Weather - Καιρός

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Παίζει το τελευταίο του χαρτί...

ΠΑΟ: Νίκη ή ....
Την τελευταία του ευκαιρία να επανέλθει στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» του Champions League έχει απόψε ο Παναθηναϊκός (9.45 μ.μ., NET) κόντρα στη Ρουμπίν Καζάν στο ΟΑΚΑ, καθώς ο άθλος της προπέρσινης σεζόν (όταν ολοκλήρωσε τον α’ γύρο με ένα βαθμό και προκρίθηκε) είναι απίθανο να επαναληφθεί...
Τα προβλήματα, πάντως, για τον Νιόπλια αντί να μειώνονται αυξάνονται, καθώς ο Νίνης υπέστη τράβηγμα χθες και θα χάσει όχι μόνο τη Ρουμπίν αλλά και το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ εκτός μάχης για το αποψινό ματς είναι και οι Λέτο, Γκοβού, Καντέ.
Ο Νιόπλιας προσπάθησε χθες να χαμηλώσει τους τόνους, καθώς αφενός «δεν μπορούμε να μιλάμε για τελικούς. Όταν αγωνίζεσαι στο Champions League, που το επίπεδο είναι υψηλό σαν το Μουντιάλ, είναι σημαντικό. Πόσω μάλλον τώρα που χρειαζόμαστε τη νίκη» και αφετέρου «τα [τελευταία] αποτελέσματα είναι καλά. Χρειαζόμασταν τις νίκες και τις πήραμε με καλές εμφανίσεις. Αν το δούμε γενικά, κάναμε βήματα προόδου. Μιλάμε όμως για διαφορετικά επίπεδα ποδοσφαίρου. Άλλο το ελληνικό πρωτάθλημα, άλλο το Champions League. Η Ρουμπίν είναι μια ομάδα δύσκολη».
Ο Νιόπλιας τόνισε πως δεν προτίθεται λόγω και των τραυματισμών να ξεκουράσει παίκτες, οπότε το πιθανότερο είναι να δούμε τους Καραγκούνη και Κατσουράνη βασικούς, με την τριάδα του κέντρου να συμπληρώνεται είτε από τον Σιμάο είτε από τον Πλεσί.
Αν προτιμήσει σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (το ίδιο σκέφτεται και ο προπονητής της Ρούμπιν), τότε μπορεί να αγωνιστούν και οι δύο μαζί με Κατσουράνη και Καραγκούνη (πίσω από τον Σισέ), ενώ στα άκρα θα βρεθούν οι Σπυρόπουλος και Σεϊταρίδης (ή Μαρίνος), με τους Βύντρα («αν παίξω στο κέντρο της άμυνας δεν νομίζω ότι θα με επηρεάσει» δήλωσε χθες, «το πρόβλημα θα ήταν αν δεν έπαιζε» συμπλήρωσε χαμογελώντας δίπλα του ο Νιόπλιας), Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι μπροστά από τον Τζόρβα και τον Σισέ στην επίθεση.
Ειδάλλως, που είναι και το πιθανότερο, θα παραταχθεί όπως κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τον Μαρίνο στο δεξιό άκρο της επίθεσης και τον Σιμάο αντί του Ζιλμπέρτο. Στην προπόνηση βρέθηκε χθες και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ν. Πατέρας, ο οποίος δήλωσε: «Δεν ξεκινήσαμε καλά στα δύο πρώτα ματς, αλλά είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση και να διεκδικήσουμε την πρόκριση».