Weather - Καιρός

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Aρχισαν τα δικαστήρια στην ΕΠΟ...

Άρωμα και γεύση ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ!
Ποινική δίωξη για απιστία και για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε την Τρίτη 21/12 η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σε βάρος μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ και συγκεκριμένα της περιόδου 2004-2005. Η υπόθεση αφορά την τότε ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος σε γνωστό μάνατζερ, με διαδικασίες πιθανόν αδιαφανείς.
Από την έρευνα που έχει προηγηθεί εκ μέρους της δικαιοσύνης, έχει προκύψει πως ο δημόσιος διαγωνισμός της Ε.Π.Ο. για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου, είχε κηρυχθεί αιφνιδιαστικά άγονος, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν συγκεκριμένες προσφορές. Ακολούθως, τα δικαιώματα παραχωρήθηκαν τελικά σε εταιρία γνωστού ποδοσφαιρικού μάνατζερ, ο οποίος φέρεται να έδωσε πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που πρόσφεραν οι άλλες εταιρίες.
Η ποινική δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Την έρευνα είχε ξεκινήσει το ΣΔΟΕ το 2008 και δύο χρόνια μετά η δικαιοσύνη έκρινε πως πρέπει να ασκηθούν διώξεις.
Το «στόρι» -σύμφωνα με δικαστικές πηγές- έχει με λίγα λόγια ως εξής: Η εταιρεία τηλεοπτικών δικαιωμάτων που ανήκει σε πολύ γνωστό μάνατζερ ποδοσφαιριστών, πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος στην ΕΡΤ έναντι τιμήματος 1,4 εκατ. ευρώ στις 21/3/2005. Ωστόσο, η ΕΠΟ πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα στη συγκεκριμένη εταιρεία στις 25/4/2005. Δηλαδή ένα μήνα μετά! Εξάλλου, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε προηγουμένως διενεργήσει διαγωνισμό, τον οποίο κήρυξε τελικά άγονο, παρά το γεγονός ότι οι προσφορές διαφόρων καναλιών ήταν κατά πολύ ανώτερες από αυτές που ακολούθησαν!
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.




Α.Ασβεστάς