Weather - Καιρός

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ο Χάρης Μπριλάκης τα λεει με τον Θανάση Πουλόπουλου για όλους και για όλα!

"Πέρασα υπέροχα τα 4 χρόνια στην Καλαμάτα" είπε ο Χάρης Μπριλάκης

Μαζί με τον πρώην συμπαίκτη και φίλο του Μανώλη Σπυριδάκη, λίγες ώρες πριν μεταβούν στην Πάτρα και υπογράψει το συμβόλαιό του με την Παναχαϊκή!

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» ΧΑΡΗΣ ΜΠΡΙΛΑΚΗΣ, ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΤΑ ΕΙΠΕ «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ» ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΖΗΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ


«Να βοηθήσει ο κόσμος την ομάδα»

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΚΟΡΜΟ» ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ – ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κι ενώ ήρθε και ο Ιούλιος, ο Χάρης Μπριλάκης, τρεις ημέρες πριν φύγει από την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τη Ρόδο όπου θα συνεχίσει την καριέρα του στον Διαγόρα, μίλησε στη «Φ» για πολλά θέματα και κυρίως για τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις που έχει από την τετράχρονη παρουσία του στη «Μαύρη Θύελλα». Κι ενώ ο Πρόεδρος έχει μόνο 2 εβδομάδες για να ενισχύσει το ρόστερ, οι κινήσεις του δείχνουν σιγουριά ότι και πάλι θα βρει τον τρόπο. Ας δούμε τι είπε ο Χάρης Μπριλάκης:

«Φ»: Χάρη, ποιό ματς θα θυμάσαι πιο έντονα;
Χ.Μ.: Μετά το παιχνίδι της Τρίπολης με τον Πανσερραϊκό, το Μεσσηνιακός – Καλαμάτα: για πρώτη φορά πήγαμε τότε σε ξενοδοχείο. Ο Μεσσηνιακός πιο πάνω στη βαθμολογία, με πολλούς Μεσσήνιους μέσα κι εμείς πιο κάτω με μόνο τον Σεντεμέντε Καλαματιανό. Όλη την εβδομάδα ζούσαμε για αυτό το παιχνίδι! Λεφτά αυτοί, ανύπαρκτος κόσμος, εμείς με άδειες τσέπες, γεμάτη η ψυχή μας και καλύτερη ομάδα. Έγινε χαμός! Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό το παιχνίδι. Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλειτ! Αγχος, πίεση, ξεσηκωμός, χαμός. Μια πόλη στα δυο! Ο Πρόεδρος ήταν εκεί: μας μίλησε ξεχωριστά στα δωμάτια και ήρθε μαζί με το πούλμαν! Το γήπεδο 2 ώρες πριν τη σέντρα γεμάτο. Εμείς σε κάθε κρίσιμο ματς, σκοράρουμε νωρίς! Είναι απίστευτο. Τότε, με το Χαΐδάρι, με την Καλλιθέα φέτος... Παιχνίδι τοπικό ντέρμπι για το ποιος είναι το αφεντικό στην πόλη! Μπήκαμε όλοι μέσα σαν να είμαστε Καλαματιανοί και οι έντεκα ήμασταν ένας! Και ο Σπυριδάκης «καθάρισε». Τον Μεσσηνιακό δεν τον ρίξαμε εμείς. Δεν χαριστήκαμε σε κανέναν. Μόνος του έπεσε...
«Φ» Καλαμάτα τέλος, νέος σταθμός η Ρόδος. Ίδια κατηγορία!
Χ.Μ: «Κάθε φορά παίζεις για τη νίκη. Σε όποια ομάδα κι αν είσαι. Είμαστε επαγγελματίες. Αλλά εγώ την Καλαμάτα δεν θα την βγάλω ποτέ από το μυαλό μου και την καρδιά μου, γιατί εδώ έγινα παίκτης και ακούστηκα. Πάω σε μια ομάδα που δεν έχει κόσμο στο γήπεδο, ενώ είναι μεγάλο νησί με 120.000 κόσμο και 60.000 στην πόλη της Ρόδου, όπως εδώ, αλλά ο κόσμος παει στο γήπεδο όταν υπάρχουν καλοί παίκτες και «δυνατός» Πρόεδρος. Οπότε φέτος, με τις μεταγραφές που έγιναν θα έρθει να δει τον Διαγόρα. Ο Γρηγορόπουλος έπρεπε να κρατήσει το 90% των παικτών και να κάνει 2-3 προσθήκες. Η ομάδα ήταν μια χαρά. Αλλά αυτός αποφασίζει. Εξάλλου, κάθε χρόνο ο Πρόεδρος «έχει τον τρόπο». Πέρσι ξεκινήσαμε τέλος Ιουλίου! Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, σίγουρα ξέρει τι κάνει. Ποτέ μια ομάδα δεν ήταν κομπλέ στην πρεμιέρα, αλλά πάντα έβγαζε άκρη. Και έφερνε 2-3 παίκτες που έκαναν τη διαφορά. Στα 4 χρόνια που έζησα εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας, τον Πρόεδρο και τον κυρ Στράτο, και κρατάω μόνο τις καλές στιγμές. Η Καλαμάτα έχει τα καλύτερα αποδυτήρια».
«Φ»: Δεν γίνεται να έχεις μόνο ευχάριστα!
Χ.Μ.: «Πράγματι, όπως σε κάθε σπίτι, υπάρχουν χαρές αλλά και λύπες. Μόνο τώρα τελευταία έγινε κάτι μέσα στην ομάδα, το οποίο δεν θέλω να πω γιατί είναι προσωπικό μου θέμα και δεν το περίμενα να γίνει... Δεν θα συγχωρέσω ποτέ αυτούς που το έκαναν και δεν αφορά την διοίκηση.
«Φ» Τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα για να παει ψηλότερα;
Χ.Μ.: «Φέτος μας δυσκόλεψε μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου μέσα στην έδρα του. Ήταν η πιο ομάδα από όλες. Όλοι ήθελαν να έρθουν να χτυπήσουν την Καλαμάτα εδώ. Και οι διαφορές ήταν μικρές. Η ομάδα θα βρει τον δρόμο της. Στο άλλο κομμάτι της Διοίκησης, κατά καιρούς έχω ακούσει και διαβάσει ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι «επενδυτές» για την ομάδα της Καλαμάτας. Δεν είδα κανέναν να έρθει έμπρακτα στο γραφείο, όχι στις εφημερίδες να πει «κύριε Πρόεδρε, πόσα είναι τα χρέη, τόσα δίνουμε, φέρε την ομάδα». Αν θέλει ο κόσμος της Καλαμάτας να φύγει η ομάδα από εκεί που είναι, πρέπει να αφήσει τους εγωισμούς τις κόντρες και να βοηθήσει τον Γρηγορόπουλο. Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που δεν τον θέλει ίσως είναι η πλειοψηφία, αλλά αυτός κρατάει την ομάδα 10 χρόνια εκεί που είναι. Τον κοροϊδεύουν από την Αθήνα οι διάφοροι που τάζουν και υπόσχονται κι έρχεται και μας μεταφέρει κι εμάς αυτές τις καθυστερήσεις. Από την άλλη, δεν είναι ο άνθρωπος που θα «πουλήσει» παιχνίδι, παίκτες ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο για να «αναπνεύσει» οικονομικά. Με αυτά που έχει προχωράει και χωρίς καμία βοήθεια. Ο κόσμος πρέπει να τα δει αυτά και να τα σεβαστεί και να επιστρέψει δίπλα στην ομάδα. Να ξεκινάει την χρονιά με όλους τους παίκτες και χωρίς χρέη. Η ομάδα χρειάζεται βοήθεια. Κι από τον κόσμο αλλά και από άλλους παράγοντες. Ποτέ η Καλαμάτα δεν είχε την βοήθεια ούτε καν της Διαιτησίας. Με τον εγωισμό τους που δεν τον θέλουν για Πρόεδρο, κάνουν κακό στην ομάδα. Ναι μην έρχεσαι στο γήπεδο, αλλά μη βγαίνεις έξω και να διαδίδεις διάφορα. Κι εγώ αύριο μπορώ να πω έκανα πρόταση 2.000.000 και δεν μου τη δίνει. Κάποιοι χρησιμοποιούν την ομάδα για αυτοπροβολή. Θα θυμίσω το περιστατικό το περσινό καλοκαίρι, όπου η ομάδα είχε προβλήματα με το γήπεδο και τον Δήμο και βγήκε ένας επιχειρηματίας, τάχα ότι θέλει να βοηθήσει και με καταχωρήσεις στις εφημερίδες και στη τηλεόραση είπε «βάζω εγώ τα 9.000 που λείπουν»! Και δεν τα δέχτηκε και προς τιμή του καλά έκανε. Πώς ήρθε ο άλλος και του πρότεινε; Τα πήγε τα λεφτά ή τα ανακοίνωσε μόνο; Και κάτι άλλο: πώς θέλεις να πάρεις την ομάδα δίνοντας 2,5 εκατ. και όταν χρειάστηκε βοήθεια μια – δυο φορές ο Πρόεδρος, ως εξυπηρέτηση για 10-20 χιλιάδες, του έκλεισαν την πόρτα; Την ομάδα την χρησιμοποιούν. Και οι προτάσεις γίνονται εγγράφως, με δικηγόρους και λογιστές. Είμαι σαφής».

Ο Χάρης με δυο κουβέντες!
Καλαμάτα
: Η τέλεια πόλη! Πέρασα υπέροχα
Δημ. Στάδιο Παραλίας: Άδικο η ομάδα να έχει τέτοιο γήπεδο!
Γήπεδο Μεσσηνιακού: Το κατάλληλο γήπεδο
Ακαδημίες Καλαμάτας: Μηδέν! Κάποτε έβγαζε και 2-3 παίκτες. Τώρα όλοι πάνε αλλού!
Βουτσακέλης: Ο άνθρωπος που πήρε το 0 και πήγε στο 100! Ψυχολόγος.
Αντωνιάδης: Καλός προπονητής με ιδιαιτερότητες
Μπένος: Ανέλαβε μια «τραγωδία» και έκανε Πρωταθλητισμό! Άξιος και φαίνονται οι σπουδές της Ιταλίας. Δίνει το βάρος στην άμυνα κι έχει τον τρόπο να παίρνει αποτέλεσμα.
Μιχαλόπουλος: Καλός, φτασμένος αλλά ξεπερασμένος.
Παπαχρήστου: Μέγας στη ψυχολογία, αγαπήθηκε εδώ, αλλά έχει κάποια ελαττώματα εκτός γηπέδου. Αλλά δεν μας νοιάζει, μόνο το γήπεδο μας ενδιαφέρει!
Στράντζαλης: Κάθισε λίγο κι έφυγε νωρίς...
Γρηγορόπουλος: Πατέρας μου! Με βοήθησε, ήταν δίπλα μου πάντα, είναι ένας Πρόεδρος με τη τρέλα του, αγαπάει την ομάδα, ξέρει τι γίνεται γύρω από το ποδόσφαιρο, αλλά έχει φτάσει στο σημείο να θέλει βοήθεια.
Διαγόρας: Ομάδα με στόχους, σωστές κινήσεις, με έναν Πρόεδρο με οικονομική άνεση. Η Ρόδος θα μου θυμίζει την Καλαμάτα, αλλά 25 παίκτες να είναι μια παρέα δεν υπάρχει πουθενά! Μόνο εδώ!


ΜΙNI SPORT-άκια
· Καλό μήνα σε όλους τους αναγνώστες και όχι μόνο! Αύριο έχει προγραμματιστεί η «πρώτη» της Σκόντα Ξάνθης. Ο νέος προπονητής Βόλφανγκ Βολφ και ο γυμναστής Τομπίας Ντούντεκ καταστρώνουν ήδη τα πλάνα τους. Αν θα είναι μέσα σε αυτά ο «δικός μας» σούπερ Βραζιλιάνος Μαρσελίνιο που ταξιδεύει προς τη χώρα μας; Κοντός ψαλμός...
· Ο Παναγιώτης Βλαχόγιαννης, ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας της Καλαμάτας, αν και τα έχει τα 3-4 (!) παραπανίσια κιλά, εντούτοις θα συμμετάσχει στον φιλανθρωπικό αγώνα που γίνεται σήμερα στον Κορδία. Δεν ξεχνιέται η ...άτιμη η τέχνη!
· Οι «συνήθεις ύποπτοι» χλευάζουν τον Γρηγορόπουλο ότι ασχολείται περισσότερο με το νέο μαγαζί (γωνία) που θα ανοίξει σε μια εβδομάδα, παρά με την ομάδα. Επειδή «ανησυχούν» τους ενημερώνουμε ότι και καλά θα πάνε οι δουλειές (συνεπώς θα έχει όφελος και η «Μαύρη Θύελλα») αλλά και ο συνέταιρος του «Πιλότου» είναι από «μεγάλα σαλόνια» και έχει «μεγάλα σχέδια»... Οπότε ας κάνουν λίγη υπομονή.