Weather - Καιρός

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πάτησε κορυφή η Εθνική, 2-1 το Ισραήλ

Δύο στα δύο και κορυφή...
Τη δεύτερη διαδοχική της νίκη πανηγύρισε η Εθνική μας ομάδα το βράδυ της Τρίτης (12/10) στο Καραϊσκάκη μετά από αυτή επί της Λετονίας. Με την τριπλέτα Καραγκούνη, Φετφατζίδη και Σαλπιγγίδη να κάνει πολύ καλό παιχνίδι, η γαλανόλευκη δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε με 2-1 του Ισραήλ και έχοντας ένα ματς περισσότερο από την Κροατία πάτησε στην κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2012. Η ομάδα του Σάντος προηγήθηκε στο 21' με τον Σαλπιγγίδη, δέχθηκε την ισοφάριση στο 59' με αυτογκόλ του Σπυρόπουλου, αλλά με την άμεση απάντηση του Καραγκούνη, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, αφήνοντας πίσω τους ισραηλινούς από την διεκδίκηση των δύο πρώτων θέσεων. Στις 26 Μαρτίου στη Μάλτα ο επόμενος αγώνας της Εθνικής. Εντονες οι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία από την ομάδα του Φερναντέζ.
Με τις τρεις αναμενόμενες αλλαγές, με τον Σαλπιγγίδη δηλαδή να παίρνει τη θέση του Μήτρογλου, τον Καφέ του Τζιόλη, τον Βύντρα του Τοροσίση, αλλά και μία έκπληξη παρέταξε την Εθνική ο Σάντος, που επέλεξε τον Σπυρόπουλο αντί του Τζαβέλλα.
Νωθρό ξεκίνημα και αναγκαστική αλλαγή
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την ελληνική ομάδα. Οι ισραηλινοί πρέσαραν ψηλά, αναγκάζοντας σε πολλά λάθη τους παίκτες του Σάντος, ενώ στο 7' θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ με τον Ραφαέλοφ. Το πρώτο τέταρτο ολοκληρώθηκε με την αναγκαστική αλλαγή του Νίνη, τον οποίο αντικατέστησε ο Φετφατζίδης, ο οποίος... παρέσυρε τους υπόλοιπους συμπαίκτες του με την τεχνική και την έκρηξή του.
Βελτίωση και 1-0 ο Σάλπι
Η ελληνική ομάδα περιόρισε τα λάθη, ανέλαβε την πρωτοβουλία και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον γρήγορο Σαλπιγγίδη με κάθετες μπαλιές στην πλάτη της αργής αντίπαλης άμυνας. Η τακτική αυτή απέδωσε καρπούς στο 21', όταν ο Καφές βρήκε τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, ο οποίος με έξυπνη λόμπα νίκησε τον Αουάτ και έδωσε το προβάδισμα. Το ίδιο θα μπορούσε να έχει κάνει και μία φάση νωρίτερα, ωστόσο το πλασέ του κατέληξε άουτ.
Μέχρι το 35' περίπου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και διατηρήθηκε σε γρήγορο τέμπο, με τις δύο ομάδες να φτάνουν στην πηγή, αλλά να μην πίνουν νερό. Στο τελευταίο 10λεπτο όμως οι έλληνες διεθνείς πάγωσαν το ρυθμό και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκορ. Οι φιλοξενούμενοι πάντως διαμαρτύρονται για δύο περιπτώσεις πέναλτι.
Αυτογκόλ ο Σπυρόπουλος
Η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με την γαλανόλευκη να αγγίζει το γκολ σε παράλληλη μπαλιά του Σαμαρά, αλλά τελικά να πληρώνει την αμυντική της αστάθεια στο 59', όταν μετά από πλαγιοκόπηση, ο Σπυρόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη, κάνοντας το 1-1. Οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων δεν κράτησαν πολύ και η γαλανόλευκη ευτύχησε να ισοφαρίσει άμεσα.
Προβάδισμα με Κάρα, δοκάρι το Ισραήλ
Ο Καραγκούνης βρήκε πολύ ωραία με κάθετη τον Σαλπιγγίδη, ο Αουάτ τον ανέτρεψε και ο Καραγκούνης, που ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στο 63'. Τα λάθη της ελληνικής άμυνας ωστόσο συνεχίστηκαν και τρία λεπτά αργότερα ο Βερμούτ άγγιξε το 2-2, με τον Σηφάκη να στέκεται τυχερός, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
Αγχωτική, αλλά νίκη
Η ομάδα του Σάντος θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη στο 75', αλλά ο Βύντρα, που τον έβγαλε φάτσα με τον Αουάτ ο Φετφατζίδης, δεν βρήκε στόχο και το παιχνίδι συνέχισε να κρέμεται σε μία κλωστή. Ο Φετφατζίδης με ζογκλερικές ενέργειες ξεσήκωσε τους φιλάθλους, αλλά οι ισραηλινοί πάλεψαν μέχρι το τέλος. Η ελληνική άμυνα όμως άντεξε και με το τρίποντο η Εθνική πέρασε στην κορυφή του 6ου ομίλου, με την Κροατία να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο (παίζει τον Νοέμβριο με τη Μάλτα).