Weather - Καιρός

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟ: Θέλει φινάλε με...πρόκριση!

Εμφάνιση... γοήτρου!
Το τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι για φέτος δίνει απόψε ο Παναθηναϊκός (9.45 μ.μ., Mega) στην κατάλευκη από τη χιονόπτωση Δανία, όπου φιλοξενείται από την Κοπεγχάγη για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League και θέλει να πετύχει μια νίκη γοήτρου, που θα είναι και η πρώτη του στον 4ο όμιλο.
«Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί πλέον να φτάσει κανέναν από τους στόχους του στον όμιλο. Οπότε τι μας μένει; Να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς ώστε να παραμείνει ψηλά το γόητρο του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, εφόσον πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό ματς, αλλά καταλαβαίνετε ότι την περισσότερη δουλειά οφείλει να την κάνει η Κοπεγχάγη» σχολίασε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος εξήγησε ότι δεν άφησε εκτός αποστολής τους Γκοβού
και Σεϊταρίδη επειδή δεν αντέχουν να παίξουν δεύτερο διαδοχικό ματς σε ένα τριήμερο, αλλά «έχει να κάνει με κάποιες δυσκολίες που έχει τόσο ο ένας όσο και ο άλλος σε θέματα ρυθμού. Ρυθμός σημαίνει δυνατότητα να ανταποκριθείς στις ανάγκες του παιχνιδιού. Ιδίως σε ό,τι αφορά τον Γκοβού, βρίσκεται στο σπίτι του με πυρετό. [...] Ο Σεϊταρίδης δεν έπαιζε εδώ και 2,5 μήνες. Είναι σαφές πως για να συμμετέχεις στους αγώνες πρέπει να κάνεις συνεχή προπόνηση, να δουλεύεις πολύ. Εάν δεν υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον και συνεχίσουν την καλή προπόνηση που έκαναν έως τώρα και στο πλαίσιο των πιθανοτήτων που έχει ο κάθε παίκτης να παίζει, τότε θα έχουν και αυτοί την ευκαιρία τους».
«Όσο καλύτεροι γίνεται»
Παράλληλα, ο Ζ. Φερέιρα τόνισε ότι δεν προτίθεται να κάνει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς «σκοπός μας είναι να εγγυηθούμε την όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση της ομάδας. Μετά τον αγώνα και μέχρι την Κυριακή θα βρω τους παίκτες που θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για το ματς της Κυριακής. Είμαστε πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα και θέλουμε να παραμείνουμε». Έτσι, όπως όλα δείχνουν, ο Φερέιρα σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με τον Τζόρβα στο τέρμα, τους Σπυρόπουλο, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα στην άμυνα, τους Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα ως δίδυμο κεντρικών μέσων και τον Σισέ στην κορυφή της επίθεσης. Για τις τρεις θέσεις μεσοεπιθετικών που απομένουν, στα αριστερά θα βρεθεί ο Χριστοδουλόπουλος, δεξιά ο Μαρίνος και την άλλη θέση διεκδικούν οι Καραγκούνης και Νίνης, με τον Λέτο, να χρησιμοποιείται ως αλλαγή, αφού θα είναι το πρώτο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του, και δη σε ένα βαρύ τερέν. Παράλληλα, χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για τη νέα νομοθετική ρύθμιση της διπλής ανάπλασης και πλέον το υπουργείο Περιβάλλοντος θα εξετάσει τις αιτιάσεις που υπήρξαν (ώστε να εξασφαλιστεί η συνταγματικότητά της) προτού την καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή. Βέβαια, προκειμένου να προχωρήσει το έργο θα πρέπει να φανερώσει τις προθέσεις της και η νέα δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων, που
είναι ο φορέας υλοποίησης της διπλής ανάπλασης, κάτι που θα γίνει όταν αναλάβει τα καθήκοντά της από 1η Ιανουαρίου.
Τέλος, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένονται στην Αθήνα οι μάνατζερ του Στάιν Σχάαρς και εκπρόσωπος της Άλκμααρ (αξιώνει περίπου 2 εκατ. ευρώ) ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μεταγραφής του αριστεροπόδαρου Ολλανδού κεντρικού μέσου στους «πράσινους».