Weather - Καιρός

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ: Με νίκη επί του Ισραήλ πιάνει τους στόχους της

Θέλει "δυο στα δυο"!
H αξιοποίηση της έδρας είναι βασικό στοιχείο για μια ομάδα που θέλει να πάρει «εισιτήριο» πρόκρισης μέσα από φάση ομίλων. Στην πρεμιέρα η Eθνική Eλλάδος έχασε δύο βαθμούς από τη Γεωργία στο «Γ. Kαραϊσκάκης», αλλά έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στη Λετονία και απόψε (9.45 μ.μ., Mega) στο «Γ. Kαραϊσκάκης» καλείται να κάνει... το αυτό (δηλαδή άλλη μία νίκη) με αντίπαλο το Iσραήλ, για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου.
Πρόκειται για μια γνώριμη αντίπαλο για την Eλλάδα, καθ’ ότι την είχε βρει μπροστά της και πέρυσι στα προκριματικά του Mουντιάλ, με απολογισμό μία νίκη και μία ισοπαλία, με τον Σάντος να τονίζει χθες πως: «Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικό ποδοσφαιρικό χαρακτήρα, αλλά ίδια τοποθέτηση στον αγωνιστικό χώρο. Το Ισραήλ παίζει άμυνα και προσπαθεί να βγάλει γρήγορες αντεπιθέσεις. Μπροστά έχει 3-4 γρήγορους παίκτες και με μεγάλες μπαλιές προσπαθούν να βγάλουν την μπάλα στην πλάτη της αντίπαλης αμυντικής τετράδας» τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.
Όσο για τα «κλειδιά» της αποψινής αναμέτρησης, σημείωσε πως «το κλειδί για εμάς είναι να παρατάξουμε μια ομάδα με δημιουργικότητα, φαντασία, καλή οργάνωση και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί τα δικά του χαρακτηριστικά. Nα έχουμε σωστή κυκλοφορία για να φτάσουμε στο γκολ και παράλληλα αλληλοκαλύψεις όταν χάνουμε την μπάλα».
Σίγουρα, πάντως, «οι νίκες είναι κάτι σημαντικό, μας δίνουν κίνητρο. Αυτό θα προσπαθήσουμε και αύριο, χτίζοντας πάνω στην πρώτη νίκη».
Ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να υπολογίζει κανονικά στους Γιώργο Καραγκούνη και Γιώργο Σαμαρά, οι οποίοι έβγαλαν κανονικά όλο το πρόγραμμα δίχως ενοχλήσεις, σε αντίθεση με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, που ακολούθησε ατομικό, καθώς δεν έχει ξεπεράσει την κάκωση που υπέστη στον έσω πλάγιο στο αριστερό του γόνατο και τέθηκε οριστικά νοκ-άουτ.Οσον αφορά στην αρχική ενδεκάδα, αυτή αναμένεται να έχει τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Λετονία.
O Bύντρα θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Tοροσίδη, ο Kαφές εκείνη του τραυματία Tζιόλη και ο Σαλπιγγίδης του Mήτρογλου για λόγους τακτικής. Στην αντίπερα όχθη, το -χωρίς τον «σταρ» Mπεναγιούν- Iσραήλ δεν ήρθε στην Aθήνα με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, δεδομένου ότι ο εκλέκτορας Λουί Φερναντέζ αμφισβητείται εντόνως και βρίσκεται σε διαμάχη με τον τοπικό Tύπο.

H βαθμολογία του ομίλου: 1) Kροατία 7, 2) Eλλάδα 5, 3) Γεωργία 5, 4) Iσραήλ 4, 5) Λετονία 3, 6) Mάλτα 0.

*** Tέλος, σήμερα (6 μ.μ.) η Eθνική Eλπίδων υποδέχεται στην Tρίπολη για τα πλέι οφ του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011 την Tσεχία, στη ρεβάνς του εις βάρος της 3-0.
Το «θαύμα» θα κυνηγήσει η Εθνική Ελπίδων, στον σημερινό αγώνα με την Τσεχία στην Τρίπολη.

Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-0 του πρώτου αγώνα και να πάρουν εκείνοι το «εισιτήριο» που οδηγεί στα γήπεδα της Δανίας, όπου θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι το Euro 2011 U-21. Οι διεθνείς εμφανίζονται αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή, ωστόσο αναγνωρίζουν τις δυσκολίες πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Ο Γεωργιάδης αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γιακουμή και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αργυρίου, Τάσο Παπάζογλου, Σιόβα και Ιωαννίδη. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Δημούτσος, έχοντας στα πλάγια τον Φορτούνη και τον Κουτσιανικούλη. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Καρέλης με τον Θανάση Παπάζογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Στρατηλάτης, Σκόνδρας, Μπουκοβάλας, Κατσικάς, Πλιάτσικας, Γκέντσογλου, Σοϊλέδης, Γιάντσης και Αθανασιάδης.
Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο τραυματίας Βασιλακάκης.
Πάντως, ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Τρίπολη, όπου η Εθνική είχε σημαντικές επιτυχίες στην προκριματική φάση. Η αποστολή μας είναι δύσκολη, αλλά η ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει την πρόκριση, αν και οι πιθανότητες είναι μικρές. Ελπίζω ο κόσμος να είναι δίπλα μας και να μας στηρίξει. Μπορούμε να ανατρέψουμε το σκορ. Οσοι είδαν το ματς της Παρασκευής στην τηλεόραση πιστεύω ότι έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Κάναμε λάθη, όπως και οι διαιτητές σε δύο γκολ των Τσέχων»...