Weather - Καιρός

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ματς για γερά νεύρα απόψε!

Ακολουθώντας εντελώς διαφορετικούς δρόμους, οι προημιτελικές σειρές των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα βρίσκονται στο 1-1 και οι «αιώνιοι» καλούνται
απόψε να κάνουν το πλέον καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης. Οι «πράσινοι» θέλουν να επενδύσουν στη θαλπωρή του κατάμεστου ΟΑΚΑ (9.45 μ.μ., ΕΤ1) για να κάνουν το 2-1 επί της Μπαρτσελόνα, ωστόσο πολύ περισσότερο καλούνται να επενδύσουν στην εκπληκτική εικόνα που έδειξαν και στα δύο ματς της Βαρκελώνης. Όπως τόνισε άλλωστε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, «θα είναι λάθος να πιστέψουμε ότι έχουμε πλεονέκτημα επειδή τα επόμενα δύο ματς είναι στο ΟΑΚΑ.
Πρέπει να είμαστε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι και να παίξουμε ακόμη καλύτερα απ’ ό,τι στη Βαρκελώνη. Ζητώ από τον κόσμο μας να βοηθήσει την ομάδα χωρίς ακρότητες και να στείλουν το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι στην Ελλάδα δημιουργείται εκπληκτική ατμόσφαιρα και ότι αγαπάμε το μπάσκετ. Έχουμε προετοιμαστεί και ξέρουμε πώς να παίξουμε». Παράλληλα, ο Ομπράντοβιτς, που θα έχει στη διάθεσή του τον Φώτση, αναφέρθηκε επί μακρόν και στις ισπανικές διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «θέλω να προσκαλέσω όποιον ισχυρίζεται τα περί της διαιτησίας να δει τους δύο αγώνες για να καταλάβει τι πραγματικά έγινε. Όσα λένε οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα είναι απλώς προετοιμασία για τα επόμενα ματς. Είμαι 20 χρόνια προπονητής και καταλαβαίνω».
«Μας ζημίωσε το πρώτο ματς»
Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός καλείται στις δύο επικείμενες αναμετρήσεις στην Ιταλία να βρει τουλάχιστον μία νίκη στο αφιλόξενο «Παλασπόρτ Μενς Σανά», όπου τον υποδέχεται απόψε (9 μ.μ., NS3) η Σιένα. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς συμπεριέλαβε στην αποστολή και τους Τεόντοσιτς και Κέσελι και η συμμετοχή τους, κυρίως του πρώτου, θα αποφασιστεί πριν από το ματς. Σύμφωνα με τον Σέρβο τεχνικό, «μετά το πρώτο ματς μοιάζαμε υπερδύναμη, αλλά αυτός δεν ήταν ο πραγματικός Ολυμπιακός ούτε ήταν αυτή η πραγματική Σιένα. Ούτε το... Λέικερς-Σιένα δεν θα εξελισσόταν έτσι. Αυτό το παιχνίδι δεν μας βοήθησε καθόλου. Στο δεύτερο ματς υπήρξε ένα απρόοπτο σκορ. Δεν μας πίεσε η παρουσία των φιλάθλων. Πάμε στη Σιένα με 14 παίκτες. Σίγουρα δεν θα αλλάξουμε. Περιμένω από τους έτοιμους παίκτες να δείξουν χαρακτήρα και ας κερδίσει ο καλύτερος. Ο Τεόντοσιτς δεν είναι 100% έτοιμος ακόμα. Μας έλειψε πολύ στο δεύτερο ματς». Οι άλλες δύο προημιτελικές σειρές βρίσκονται επίσης στο 1-1 και αυτή την εβδομάδα μεταφέρονται σε Τελ Αβίβ και Βαλένθια.
Στη «Nokia Arena», λοιπόν, η Μακάμπι θα υποδεχτεί την Κάχα Λαμποράλ (10.30 μ.μ., NS4), ενώ στο «Παμπεγιόν Φουέντε Ντε Σαν Λουίς» η Βαλένθια θα φιλοξενήσει (9.45 μ.μ., NS7) τη Ρεάλ Μαδρίτης.