Weather - Καιρός

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Eθνική Ελλάδας: Νίκη αλλιώς....

Με Σαμαρά η Εθνική κόντρα στη Λεττονία
Ο Ελληνας επιθετικός ανέτρεψε τα δεδομένα και τέθηκε στη διάθεση του Σάντος

Εκεί που τα κουκιά ήταν μετρημένα, μιας και οι μόνοι ετοιμοπόλεμοι επιθετικοί ήταν ο Σαλπιγγίδης και ο Μήτρογλου, ο Γιώργος Σαμαράς επεφύλαξε έναν πολύ ευχάριστο... πονοκέφαλο στον Φερνάντο Σάντος. Κόντρα στις εκτιμήσεις των γιατρών, ο άσος της Σέλτικ πήρε μέρος στη χθεσινή προπόνηση, πάτησε δυνατά το πόδι του, δεν ένιωσε ενοχλήσεις ούτε στο δίτερμα, έβγαλε το ίδιο πρόγραμμα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και κατά συνέπεια συμπεριλήφθηκε την τελευταία στιγμή στην αποστολή, διεκδικώντας ακόμα και θέση στην ενδεκάδα του αποψινού αγώνα με τη Λεττονία (Καραϊσκάκη, 21.45, MEGA) για τα προκριματικά του Euro 2012!
Από τη στιγμή που έχει το «ΟΚ» των γιατρών και του ίδιου του Σαμαρά, ο Σάντος σκέφτεται να τον ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, το πιθανότερο όμως είναι να μην το ρισκάρει, μιας και ακολουθεί το κρίσιμο και ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι με το Iσραήλ την ερχόμενη Τρίτη στο Καραϊσκάκη, όπου θα είναι ακόμα περισσότερο χρήσιμος.
Φαβορί για τη θέση του σέντερ φορ παραμένει ο Μήτρογλου (φωτό), με τον Σαλπιγγίδη να προορίζεται για το δεξί άκρο της επίθεσης, αν δεν προτιμηθεί τελικά ο Νίνης.
Παρά την αιφνιδιαστική επιστροφή του Σαμαρά, η επιθετική γραμμή παραμένει το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τον ομοσπονδιακό προπονητή. Κόντρα σε μια ομάδα σαν τη Λεττονία που αναμένεται να παίξει πολύ αμυντικά, οι επιθετικοί είναι το πιο χρήσιμο «αντικλείδι», και τυγχάνει αυτή την εποχή όχι μόνο να μην είναι πολλοί οι διαθέσιμοι, αλλά κι αυτοί που είναι να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα.
Ο Σαλπιγγίδης είναι ντεφορμέ και πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του, ο Μήτρογλου παίζει ελάχιστα στον Ολυμπιακό (στο τελευταίο παιχνίδι ήταν εκτός αποστολής), ο Λυμπερόπουλος τραυματίας, ενώ ο Σαμαράς μπήκε στην αποστολή με μόνο μία προπόνηση όλη την εβδομάδα. Για να μην υπάρξει πρόβλημα, θα χρειαστεί όλη η ομάδα να συνεισφέρει επιθετικά, με τον Σάντος να περιμένει πολλά και από τους μέσους.
Η πιθανή ενδεκάδα: Σηφάκης, Βύντρα, Τζαβέλας (Σπυρόπουλος), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (Νίνης), Μήτρογλου και Κονέ.
Αν αγωνιστεί, ο Γιώργος Καραγκούνης συμπληρώνει απόψε 100 συμμετοχές με τη «μεγάλη» Εθνική και μπαίνει στο κλειστό κλαμπ των 100άρηδων! Στο Καραϊσκάκη αναμένονται περίπου 15 χιλ. φίλαθλοι, με την ΕΠΟ να υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η χρήση βουβουζέλας!
***  Στο άλλο σημερινό παιχνίδι του ομίλου, η Γεωργία υποδέχεται τη Μάλτα (20.00).
Το πιο σημαντικό παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου γίνεται αύριο και είναι απ' αυτά που θα βοηθήσουν κατά πολύ να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Το Ισραήλ υποδέχεται στο Ράματ Γκαν (22.05) την Κροατία κι αν νικήσει, παίρνει «κεφάλι» στον όμιλο. Το ίδιο ισχύει και για την Κροατία. Σε περίπτωση ισοπαλίας, διόλου απίθανο να προκύψει τετραπλή ισοβαθμία στους 5 βαθμούς! Αυτό θα συμβεί αν νικήσουν η Εθνική μας και η Γεωργία.
Πάνοπλες οι Ελπίδες ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Τσεχία

Αν και πάντα βρίσκονται στη σκιά της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, οι Ελπίδες μας δίνουν σήμερα (17.00, ΜΕGA) ένα παιχνίδι πολύ πιο κρίσιμο απ’ αυτό που δίνει η «μεγάλη» εθνική μας λίγες ώρες αργότερα κόντρα στη Λεττονία. Η Τσεχία είναι το τελευταίο εμπόδιο στον δρόμο των νεαρών διεθνών μας για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και οι διπλές αναμετρήσεις τους θα κρίνουν ποια ομάδα από τις δύο θα πάρει το εισιτήριο. Το πρώτο ραντεβού είναι σήμερα στο «Chance Arena» του Γιάμπλονετς, ενώ η ρεβάνς θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Τρίπολη.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και έχει μεγάλη ευχέρεια επιλογών. Με εξαίρεση τον τιμωρημένο (μία αγωνιστική) Τάσο Παπάζογλου του Πανσερραϊκού, όλοι οι άλλοι διεθνείς είναι στη διάθεσή του. Στην αποστολή μετέχουν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πλιάτσικας (Σάλκε), Γιακουμής, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Ιωαννίδης, Δημούτσος (Παναθηναϊκός), Στρατηλάτης (Λεβαδειακός), Φορτούνης (Αστέρας Τρ.), Γιάννης Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Σοϊλέδης (ΟΦΗ), Γκέντσογλου, Αργυρίου (ΑΕΚ), Σιόβας (Πανιώνιος), Καρέλης (Εργοτέλης), Γιάντσης (Κέρκυρα), Βασιλακάκης (Ξάνθη), Μπουκουβάλας (Τρίκαλα), Κατσικάς (Ηρακλής) και Σκόνδρας (Ατρόμητος).
«Πρόκειται για ένα σημαντικό ματς, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Οι Τσέχοι έχουν παράδοση στις μικρές Εθνικές, όμως εμείς έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και θέλουμε πολύ να προκριθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αποδείξαμε στον προκριματικό όμιλο ότι είμαστε μια από τις καλύτερες Εθνικές σε αυτή την ηλικία και μένουν ακόμη δύο βήματα για να φέρουμε άλλη μια διάκριση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε έτοιμοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι γι’ αυτή την πρόκληση» δήλωσε για τον σημερινό αγώνα ο Γιάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ.