Weather - Καιρός

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Αρχές Απριλίου οι πρώτες ποινικές διώξεις για τα στημένα!


Ποινικές διώξεις σε βάρος τριών ιδιοκτητών, ενός ομάδας της Superleague και δύο της Football League (Β' εθνική), πρόκειται να ασκηθούν σύντομα για την υπόθεση των ύποπτων ποδοσφαιρικών αγώνων της UEFA.
Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, Φίλαθλος, η UEFA τους καταγγέλει για στοιχηματική απάτη και το αργότερο εντός του πρώτου δεκαήμερου του Απριλίου, θα ασκηθούν οι διώξεις.
Για τους τρεις υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία και οι κατηγορίες εναντίον τους έχουν δέσει, ενώ δεν κλήθηκαν μέχρι τώρα για να καταθέσουν ως μάρτυρες, καθώς από την αρχή της υπόθεσης θεωρήθηκαν εν δυνάμει κατηγορούμενοι....
Ο πρώτος φάκελος της UEFA περιείχε 27 ελληνικούς αγώνες που χαρακτηρίζονταν ως ελαφρώς ύποπτοι, ύποπτοι, διεφθαρμένοι, άκρως διεφθαρμένοι και παραδώθηκε από τον γ.γ.Α. Πάνο Μπιτσαξή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην εισαγγελία πρωτοδίκων Αθηνών που ξεκίνησε την προκαταρτική εξέταση.
Επίσης, σχηματίστηκαν άλλες δυο λίστες, που αύξησαν τον αριθμό των ύποπτων παιχνιδιών στα 39 και ενέπλεκαν 24 ΠΑΕ από τις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες.
Τα στοιχεία στην εισαγγελία δόθηκαν από το ΣΔΟΕ, που άνοιξε λογαριασμούς εμπλεκομένων, από τον ΟΠΑΠ και από μάρτυρες που κατέθεσαν.