Weather - Καιρός

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ποτέ δεν ήθελα να φύγω από την Εθνική...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
"Δεν ήθελα ποτέ να φύγω από την Εθνική ομάδα με τον τρόπο που έφυγα", δήλωσε ο Mεσσήνιος ποδοσφαιριστής Νίκος Λυμπερόπουλος και συμπλήρωσε σχετικά με τη νέα εποχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος: "Γίνονται σωστές κινήσεις και ο Φετφατζίδης είναι μία από αυτές".
Η επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου και η κλήση του Γιάννη Φετφατζίδη ήταν, δίχως άλλο οι δύο σημαντικές ειδήσεις ενόψει των αγώνων με Λετονία και Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro 2012.
Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για την Εθνική ομάδα, ενώ ο Λυμπερόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της αποχώρησής του.
"Δεν ήθελα ποτέ να φύγω από την Εθνική ομάδα με τον τρόπο που έφυγα. Τους λόγους τους ξέρει ο κύριος Πιλάβιος και ο κύριος Φύσσας. Δεν μπόρεσα τότε να βγω να πω περισσότερα πράγματα γιατί εκείνη τη στιγμή η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη για τα τελικά του Μουντιάλ. Μετά από 1 χρόνο και μετά από ώριμη σκέψη μίλησα με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή και αποφάσισα να επιστρέψω να βοηθήσω την ομάδα για αυτά τα δύο παιχνίδια. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα πω περισσότερα για την αποχώρησή μου. Πάντως, επειδή έχω ακούσει πολλά αυτές τις μέρες, ο λόγος της αποχώρησής μου δεν ήταν ο χρόνος συμμετοχής μου"....
Σε ερώτηση για το αν τώρα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, ο Λυμπερόπουλος έδειξε τον Φετφατζίδη και τόνισε: "Ο παίκτης που είναι δίπλα μου τα λέει όλα. Είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γίνονται σωστές κινήσεις. Ο καθρέπτης της Εθνικής είναι ο αγωνιστικός χώρος. Αυτό διευκολύνει τον προπονητή να κάνει πιο εύκολα τις επιλογές του".
Οσον αφορά στα δύο κρίσιμα εντός έδρας παιχνίδια, ο Μεσσήνιος μεσοεπιθετικός υπογράμμισε: "Είμαστε σε ένα οριακό σημείο. Χρειαζόμαστε τις δύο νίκες με Λετονία και Ισραήλ. Πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια και τα ίδια για την συμπαράσταση του κόσμου. Ολοι θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο. Δεν ξεχμάμε ότι είναι δύσκολες οι εποχές που ζούμε, αλλά πάνω από όλα είναι η Εθνική".
Τέλος, ερωτηθείς για τον Φετφατζίδη, ο Λυμπερόπουλος είπε: "Δεν έχω να τον συμβουλεύσω τίποτα. Σε τόσο μικρή ηλικία δείχνει αρκετά ώριμος τόσο στο παιχνίδι του όσο και έξω από αυτό. Είναι ένα παιδι που ξέρει τι θέλει. Του εύχομαι ολόψυχα να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα".
Από την πλευρά του, ο νέος της παρέας, Γιάννης Φετφατζίδης, αναφέρθηκε αρχικά στην κλήση του: "Ημουν στην Εθνική Ελπίδων. Ημασταν στο ξενοδοχείο με τα παιδιά, για την ακρίβεια είχαμε βγει λίγο για βόλτα και με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Βαγγέλης Μαχαίρας και μου είπε να επιστρέψω να αλλάξω για να πάω στην Ανδρών. Δεν πίστεψα ότι μου κάνουν πλάκα, γιατί δεν κάνουν πλάκες με τέτοια πράγματα. Κάθε παιδί σε μια τέτοια ηλικία ξέρει τι θέλει. Είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή η κλήση στην Εθνική ομάδα. Θα τα δώσω όλα. Ολοι έρχονται στην Εθνική για να δουλέψουν και να βοηθήσουν την ομάδα όσο πιο πολύ γίνεται. Και μόνο η κλήση είναι πολύ σημαντική. Τα τελευταία χρόνια γίνεται καλή δουλειά στις ακαδημίες των ομάδων, υπάρχει ταλέντο".
- Αν πριν λίγα χρόνια σου έλεγε κάποιος ότι θα κληθείς στην Εθνική Ανδρών θα τον έλεγες τρελό;
"Τρελό δεν θα τον έλεγα. Θα του έλεγα ότι θα είναι λίγο δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο".
- Ο Φερνάντος Σάντος πώς σε υποδέχθηκε;
"Με καλωσόρισε χαμογελώντας και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία".
Οσον αφορά στα παιχνίδια με Λετονία και Ισραήλ, ο νεαρός μέσος δήλωσε: "Τώρα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τους 6 βαθμούς. Είναι σημαντικοί οι και τους χρειαζόμαστε".