Weather - Καιρός

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ισχυρό "χτύπημα" στον παράνομο τζόγο...

Τους "ξήλωσαν"!

Στο δόκανο των αρχών έπεσαν τα περισσότερα από τα μέλη ενός από τα ισχυρότερα κυκλώματα παράνομου στοιχήματος, που δρούσε σε όλη τη χώρα, με τζίρους τρελά ποσά! Επειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερες παρακολουθήσεις, αστυνομικοί σε Αθήνα, Κόρινθο και Αμαλιάδα συνέλαβαν έξι άτομα, τα οποία και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Οι έξι συλληφθέντες καταδικάστηκαν με την κατηγορία της συμμετοχής, αλλά και της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος σε καφετέριες και Ιντερνετ καφέ των παραπάνω περιοχών. Ειδικότερα το δικαστήριο επέβαλε στους τέσσερις ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ έκαστος και στους άλλους δύο ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Ωστόσο, οι έρευνες που διεξάγονται σε όλη τη χώρα για την πάταξη του παράνομου στοιχήματος δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό και έτσι λίγες ώρες μετά την καταδίκη των έξι, οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης προχώρησαν σε συλλήψεις, ύστερα από έφοδο που πραγματοποίησαν σε Ιντερνετ καφέ στον παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου Κρήτης.
Οπως διαπιστώθηκε ο ιδιοκτήτης του καφέ και τέσσερις παίκτες διενεργούσαν παράνομο στοίχημα. Ετσι, συνελήφθησαν, προσήχθησαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε θα οδηγηθούν στο δικαστήριο. Κατά την έφοδο των αστυνομικών στο παραπάνω καφέ κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και άλλα πειστήρια της παράνομης δραστηριότητας των συλληφθέντων. Επίσης, στα Τρίκαλα ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση έγινε έφοδο σε κατάστημα Ιντερνετ καφέ, όπου ο ιδιοκτήτης και ένας παίκτης δραστηριοποιούνταν στο παράνομο στοίχημα. Και οι δύο βρέθηκαν με χειροπέδες και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο δικαστήριο Τρικάλων.
Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος ξεκίνησε από την Πελοπόννησο, όταν πριν από λίγο καιρό ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών της επιτροπής παράνομου στοιχήματος οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να μπουν σε ένα από τα «στρατηγεία» του κυκλώματος. Ανδρες της Ασφάλειας που υποδύθηκαν τους παίκτες του στοιχήματος μπήκαν σε ένα λογιστικό γραφείο, το οποίο είχε μετατραπεί σε παράνομο πρακτορείο και κατέσχεσαν τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 12.850 ευρώ, επιταγές συνολικού ύψους 38.000 ευρώ, καθώς και βιβλίο παικτών που μετείχαν από όλη την περιοχή της Πελοποννήσου. Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του λογιστικού γραφείου, που όπως εκτιμάται ήταν από τους μεγαλύτερους μπούκερ στη χώρα, παρέστη και ο εισαγγελέας Ηλείας.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΠΑΠ ΑΕ, το συγκεκριμένο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από τις διωκτικές αρχές ήταν ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, ενώ τα κέρδη που αποκόμιζε ήταν υπέρογκα.
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις
Το παράνομο στοίχημα τον τελευταίο περίπου χρόνο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε τρομακτική έξαρση ιδιαίτερα σε περιοχές της Μακεδονίας. Για τον λόγο αυτό οι αστυνομικές αρχές και ο ΟΠΑΠ οδηγήθηκαν στην απόφαση να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη αρμόδιων φορέων, με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Παιγνίων και Λεσχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, τον εκπρόσωπο της ΟΠΑΠ ΑΕ και των πρακτόρων του νομού Θεσσαλονίκης.