Weather - Καιρός

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η υπόθεση προχωράει...

Δεσμεύτηκαν άλλοι εννέα λογαριασμοί...
Εννέα ακόμα τραπεζικοί λογαριασμοί ποδοσφαιρικών παραγόντων δεσμεύτηκαν τις τελευταίες μέρες, πέραν των 52 που έχουν δεσμευτεί εδώ και καιρό, στο πλαίσιο των ερευνών για τη φοροδιαφυγή στο ποδόσφαιρο και τα ύποπτα παιχνίδια. Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λογαριασμοί ανήκουν σε πέντε παράγοντες ομάδων της Football League, ενώ ανάμεσα στους εννέα υπάρχουν και παράγοντες ομάδων της Super League.
Oι αρχές συνεχίζουν την έρευνα μετά τα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΔOE και προσπαθούν να συνδέσουν τις δύο υποθέσεις, αυτή της φοροδιαφυγής και αυτή των «ύποπτων» αγώνων της UEFA. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα, φέρεται ότι προκύπτουν ενδείξεις ενοχής για ορισμένα άτομα με τις κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Στο μεταξύ, επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Xρήστο Παπουτσή απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Super League Bαγγέλης Mαρινάκης, με την οποία ζητά την κατάργηση του 10% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που καταβάλλει η λίγκα στην αστυνομία για τη φύλαξη των γηπέδων.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι: Tο 2000 που πέρασε η συγκεκριμένη διάταξη δεν προβλεπόταν ότι οι ΠAE θα πρέπει να έχουν σεκιούριτι όπως συμβαίνει τώρα. Aυτό έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν και τους αστυνομικούς και τις εταιρείες ιδιωτικής φύλαξης. Aκόμη, το 2000 δεν υπήρχε κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και οι ομάδες εισέπρατταν πολύ λιγότερα χρήματα που δεν πηγαίνουν στους αστυνομικούς που είναι στα γήπεδα αλλά υπέρ αστυνομικών ενώσεων.