρκεί να μην κερδίσει η Άντερλεχτ την αδιάφορη Χάιντουκ στο Βέλγιο.

Χάιντουκ: Ραντόσεβιτς, Λιούμπιτσιτς (53' Άντριτς), Μπούλιατ, Ίμπριτσιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοφ (53' Τσοπ), Γιοζίνοβιτς, Στρίνιτς, Όρεμους, Μαλόκα, Ανάς Σαρμπίνι.
ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιοπ, Μάκος, Γκέντσογλου, Σκόκο (77' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος (80' Μπλάνκο), Μπερνς (70' Λαγός).

Διαιτητής: Μάικ Ντιν (Αγγλία)
Στο άλλο ματς του ομίλου η αδιάφορη Ζενίτ υποδέχεται την Άντερλεχτ.
Η βαθμολογία του 7ου ομίλου
1. Ζενίτ 15 (15-6)
2. ΑΕΚ 7 (9-10)
2. Άντερλεχτ 4 (6-8)
4. Χάιντουκ 3 (5-11)

Η επόμενη αγωνιστική
ΑΕΚ-Ζενίτ
Άντερλεχτ-Χάιντουκ



Μάγκας ο ΑΡΗΣ στη Μαδρίτη, έγρψε ιστορία!

Μία από τις σπουδαιότερες νίκες (αν όχι τη σπουδαιότερη) στην ιστορία του πέτυχε χθες ο Άρης, επικρατώντας (για δεύτερη φορά μάλιστα) της κατόχου του Europa League Ατλέτικο 3-2 στο «Βιθέντε Καλντερόν» για τον 2ο όμιλο. Έτσι, οι «κίτρινοι» ισοβάθμησαν με την ισπανική ομάδα στους 7 βαθμούς (ήδη έχει προκριθεί η Λεβερκούζεν με 11, νίκησε 1-0 στη Νορβηγία τη Ρόζενμποργκ, που έχει 3) και δεδομένου πως έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία, τους αρκεί να φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα με την Ατλέτικο στην τελευταία αγωνιστική στις 16 του μήνα (Άρης - Ρόζενμποργκ,
Λεβερκούζεν - Ατλέτικο). Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ εντυπωσίασαν με την ποδοσφαιρική μαγκιά τους και την πίστη τους για επιτυχία, παρ’ ότι πέταξαν προσωρινά στα σκουπίδια το προβάδισμα που τους έδωσε ο Κόκε (είχε να σκοράρει από τον Απρίλη) στο 1’, καθώς στο 11’ ο Φορλάν ισοφάρισε και στο 16’ ο Αγουέρο έκανε το 2-1. Από το σημείο αυτό κι έπειτα αναδιπλώθηκαν, κυρίως αμύνθηκαν, αλλά δεν κινδύνευσαν και στην επανάληψη, αφού δεν ήρθε το τρίτο των Μαδριλένων, με δοκάρι έγινε η μεγάλη ανατροπή! Πέναλτι του Ντομίνγκεθ στον
Λαζαρίδη, Κόκε ο εκτελεστής και ισοφάριση στο 51’. Στο 81’ από κόρνερ και φάση διαρκείας στην περιοχή των «ροχιμπλάνκος» ο Λαζαρίδης με δυνατό σουτ «έγραψε» την πρώτη ελληνική νίκη επί ισπανικού εδάφους ύστερα από 47 αγώνες.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ: Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Αντόνιο Λόπεθ, Ρέγες, Σουάρεθ, Τιάγκο, Σιμάο (74’ Κόστα), Φορλάν, Αγουέρο.

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Οριόλ, Τόχα, Τσέζαρεκ, Κόκε (77’ Πρίττας), Φατί, Μίσελ, Μενδρινός (71’ Καζναφέρης), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι.