Weather - Καιρός

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Κασέτα-gate...

Επιτέλους, η Πολιτεία είναι εδώ!

Το σίριαλ με τις… περιβόητες κασέτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίστηκε και χθες, με νέες αποκαλύψεις και αλληλοκατηγορίες των πρωταγωνιστών. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε πως οι εν λόγω κασέτες αποτελούν «προϊόν γενικών συνομιλιών πολλών μηνών, άρα και υποκλοπών, συρραφή από αποσπάσματα προσωπικών διαλέξεων», εξαπολύοντας επίθεση κατά του Νικόλα Πατέρα και του Αλέξη Κούγια. Τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού, με τον οποίο είχε παλιότερα φιλικές σχέσεις, τον χαρακτήρισε «υποκλοπέα», καθώς «σκοπός του ήταν να στιγματίσει εμένα προσωπικά μετά τη ρήξη που είχαμε σε συνεδρίαση της Super League» και στον οποίο θα καταθέσει μήνυση, όπως και στο γνωστό ποινικολόγο «για κακουργηματικές πράξεις εις βάρος μου».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου παραδέχτηκε πως μίλησε με το διαιτητή Γιώργο Δαλούκα, ωστόσο μετά το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό, «με αφορμή το γνωστό πέναλτι που έδωσε στον Παναθηναϊκό», ενώ κάλεσε τον εισαγγελέα «να κάνει άρση απορρήτου τώρα, τόσο του δικού μου τηλεφώνου όσο και του Νικόλα Πατέρα, την επόμενη ημέρα του αγώνα Άρη - Παναθηναϊκός μεταξύ των ωρών 9.30-12.30 το πρωί και να αποδειχθεί ποιος πήρε ποιον και το αντικείμενο της συζήτησης».
Στη δεύτερη κασέτα με την αναφορά στον Ιταλό διαιτητή Λούκα Μπάλντι του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι (ήδη υπάρχουν ιταλικά δημοσιεύματα που επικαλούνται δημο-
σιεύματα από την Ελλάδα πως υπήρχε προσπάθεια επηρεασμού του αντί 200.000 ευρώ) ο Αχ. Μπέος δεν αναφέρθηκε, απαντώντας ειρωνικά στην ερώτηση ποιος είναι ο «Βαγγέλης», για τον οποίο κάνει λόγο πως θα μπορούσε να είναι ο…παλιός τραγουδιστής Περπινιάδης.
«Δύσκολο έως αδύνατο»
Πάντως, ένας ειδικός ηχογραφήσεων και μοντάζ στην Ελλάδα, ο Νίκος Εσπιαλίδης, που είναι μηχανικός ήχου και διευθυντής του κέντρου ηχογραφήσεων του Μεγάρου Μουσικής αλλά και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου, είπε στον Sentra 103,3 πως η συρραφή λεγομένων του την οποία επικαλείται ο Αχ. Μπέος «πρακτικά είναι από δύ-
σκολο έως αδύνατο, καθώς απαιτεί πολύ υψηλό κόστος, συντονισμένη εργασία μεγάλου αριθμού ατόμων για μεγάλο διάστημα και είναι πάρα πολύ επίπονο, καθώς θα πρέπει να συνδυαστούν πολλοί παράγοντες».
Ο δε Νικόλας Πατέρας χαρακτηρίζει τον Αχιλλέα Μπέο «εξαιρετικό σεναριογράφο», ενώ δηλώνει πως «θα επιληφθεί του θέματος ο εισαγγελέας». Σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας τονίζει πως θα είναι αντίδικος του Αχιλλέα Μπέου, ζητώντας παράλληλα από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών «να αρθεί το επαγγελματικό μου απόρρητο ώστε να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει αυτήν τη δημοσίως συμφέροντος υπόθεση». Μιλώντας στον Sentra 103,3, είπε επίσης πως υπάρχει τρίτη κασέτα, πως στις άλλες δύο συνομιλητής του Αχ. Μπέου είναι…δημοσιογράφος, ενώ στον NovaΣΠΟΡ 94,6 έριξε σπόντες για τον Βασίλη Γκαγκάτση, λέγοντας πως έχει βγάλει πολλά λεφτά στοιχηματίζοντας νόμιμα σε… στημένους αγώνες. «Με συκοφαντεί και σπιλώνει το όνομά μου» η απάντηση του πρώην προέδρου της ΕΠΟ μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ 94,6.
Κινητοποίηση...

Η αντίδραση της πολιτείας ήρθε από τον γ.γ. Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή, ο οποίος απέστειλε στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε επιστολή, την οποία κοινοποίησε στην προϊσταμένη Εισαγγελέων Πλημμελειοδικών Αθηνών Ελένη Ραϊκου και στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, κάνοντας λόγο για ενδείξεις παρανόμων πράξεων, διαφθορά και δυσοσμία και ζητά την ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης. Ήδη σήμερα θα καταθέσουν στον αθλητικό εισαγγελέα (ο κ. Σιμιτζόγλου ζήτησε, όπως και η ΕΠΟ, ήδη από την Εισαγγελία το υλικό που κατέθεσε ο Αλ. Κούγιας, ενώ άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή του πως μπορεί το περιεχόμενο των κασετών να ληφθεί υπόψη από δικαστήριο, αλλά εμμέσως ως ένορκη κατάθεση) οι κ.κ. Κούγιας, Δαλούκας και Βοργιάς. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως η γ.γ.Α θέλει από την ΕΠΟ να αναλάβει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, ειδάλλως θα διακόψει τις επιχορηγήσεις. Τέλος, να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσει ο διασυρμός του ποδοσφαίρου θα ζητήσει η ΑΕΚ μέσω επιστολής στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.