Weather - Καιρός

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Xάνει οριστικά την Λετονία ο Λυμπερόπουλος

Νοκ αουτ ο "Λυμπε"...
Σοβαρό πρόβλημα προκύπτει πλέον στη γραμμή κρούσης της Εθνικής ενόψει του αγώνα με τη Λετονία, καθώς νοκ άουτ τέθηκε και ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Αποχώρησε από την πρωϊνή προπόνηση όπως γράψαμε νωρίτερα και ταυτόχρονα τραυματίστηκε και ο Σάκης Πρίττας.
Ο Μεσσήνιος διεθνής επιθετικός της ΑΕΚ άντεξε μόνο για πέντε - δέκα λεπτά στο οικογενειακό διπλό της ομάδας την Τετάρτη και εν συνεχεία αποχώρησε από την προπόνηση, θέτοντας εαυτόν εκτός πλάνων από το παιχνίδι που ακολουθεί.
Ο «Λύμπε» δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις από την κάκωση που τον ταλαιπωρεί, δεν μπόρεσε να βγάλει όλο το πρόγραμμα και συνεπώς δεν μπορεί να υπολογίζεται από τον Φερνάντο Σάντος για το ματς της Παρασκευής.
Ετσι ο Πορτογάλος καλείται να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, έχοντας πλέον ξεκάθαρο επιθετικό πρόβλημα, καθώς εκτός έχει τεθεί και ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος εξακολουθεί να κάνει ατομικό πρόγραμμα.
Ο Σάντος είχε στο μυαλό του ως εναλλακτική του 4-4-2 και το 4-3-3 για να παρατάξει την ομάδα, κάτι που μετά τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται να ενισχύεται.
Αγνωστο είναι κατά πόσο θα μπορούν να είναι έτοιμοι τόσο ο Λυμπερόπουλος, όσο και ο Σαμαράς για το δεύτερο ματς, με το Ισραήλ την προσεχή Τρίτη (12/10). Ο Νικόλας επιθυμεί όσο τίποτα να επιστρέψει και να βοηθήσει την εθνική μας ομάδα και την Τετάρτη, αν όλα πάνε καλά, θα βρεθεί εντός πλάνων του Σάντος.
Τραυματίστηκε και ο Πρίττας
Ο Σάκης Πρίττας υπέστη εξάρθρωση της δεξιάς του ωμοπλάτης κατά την πρωινή προπόνησή του με την Εθνική ομάδα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο μέσος του Αρη συγκρούστηκε εναέρια με τον Παναγιώτη Κονέ, με αποτέλεσμα, κατά την πτώση του στον αγωνιστικό χώρο, να πέσει όλο του το βάρος στον ώμο και να τραυματιστεί. Ο τραυματισμός αυτός τον θέτει άμεσα εκτός αγωνιστικής δράσης με την Εθνική, για τα παιχνίδια με τη Λετονία και το Ισραήλ. Ο ποδοσφαιριστής του Αρη αναμένεται να επιστρέψει το απόγευμα της Τετάρτης (06/10) στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξεταστεί και από τον γιατρό της ομάδας, τον κ. Πανταζή. Η τελική διάγνωσή για την κατάστασή του θα βγει την Πέμπτη (07/10).
Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις από τους γιατρούς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας, κάνουν λόγο για 15-20 περίπου ημέρες αποχής από την αγωνιστική δραστηριότητα. Συνεπώς είναι πιθανό να μην προλάβει και την εντός έδρας αναμέτρηση του Αρη με την ΑΕΚ (17/10, 20:30).