Weather - Καιρός

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟ: Το τέλος που του...άξιζε!


Για το θεαθήναι αποδείχτηκαν τελικά οι δηλώσεις του Ζεσουάλντο Φερέιρα περί προσπάθειας διατήρησης του υψηλού γοήτρου του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη πριν από το ματς του «Πάρκεν», καθώς χθες οι «πράσινοι» έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις των Δανών, δέχτηκαν την πρώτη ευκαιρία πριν συμπληρωθούν 40 δευτερόλεπτα στον αγώνα και τελικά ηττήθηκαν... με άνεση και 3-1. Συνέβαλαν έτσι από την πλευρά τους στο.. πάρτι της Κοπεγχάγης, η οποία προκρίθηκε πανηγυρικά και για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «16» του Champions League.
Απολύτως δίκαια βάσει της εικόνας της στον 4ο όμιλο, όπου η Μπαρτσελόνα (χθες νίκησε με 2-0 τη Ρουμπίν στο Καμπ Νόου με γκολ των Φοντάς στο 51’ και Βάθκεθ στο 83’) αναδείχθηκε πρώτη με 14 β., η Κοπεγχάγη δεύτερη με 10 β., η Ρουμπίν Καζάν τρίτη με 6 β. και θα συνεχίσει στο Europa League. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός τερμάτισε τέταρτος με μόλις δύο βαθμούς, ισοφαρίζοντας τη χειρότερη επίδοση ελληνικής ομάδας σε όμιλο του Champions League (η ΑΕΚ έχει τερματίσει δύο φορές με δύο βαθμούς), πετυχαίνοντας μάλιστα μόλις δύο γκολ και δεχόμενος 13, ενώ για πρώτη φορά δεν σημείωσε νίκη. Ήταν η χειρότερη ευρωπαϊκή παρουσία του Παναθηναϊκού την τελευταία 20ετία και το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν το αρμόζον φινάλε. Η Κοπεγχάγη εξαρχής πίεσε τους «πράσινους», είχε μεγάλη κατοχή της μπάλας και τους έβαζε με ευκολία στην περιοχή τους, ενώ το σχέδιο ανάπτυξης του Παναθηναϊκού ήταν, ως συνήθως, ανύπαρκτο, όπως και η διάθεση των παικτών. Το σκορ άνοιξε με σουτ έξω από την περιοχή ο Βίνγκααρντ στο 26’, με τον Τζόρβα να φέρει μεγάλη ευθύνη.
Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός δέχτηκε και δεύτερο γκολ, όταν στο 50’ ο Σπυρόπουλος έκανε πέναλτι στον Γκρόνκιερ, ο οποίος ευστόχησε στην εκτέλεση. Στο ημίχρονο ο Φερέιρα απέσυρε Ζιλμπέρτο Σίλβα και Χριστοδουλόπουλο, περνώντας τους Νίνη και Λέτο, με τους «πράσινους» να χάνουν την όποια συνοχή τους στο κέντρο και να κινδυνεύουν με συντριβή. Τελικά δέχτηκαν «μόνο» ένα γκολ ακόμη, αυτογκόλ του Σισέ από εκτέλεση κόρνερ στο 73’, για να μειώσει σε 3-1 ο Καντέ στο 91’, που ήταν και το 300ό ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού. Από την πλευρά του ο Φερέιρα δεν έδωσε το δικαίωμα στον Καραγκούνη να φτάσει τις 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές στην καριέρα του, περνώντας στο 74’ τον Πετρόπουλο αντί του Λουίς Γκαρσία...
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Βίλαντ, Κβιστ, Γιόργκενσεν, Άντονσον (77’ Ότεσεν), Βεντ, Πόσπεκ, Κλαουντεμίρ, Γκρόνκγιερ (87’ Ζοχόρε), Βίνγκααρντ, Μπολάνιος, Εντόι (80’ Σαντίν).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46’ Νίνης), Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (46’ Λέτο), Λουίς Γκαρσία (74’ Πετρόπουλος), Μαρίνος, Σισέ.
 
Πρωτιά για Σάλκε, Τότεναμ και Μάντσεστερ
Η Τότεναμ (11 β.) πήρε την 1η θέση του 1ου ομίλου, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 (22’ Λάντζαατ, 55’ Ροζάλες, 64’ Χαντλί - 12’ αυτογκόλ Βίσγκερχοφ, 47’, 59’ Ντεφόε) με την Τβέντε (6 β., συνεχίζει στο Europa League) στην Ολλανδία, ενώ την ίδια ώρα η Ίντερ (10 β.) γνώριζε την ήττα με 3-0 (38’ Πρεντλ, 49’ Αρναούτοβιτς, 88’ Πιζάρο) από τη Βέρντερ (5
β.) στη Βρέμη. Στο 2ο όμιλο η Σάλκε (13 β.) νίκησε 2-1 (87’ Λουιζάο - 19’ Χουράδο, 81’ Χέβεντες) στη Λισσαβώνα την Μπενφίκα (6 β.) και πήρε την πρώτη θέση του ομίλου, με τους Πορτογάλους να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Europa League, καθώς η Χαποέλ Τελ Αβίβ (5 β.) κέρδιζε μέχρι το 88’ τη Λυών (10 β.) στη Γαλλία, προτού ισοφαριστεί με 2-2 (62’ Λόπες, 88’ Λακαζέτ - 63’ Σαχάρ, 69’ Ζάχαβι) και μείνει εκτός συνέχειας.
Τέλος, στον 3ο όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14 β.) αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 (62’ Άντερσον - 32’ Ερνάντες) με τη Βαλένθια (11 β.) και πήρε την πρώτη θέση, ενώ στο άλλο παιχνίδι η Μπούρσασπορ πήρε τον πρώτο της βαθμό, μετά το 1-1 (79’ Γιλντιρίμ - 19’ Μίλερ) με τη Ρέιντζερς (6 β., συνεχίζει στο Europa League) στην Τουρκία.