Weather - Καιρός

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ωρα πρόκρισης!

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ...ΚΑΡΔΙΑΚΟΥΣ!
Η πιο μεγάλη μέρα του «πολέμου» των προημιτελικών είναι η αποψινή για τους «αιώνιους», καθώς ο μεν Παναθηναϊκός (9.45 μ.μ., NS4) καλείται να κάνει το 3-1 στο ΟΑΚΑ επί της Μπαρτσελόνα και να προκριθεί στο φάιναλ φορ, ο δε Ολυμπιακός (10 μ.μ., ΕΤ1) να ισοφαρίσει σε 2-2 στο «Παλαέστρα» τη σειρά με τη Σιένα και να διεκδικήσει την πρόκριση σε πέμπτο παιχνίδι, στο ΣΕΦ. Αν είχε οποιαδήποτε άλλη ομάδα απέναντί του, για τον ΠΑΟ θα ήταν σχεδόν δεδομένο πως απλώς θα «τελείωνε τη δουλειά», ωστόσο απέναντί του είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα, που πέρυσι νίκησε δύο φορές μέσα στη Μαδρίτη τη Ρεάλ για να προκριθεί στο F-4 και πρόπερσι έγινε η μοναδική ομάδα στην ιστορία των προημιτελικών της Ευρωλίγκας (σε σειρά πέντε αγώνων) που κατάφερε να προκριθεί (επί της τότε Τάου), έχοντας βρεθεί με 2-1 πίσω στη σειρά. «Από αυτήν τη σειρά θα βγει νικήτρια η πιο δυνατή ομάδα. Χθες (προχθές) δείξαμε χαρακτήρα, αλλά χάσαμε στο τέλος. Εκτιμώ ότι θα έχουμε την ευκαιρία μας αύριο (σήμερα)» προειδοποίησε ο Τσάβι Πασκουάλ. Με την ειδοποιό διαφορά, σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι, πως ο Παναθηναϊκός της έχει «πάρει τον αέρα» και έχει δείξει στα μέχρι τώρα παιχνίδια της σειράς πως αποτελεί την πιο δυνατή ομάδα. «Πιθανότατα θα είναι ο πιο σκληρός αγώνας της σειράς, καθώς είναι η τελευταία ευκαιρία της Μπαρτσελόνα να μείνει “ζωντανή”» σχολίασε ο Καλάθης.
Καλείται να δώσει απαντήσεις ο Ολυμπιακός
Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το μεγαλύτερο τεστ χαρακτήρα που του έχει παρουσιαστεί έως τώρα στη σεζόν. Αν δεν το «περάσει», δεδομένα θα έχει κάνει πισωγύρισμα στην προσπάθεια που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια. Παραμένει πιο ποιοτική ομάδα από τη Σιένα, ωστόσο το θέμα πλέον είναι αν έχει την προσωπικότητα, και τα... άντερα, να σταθεί όρθιος απόψε στο «Παλαέστρα», όπου μια... νερόβραστη διάθεση και εμφάνιση όπως αυτή της περασμένης Τρίτης θα είναι καταδικαστική.
«Πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο για να επιστρέψουμε στην επιφάνεια. Πρέπει να αναπνεύσουμε και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η πίεση μεταφέρεται στη Σιένα, που καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να προκριθεί στην έδρα της. Έχω συμμετάσχει αρκετές φορές στα πλέι οφ ώστε να γνωρίζω καλά ότι δεν μετράει το τι κάναμε την Τρίτη», όπως είπε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, που απόψε, όπως και οι υπόλοιπες μεγάλες προσωπικότητες του ρόστερ του Ολυμπιακού, καλείται να αφήσει το στίγμα του.
Στα άλλα δύο παιχνίδια, εκείνες που έχουν την ευκαιρία να προκριθούν από απόψε είναι η Μακάμπι και η Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μακάμπι έχει την ευχέρεια να το κάνει στη θαλπωρή της «Nokia Arena», όπου υποδέχεται (9.45 μ.μ., NS3) την Κάχα Λαμποράλ στο 4ο ματς της σειράς. Η Ρεάλ για να τα καταφέρει θα πρέπει να αποχωρήσει για δεύτερη διαδοχική φορά μέσα σε τρεις μέρες νικήτρια από το «Παβεγιόν Φουέντε Ντε Σαν Λουίς» επί της Βαλένθια (9.45 μ.μ., NS7).