Weather - Καιρός

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας διευκρίνισε πως το υλικό των κασετών θα χρησιμοποιηθεί κανονικά...


Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, δήλωσε ότι το υλικό των καταγεγραμμένων συνομιλιών στο θα χρησιμοποιηθεί κανονικά εφόσον προκύπτουν στοιχεία για πειθαρχική δίωξη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο ΑΠΕ:
«Δεν θα σταθούμε στους τύπους, αλλά θα πάμε στην ουσία. Τι θα πούμε στον κόσμο; Ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό των κασετών; Εδώ βοά ο τόπος και εμείς θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Ο νόμος απαγορεύει να καταγραφεί τηλεφωνική συνομιλία και υπάρχουν νομικές κυρώσεις, εκτός εάν συναινέσει ο συνομιλητής. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το υλικό αυτό, ούτε το ποινικό ούτε το πολιτικό δικαστήριο ούτε καμία δημόσια Αρχή. Όταν όμως προκύπτουν στοιχεία για πειθαρχική δίωξη είναι πιο ελαστικά τα πράγματα.
Εγώ δεν έχω κώλυμα, αφού η Ε.Π.Ο. δεν είναι δημόσια Αρχή αλλά νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Πάντως, δεν γνωρίζω έως αυτή τη στιγμή σε ποιον αποδίδεται κάποια πράξη και τι πράξη είναι αυτή. Υπάρχει μόνο φημολογία. Εάν είναι πειθαρχικό παράπτωμα, θα ασκήσω πειθαρχική δίωξη. Εάν πούμε ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό των κασετών θα μας... φτύσουν. Θα τα βάλουμε στη ζυγαριά τα πράγματα. Από τη μία πλευρά, είναι το γεγονός ότι οι κασέτες αποτελούν προϊόν υποκλοπής και από την άλλη το ότι έχει προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στο ποδόσφαιρο. Θα αφήσουμε, αλήθεια, έτσι τα πράγματα; Όχι, βέβαια. Τι θα ισχυριστούμε; Ότι ο άλλος διέπραξε βαρύτατο αδίκημα και εμείς θα επικαλούμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα;».
- Δεν έχει γίνει ακόμη καταγγελία σε σας για το θέμα των πολύκροτων κασετών;
«Έως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει καμία καταγγελία. Ο κ. Κούγιας κατέθεσε την καταγγελία στην προϊστάμενη της Εισαγγελέων Πλημμελειοδικών, κ. Ελένη Ράικου, η οποία με τη σειρά της την παρέπεμψε στον αθλητικό εισαγγελέα κ. Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Την προπερασμένη Παρασκευή ρώτησα τόσο τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και μου είπαν ότι δεν έχουν στα χέρια τους κάποια καταγγελία. Απευθύνθηκα στην κ. Ράικου, τόσο προφορικώς όσο και γραπτώς, ζητώντας να μου στείλει αντίγραφα, αλλά μου απάντησε ότι αυτό θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση. Όταν διενεργείται προκαταρκτική εξέταση δεν δικαιούται κανείς απολύτως να λάβει αντίγραφο. Την Παρασκευή 11 Μαρτίου έστειλα στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή, κ. Αλέξη Κούγια ζητώντας να μου στείλει ό,τι στοιχεία διαθέτει. Μέχρι και σήμερα δεν έχω λάβει κάποιο στοιχείο».