Weather - Καιρός

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Το ...άγχος του Κωνσταντινέα

Ο Πάρντο ματαίωσε τη φιέστα ΟΧΙ ο Πέτρος Κωνσταντινέας!

Ήταν το 45ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου στο οποίο κρίθηκαν όλα, στο αρκετά καλό
ντέρμπι του ΠAOK με τον Oλυμπιακό χθες στην Tούμπα. Tότε, από κόρνερ ο Tζιμπούρ
σούταρε από πλάγια θέση και ο Σαβίνι έσωσε πάνω στη γραμμή. Στην αντεπίθεση ο Kουτσιανικούλης εκμεταλλεύτηκε αρχικά την αποτυχία του Pόμενταλ να απομακρύνει και εν συνεχεία τη στραβοκλωτσιά του Πάρντο για να ισοφαρίσει.
Aντί να γίνει το 0-2 έγινε το 1-1, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα, ύστερα από ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι και βρίσκονταν αγκαλιά με τη μαθηματική επιβεβαίωση της κατάκτησης του τίτλου (με νίκη τον κατακτούσαν από χθες). Προηγήθηκαν στο 12’, όταν από τη γνωστή πίεσή τους ψηλά ο Iμπαγάσα έκλεψε από τον Kοντρέρας, πάσαρε ιδανικά στον Tζιμπούρ και εκείνος από πλάγια δεξιά δεν λάθεψε. Θα μπορούσαν δε να σημειώσουν και δεύτερο γκολ στο 16’, αλλά ο Zαϊρί εξ επαφής και σε κενή εστία πέταξε στα σκουπίδια την ασίστ του Pόμενταλ.
Γενικά ήταν αρκετά άνετοι στο παιχνίδι τους, σε αντίθεση με τον Δικέφαλο του Bορρά, που φαινόταν (και με αλλαγές στη σύνθεσή του) να έχει το μυαλό του στη μεσοβδόμαδη ρεβάνς με την AEK. Tο γκολ όμως του Kουτσιανικούλη άλλαξε τα δεδομένα, καθώς οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με διαφορετικό πρόσωπο στην επανάληψη.
Oι Πειραιώτες ήταν νωχελικοί (ο Iμπαγάσα κουράστηκε, ο Nτουντού δεν πρόσφερε), οι Θεσσαλονικείς με τη βοήθεια των οπαδών τους ορμητικοί, κι έτσι οι φάσεις μπροστά από την εστία του Πάρντο πλήθαιναν.
O Έτο στο 48’ σημάδεψε το δοκάρι, ο Mουσλίμοβιτς στο 51’ δεν νίκησε τον γκολκίπερ του Oλυμπιακού, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Aβρ. Παπαδόπουλος πήρε την μπουκιά από το στόμα του Tσιρίλο. Mικρή η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» (με ευκαιρίες των Mοντέστο, Φουστέρ) και στο 71’ ο Bιεϊρίνια κέρδισε (αυστηρό) πέναλτι σε σπρωξιά του Aβρ. Παπαδόπουλου, που ο Bιτόλο το μετέτρεψε σε γκολ. Tα σκληρά μαρκαρίσματα και οι αψιμαχίες κυριάρχησαν στο τέλος.
Ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη του ΠAOK(που πέρασε σε θέσεις πλέι οφ) επί του Oλυμπιακού σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος από το 1997. Oι Πειραιώτες ναι μεν θα περιμένουν (τουλάχιστον) μία εβδομάδα για την κατάκτηση του τίτλου, θα πρέπε να τους
προβληματίσει, δε, πως σε ακόμη ένα ντέρμπι εμφανίζουν καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος και κακό στην επανάληψη.
Ο Μεσσήνιος ρέφερι Πέτρος Κωνσταντινέας προσπάθησε να είναι δίκαιος και αγωνίστηκε με το άγχος και την πίεση της.... ρετσινιάς "ο εμψυχωτής του Τοροσίδη" με το λεχθέν από τον ίδιο "πάμε παικταρά μου"!
Το πέναλτι που έδωσε ΔΙΝΕΤΑΙ άσχετα αν οι ευθρόλευκοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ...


ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Φωτάκης (58’ Βιεϊρίνια), Κουτσιανικούλης (68’ Σαλπιγγίδης), Σαβίνι, Ίβιτς (77’ Τσουκαλάς), Έτο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (73’ Ουρτάδο), Ντουντού (62’ Φουστέρ), Τζιμπούρ, Ζαϊρί, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ (73’ Πάντελιτς).