Weather - Καιρός

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Aνοικτή (για λίγο) η παραμονή

Λάρισα και Τρίπολη πιο κοντά στην τριάδα του υποβιβασμού μαζί με τον σίγουρο Πανσερραϊκό


Άντε να βγάλεις άκρη... Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής έκαναν ακόμη πιο περίπλοκη την κατάσταση όσον αφορά στο θέμα του υποβιβασμού και αρκετές είναι οι ομάδες που βράζουν... σχεδόν στο ίδιο καζάνι. Ειδικά η νίκη του Αστέρα Τρίπολης έκανε ακόμη πιο... μπερδεμένα τα πράγματα. Εδώ και μέρες έχουμε γράψει ότι ο φετινός ΜΑΓΙΚΟΣ αριθμός  για την παραμονή είναι το 34 και μάλλον θα δικαιωθούμε.
Ο Ηρακλής, η Ξάνθη και ο Εργοτέλης, που βρίσκονται στους 32 πόντους, φαίνεται να έχουν πάρει μια ανάσα, δεν είμαι όμως και 100% εξασφαλισμένοι, ενώ από κάτω τους γίνεται ένας μικρός χαμός ανάμεσα σε 5 ομάδες που η μια θέλει την... πτώση της άλλης:
Πανιώνιος (30 πόντοι)
Το χθεσινό 3-3 με τη Λάρισα ήταν μια μικρή τραγωδία για τους "κυανέρυθρους", έτσι όπως ήρθε. Τώρα καλούνται να τα βγάλουν πέρα σε δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια με ομάδες που επίσης θέλουν βαθμούς (με Ηρακλή και Κέρκυρα), φιλοξενούν τον Πανσερραϊκό στην προτελευταία αγωνιστική και στην τελευταία πάνε στην Τρίπολη, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να σημαίνει μια ολόκληρη κατηγορία για αμφότερες τις ομάδες.
Κέρκυρα (30 πόντοι)
Βρίσκεται και αυτή στη... ζώνη του "θανάτου". Θα τα παίξει όλα για όλα κυρίως εντός έδρας, όπου θα φιλοξενήσει Πανιώνιο και Εργοτέλη, ενώ τα εκτός έδρας είναι σχεδόν... χαμένα, με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.
Μαζί με τη Λάρισα έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα, αλλά τουλάχιστον τα 3 από τα 4 παιχνίδια που απομένουν θα τα δώσει στο Περιστέρι. Εκεί θα υποδεχθεί ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Καβάλα, ενώ θα παίξει και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.
Αστέρας Τρίπολης (28 πόντοι)
Η νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε οξυγόνο στους Αρκάδες, που ακόμα όμως βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στην Ξάνθη και ακολουθούν τα παιχνίδια με Άρη (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός) και Πανιώνιο (εντός).
Λάρισα (24 πόντοι)
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση από την... παρέα των 5. Μπορεί να έσωσε το βαθμό χθες στη Νέα Σμύρνη, παρ όλα αυτά βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και ακόμη κι αν όλοι οι άλλοι χάσουν όλα τα παιχνίδια (που δεν γίνεται γιατί μερικά είναι μεταξύ τους) θέλει τουλάχιστον 5 βαθμούς για να σωθεί. Συν τοις άλλοις, το πρόγραμμά της είναι φωτιά: Εργοτέλης (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Ολυμπιακός (εκτός)









Ατρόμητος (29 πόντοι)