Weather - Καιρός

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Υποδομές: Σενάρια για επιστροφή Βερμιούλεν στον ΟΣΦΠ

Επανεκτίμησαν την μεγάλη προσφορά του

Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί στις αρχές της νέας εβδομάδας ο Χέρμαν Βερμιούλεν, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα ερυθρόλευκα τμήματα υποδομής. Ο Βελγος τεχνικός, είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στην ομάδα του Πειραιά σε πόστο, όπως όλα δείχνουν, τεχνικού διευθυντή στις Ακαδημίες των Πειραιωτών.
Ο Βερμιούλεν είχε την εποπτεία των Ακαδημιών του Ολυμπιακού τη διετία 2006-08 και είχε διατελέσει διευθυντής τους, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις για την δουλειά του.
Επιστήμονας του ποδοσφαίρου, είχε εξελίξει την καλλιέργεια και προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα, «όργωσε» την ελληνική επαρχία για να παρατηρεί "ταλέντα", να διαλέγει, να περνά από αγωνιστικά τεστ τα παιδιά που ξεχωρίζει και έπειτα να φτάνει στην απόφαση να τα επιλέξει για τον Ολυμπιακό. Τον είδαν σε χωριά, με βροχή να δίνει μεγάλη προσοχή και στον τελευταίο από το τσούρμο των πιτσιρικάδων που του είχαν φέρει για δοκιμή οι συνεργάτες του....
H λύση της συνεργασίας ήρθε στις 19/6/2008 όταν η κόντρα του με το «σύστημα» της τότε διοίκησης του Ολυμπιακού, καθώς και η εμμονή του να «παίζουν οι καλύτεροι και να αγνοηθούν όσοι παίζουν με μέσο», έφερε μοιραία τους παράγοντες του «θρύλου» σε αδιέξοδο.
Ο ίδιος τότε είχε δηλώσει:
«Έχω δύο προβλήματα: τον Τύπο και τον χρόνο. Ο Τύπος και ο χρόνος είναι εις βάρος μου. Χρειάζομαι χρόνο και δεν έχω. Ο σύλλογος μου ζητάει να φτιάξω ένα...ουίσκι 20 ετών! Και πρέπει να το ετοιμάσω σε έναν χρόνο. Πως θα γίνει αυτό, όταν δεν είμαι ο… Ντέιβιντ Κόπερφιλντ! Εντάξει, δεν θα κάνουμε είκοσι χρόνια, αλλά έχουν λείψει πολλά πράγματα στις υποδομές του συλλόγου και γενικότερα στις υποδομές και την οργάνωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχουν τρομερά προβλήματα.
Πολλά παιδιά είναι μέσα στην ακαδημία, διότι κάποιοι προπονητές δέχονταν τηλεφωνήματα και επιρροές! Εμένα κανείς δεν θα με επηρεάσει, πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Αν λέμε "είναι καλός ο πατέρας του" ή "είναι φίλος ο πατέρας του" ή "είναι σημαντικός άνθρωπος ο πατέρας του", δεν θα προχωρήσουμε. Ο κόσμος ζητάει να βγάλουμε παίκτες. Να έχουμε τα καλύτερα ταλέντα. Πρέπει να φύγουν απο τον Ολυμπιακό τα παιδιά που σίγουρα δεν θα παίξουν ποτέ στη πρώτη ομάδα! Πρέπει να φέρνουμε τους καλύτερους...».
Ο Βερμιούλεν, είχε συνεργαστεί την εποχή που στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκονταν οι Τροντ Σόλιντ (αρχικά) και Τάκης Λεμονής.
Κανένας καλός δεν χάνεται....