Weather - Καιρός

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Παπασταθόπουλος: Τρίποντο και με το Ισραήλ

Τη πρώτη νίκη στα προκριματικά του Euro και παράλληλα πρώτη επίσημη με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο σημείωσε η Εθνική μας κόντρα στη Λετονία, νίκη που συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση και τον πορτογάλο ομοσπονδιακό τεχνικό να ρίχνει στη μάχη νέα παιδιά με όρεξη να οδηγήσουν την ομάδα αυτή σε νέες επιτυχίες. Για τη γαλανόλευκη και τη νέα εποχή, που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό, μίλησε ο Mεσσήνιος αμυντικός Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το μέλλον και έδωσε σύνθημα νίκης για το παιχνίδι της Τρίτης (12/10) με αντίπαλο το Ισραήλ.
Μπορεί η Λετονία να μην αποτελεί την ομάδα φόβητρο, ωστόσο οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στο στρατόπεδο της Εθνικής με αποχωρήσεις παικτών και χωρίς νίκη με Γεωργία και Κροατία, μόνο σε εύκολο δεν είχαν αναγάγει το έργο των διεθνών. Η ομάδα του Σάντος όμως έβγαλε ενέργεια στο γήπεδο, είχε θέληση και κατακτώντας τους τρεις βαθμούς μπήκε πάλι σε πορεία πρόκρισης.
"Να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες"
Ενδεχόμενη νίκη με το Ισραήλ θα έκλεινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το ζευγάρι παιχνιδιών και ο Παπασταθόπουλος έδωσε το σύνθημα της νίκης. "Θέλουμε να πανηγυρίσουμε κι άλλη νίκη την Τρίτη και αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε. Ημασταν καλοί με τη Λετονία, αλλά με το Ισραήλ νομίζω θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Σημαντικό είναι όμως να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν", είπε αρχικά ο αμυντικός της Μίλαν.
"Σημαντική η νίκη"
Σχολιάζοντας το παιχνίδι με τους λετονούς, ο Παπασταθόπουλος τόνισε πως η Εθνική θα μπορούσε να σημειώσει κι άλλα γκολ, αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι η νίκη. "Ηταν δύσκολο το παιχνίδι, αφού έπαιζαν με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα. Είχαμε ευκαιρίες και μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ. Λίγο πιο τυχερός να ήταν ο Μήτρογλου θα μπορούσε το σκορ να είναι μεγαλύτερο. Η νίκη όμως είναι σημαντική και αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί".
"Ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια"
Αναφερόμενος στα πρώτα βήματα της Εθνικής με τον Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι της, ο 23χρονος αμυντικός στάθηκε στο καλό κλίμα, που έχει διαμορφωθεί. "Στην ομάδα υπάρχει καλό κλίμα και είμαι σίγουρος πως στη συνέχεια θα δείξουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο. Εχει ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια, είμαστε νέα ομάδα και χρειαζόμαστε στήριξη", τόνισε ο Παπασταθόπουλος.
"Θέλουμε τον κόσμο, αλλά ο καθένας κρίνεται..."
Τέλος, του ζητήσαμε να μας σχολιάσουμε την στάση του κόσμου, που για ακόμα ένα παιχνίδι δεν βρέθηκε μαζικά στο γήπεδο για να χειροκροτήσει τις προσπάθειες αυτής της νέας ομάδας. "Οπως είπαμε αυτή η ομάδα χρειάζεται στήριξη. Φυσικά και θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Ο καθένας όμως κρίνεται από τις επιλογές του. Δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι περισσότερο. Ελπίζω στη συνέχεια να γεμίσει το γήπεδο. Θα ήταν πολύ ωραίο να παίζει η Εθνική πάλι σε γεμάτο γήπεδο".