Weather - Καιρός

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

2 αποβολές, 2 δοκάρια και προβάδισμα ο... ΠΑΟΚ!

Ορθάνοιχτους λογαριασμούς άφησαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εν όψει της ρεβάνς στην Τούμπα σε 15 ημέρες για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ, ύστερα από το χθεσινό… βροχερό 0-0 του ΟΑΚΑ, παρουσία περίπου 30.000 θεατών. Οι αγωνιστικές επιδιώξεις των δύο ομάδων φάνηκαν από το ξεκίνημα, όταν και ο Δικέφαλος του Νότου προσπάθησε (και κατάφερε) να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων κι ο αντίστοιχος του Βορρά να είναι καλά οργανωμένος στην άμυνά του. Με τους Μάκο, Ντιόπ να κυριαρχούν στη μεσαία γραμμή, τους Σκόκο, Μπερνς να αλλάζουν πλευρές για να εκμεταλλευτούν τις αμυντικές
αδυναμίες του Λίνο και τον Μπαχά πολύ κινητικό, η Ένωση είχε τον έλεγχο, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες για γκολ (Λυμπερόπουλος, Ματέος, Μπαχά), με κορυφαία την κεφαλιά στο δοκάρι του Ντιόπ στο 34’ από κόρνερ. Είχαν και οι σφιχτοί Θεσσαλονικείς (με τον τιμωρημένο Μάκη Χάβο στην εξέδρα) τις καλές τους στιγμές (δύο), κυρίως λόγω της υπεροχής του Σαλπιγγίδη έναντι του Καράμπελα.
Στην επανάληψη η ΑΕΚ φάνηκε να είναι εντόνως προβληματισμένη από το… γρίφο που της έβαζε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα της αντιπάλου του, για να απειλήσει στο 51’ με τον Μουσλίμοβιτς. Σταδιακά η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, ανησύχησε τον Κρέσιτς με τον Ντιόπ στο 66’ και βρέθηκε με δύο παίκτες παραπάνω από το διάστημα 74’-76’, λόγω ανόητων αποβολών των Λίνο, Ίβιτς
(δεύτερη κίτρινη του Σέρβου για απρεπή διαμαρτυρία για φάουλ που του έγινε) από το διαιτητή Σιδηρόπουλο. Λογικό ήταν οι «ασπρόμαυροι» να κλειστούν όλοι πίσω και να πιεστούν (έστω και ανορθόδοξα με σέντρες) από τους «κιτρινόμαυρους», που είχαν την καλή φάση με τον Σκόκο στο 75’ και την… ακόμα καλύτερη στο 81’, με νέα κεφαλιά του Ντιόπ στο δοκάρι. Έτσι, η ΑΕΚ παρέμεινε χωρίς νίκη εντός έδρας από τις 12 Δεκεμβρίου (επτά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις) και ο ΠΑΟΚ ακόμη και με 9 παίκτες απέδειξε
πως είναι πιο συγκροτημένη ομάδα από την αντίπαλό του!


A.E.K.: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας (84’ Μίτσελ), Δέλλας, Ματέος, Μάκος, Ντιόπ, Μπερνς
(65’ Λαγός), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπαχά (57’ Μπλάνκο).
Π.Α.Ο.Κ.: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Σαλπιγγίδης (89’ Αθανασιάδης), Κουτσιανικούλης (60’ Ελ Ζαρ), Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς (80’ Σαβίνι).


Ατρόμητος - Ολυμπιακός Βόλου 2-1:


Νικητές οι Περιστεριώτες, κερδισμένοι οι Θεσσαλοί Το γκολ του Σανκαρέ με κεφαλιά από
κόρνερ του Ούμπιντες στο 79ο λεπτό του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου χθες στο Περιστέρι μείωσε το σκορ σε 2-1 για τον Ολυμπιακό Βόλου με αντίπαλο τον Ατρόμητο και κυρίως έδωσε στους Θεσσαλούς σημαντικές ελπίδες για ανατροπή στη ρεβάνς της 16ης Μαρτίου. Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι η ομάδα του Γιώργου Δώνη, καθοδηγούμενη από τον εκπληκτικό Καμαρά, ήταν σαφέστατα ανώτερη στο βρεγμένο αγωνιστικό χώρο και επι-
βραβεύτηκε γι’ αυτό με το γκολ του Σαγκανόφκι στο 10’, χάνοντας μάλιστα κι άλλες ευκαιρίες, με κυριότερη το δοκάρι του Σφακιανάκη στο 45’. Οι «ερυθρόλευκοι» ανασυντάχθηκαν στην επανάληψη και έδειξαν γιατί είναι ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση με δοκάρι του Μαρτίν στο 50’.
Τελικά, όμως, δέχτηκαν δεύτερο στο 61’, όταν ο Καμαρά έκανε την ατομική προσπάθεια και ο Νεμπεγλέρας την αξιοποίησε. Μάλιστα, ο… αφιονισμένος Σενεγαλέζος επιθετικός έχασε σούπερ ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα, κάτι που εν τέλει πλήρωσαν οι γηπεδούχοι μετά από λίγο με τη μείωση του σκορ, για την οποία διαμαρτύρονται ότι είχε προηγηθεί φάουλ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Σκόνδρας, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νάστος, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Καμαρά (91’ Μελισσάς), Σαγκανόφσκι, Αναστασάκος (88’ Μπρίτο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Αλβάρες, Ρόκας, Μπρέσκα (46’ Νέμεθ), Καπετάνος (71’ Ακόστα), Ούμπιντες, Μαρτίν (83’ Σολάκης).