Weather - Καιρός

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Διστακτική η ΕΠΟ...

Διστακτική εμφανίζεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο αίτημα του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, να αναλάβει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος από τη Σούπερ Λίγκα.


Όπως τονίζει η ΕΠΟ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ανάληψη της ευθύνης του πρωταθλήματος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη πολυπλοκότητα και υπάρχουν πολλά ζητήματα και τεχνικές εκκρεμότητες, οι οποίες θα πρέπει να αποσαφηνισθούν...
Μάλιστα, σημειώνεται πως αρμόδια να πάρει την οποιαδήποτε τέτοια απόφαση είναι μόνο η Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, αν και δίνεται υπόσχεση να συζητηθεί το όλο ζήτημα στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η επιστολή του γ.γ.Α. Π. Μπιτσαξή διατυπώνει θέσεις για μείζονα ζητήματα που αφορούν στη δομή και διάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και εστάλη ήδη σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ για να λάβουν γνώση.
Πράγματι, η ελληνική κοινωνία, στο σύνολό της, βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης οικονομικής, θεσμικής και ηθικής κρίσης και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για κάθε τομέα της δημόσιας ζωής πείθουν όλο και περισσότερο πως πρόκειται για μια κρίση συγκοινωνούντων δοχείων.
Για αυτό και ως Ε.Π.Ο. έχουμε καταστήσει σαφές πως είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η εξυγίανση και η διασφάλιση της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου. Μάλιστα, έχει κατ' επανάληψη επισημανθεί η αναγκαιότητα για μια ευρεία συμμαχία κατά της βίας και της διαφθοράς, προκειμένου να απελευθερώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο από κάθε είδους νοσηρό φαινόμενο.
Με αυτή την έννοια, πολλές από τις θέσεις που διατυπώνονται στην επιστολή του γ.γ.Α. ανταποκρίνονται σε προβληματισμούς που συζητάμε αυτό το διάστημα στην Ε.Π.Ο. και εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πρωτοβουλίας για τη συνολική αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου και των εθνικών πρωταθλημάτων. Ωστόσο, όπως αναγνωρίζει και ο κ. Μπιτσαξής, λόγω της πολυπλοκότητας των ζητημάτων απαιτείται ουσιαστική συνεργασία για την αποσαφήνιση πολλών τεχνικών εκκρεμοτήτων.
Η επιστολή του γ.γ.Α. θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Στο διάστημα που θα ακολουθήσει μπορούμε να καταλήξουμε, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σε μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη πρόταση για τη συνολική αναδιάρθρωση και την ανάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την οποία θα κληθεί να έχει τον τελικό λόγο, ως μόνη αρμόδια, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ τον προσεχή Ιούνιο».

Με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι η Ελληνική Πολιτεία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση της, για να βγάλει το ποδόσφαιρο από το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε μάλιστα ως πρώτο μέσο, τη διακοπή της χρηματοδότησης του ποδοσφαίρου, εάν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν .

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Γερουλάνου:
"Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό ώστε να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το λάκκο που βρίσκεται, ενώ οι όποιες ενέργειές μας θα είναι συνυφασμένες με την ΕΠΟ. Αυτό το οποίο επείγει είναι να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν και να γνωρίζει ο ελληνικός λαός κάθε λεπτομέρεια για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, είτε μιλάμε για βία, είτε για διαφθορά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο σκάβει από μόνο του το λάκκο με τη βία και τη διαφθορά. Δική μας δουλειά δεν είναι να βάλουμε την ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο, αλλά να το βγάλουμε από το σημείο όπου βρίσκεται.
Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ξεκινώντας από τη χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου. Οι όποιες ενέργειές μας θα είναι συνυφασμένες με την ΕΠΟ. Ο ρόλος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι κομβικός. Την στηρίζουμε και την παροτρύνουμε για να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Εάν δεν γίνουν αυτά που πρέπει, η Πολιτεία θα διακόψει τη χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου. Εμείς δεν πρέπει να μπούμε στον βούρκο, αλλά να βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγει από αυτόν".